Wed. Aug 10th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Gërhitja gjatë gjumit padyshim se është një gjë e bezdisshme për njerëzit me të cilët ndani një dhomë, por që s’ paraqet ndonjë problem serioz shëndetësor.

Gërhitja ndodh më së shpeshti kur gjuha, goja, fyti dhe udhët e frymëmarrjes dridhen ndërkohë që ne flemë.

Gërhitja ndodh edhe kur jemi duke fjetur në shpinë. Personat që gërhinë më shumë janë ata që janë në mbipeshë ose konsumojnë alkool.

Disa mënyra për ta ndaluar të gërhiturit janë: humbja e peshës, ndryshimi i pozicionit të gjumit dhe largimi i alkoolit.

Që të trija këto janë shkaktarët e gërhimës, andaj evitimi i tyre con drejt një gjumi më të rehatshëm dhe pa zhurma të brendshme. /familjajone

[ad_2]

You cannot copy content of this page