© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Një epsh i pakënaqur tek gratë mund të zbulohet përmes sinjaleve që priren të shfaqen fizikisht dhe në sjellje.

Dëshira seksuale tek gratë është më komplekse dhe në të njëjtën kohë më delikate sesa tek burrat, pasi është më pak e lidhur me biologjinë dhe më shumë e lidhur me psikologjinë.

Këto janë 6 shenjat që tregojnë nevojën e një gruaje për marrëdhënie intime:

Ajo përjeton vetëvlerësim të ulët

Mungesa e marrëdhënieve intime shpesh ndikon në vetëbesim, sepse gratë priren të lidhin mungesën e intimitetit me fuqinë e tyre të ulët joshëse. Kështu ato përfundojnë duke pyetur veten nëse nuk duken mjaft tërheqës në sytë e burrave, apo nëse u mungon feminiteti. Marrëdhënia intime është një aktivitet që jo vetëm që siguron kënaqësi të menjëhershme, por gjithashtu jep një ndjenjë më të madhe sigurie. Ajo përmirëson vetëbesimin dhe vetëvlerësimin, gjë e cila vlen edhe për burrat.

Janë më të hutuara

Aktiviteti i përgjithshëm oksigjenon gjakun, i cili pastaj shkon në tru, duke përmirësuar kujtesën, kështu që ju jeni të predispozuar për të fituar njohuri të reja. Stresi emocional i shkaktuar nga mungesa e intimitetit mund të shkaktojë probleme me përqendrimin.

Ajo ndihet vazhdimisht e sëmurë

Studiuesit në Universitetin Wilkes-Barre në Shtetet e Bashkuara kanë treguar se njerëzit që kryejnë marrëdhënie intime të paktën një ose dy herë në javë kanë një normë imunoglobuline 30% më të lartë se ata që kanë një mesatare më të ulët. Është një proteinë që luan një rol thelbësor në mbrojtjen e trupit kundër agresioneve të përditshme.

Ajo merr më shumë ilaçe për qetësimin e dhimbjeve

Përdorimi i ilaçeve kundër dhimbjeve lidhet me mungesën e marrëdhënieve intime. Me sa duket ata që nuk mund të kënaqin epshin e tyre vuajnë nga një prodhim i reduktuar i serotoninës dhe endorfinës. Pra, trupi vuan nga një rënie në nivelin e këtyre hormoneve. Në mënyrë të veçantë, këto hormone janë të njohura për veprimin e tyre për të rritur mirëqenien fizike dhe për të vepruar si qetësues natyralë të dhimbjeve. Gratë kanë tendencë të kompensojnë këtë deficit duke marrë ilaçe kundër dhimbjeve për të penguar ënjtjen dhe dhimbjen e kokës.

Bëhen më pak të shoqërueshme

Edhe në këtë rast janë hormonet ato që bëjnë që të ndihet efekti i tyre: mungesa e marrëdhënieve intime shkakton një izolim të caktuar shoqëror. Një person që ka nevojë për marrëdhënie intime zvogëlon dëshirën e tij për të takuar njerëz ose për të dalë me miqtë. Si pasojë, një nivel i ulët i hormonit të lumturisë do të ndikojë në perceptimin e tjetrit dhe botës.

Vuan nga mungesa e gjumit

Gjatë marrëdhënies prodhohet një hormon themelor, oksitocina, e cila vepron si një qetësues natyral. Mungesa e intimitetit tek gratë ndikon në sekretimin e këtij hormoni dhe për këtë arsye mund të jetë e vështirë të bini në gjumë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.