Si të dalloni Në qoftë se tashmë keni kaluar coronavirusin

loading...


Mënyra më e qartë për të kuptuar Në qoftë se keni pasur coronavirus është të bëni një test të antitrupave, megjithatë, ato s’ janë plotësisht të besueshme.

Dr. Dan Bunstone, kryeshefi mjekësor në Push Doctor tregon se si të dalloni Në qoftë se e keni pasur tashmë coronavirusin.

Në qoftë se keni pasur simptoma të zakonshme – temperaturë të lartë, kollë të re të vazhdueshme dhe një ndryshim në shqisën tuaj të nuhatjes ose shijes – por s’ keni pasur një test për të kontrolluar, një test i antitrupave mund të jetë i dobishëm, shkruan Express.co.uk.

Dr. Bunstone tha: “Testet e antitrupave ekzistojnë, por s’ janë gjerësisht të disponueshme pasi ato vetëm do t’ju tregojnë se mund të keni pasur COVID-19 në ndonjë moment në të kaluarën. Ato s’ tregojnë kur keni pasur infeksionin, Në qoftë se tani jeni imun ndaj COVID-19, ose në të vërtetë sa kohë do të zgjasë ndonjë antitrup”.

Dr. Bunstone vuri në dukje se thjesht të dish që ke pasur virusin mund të jetë i dobishëm nga një perspektivë kurioziteti, por s’ ofron shumë më shumë në këtë fazë.

Si të dalloni Në qoftë se tashmë keni pasur coronavirus

Dr. Bunstone vuri në dukje se gati 20 për qind e njerëzve që kanë pasur COVID-19 s’ kishin asnjë simptomë. Sidoqoftë, shumica e njerëzve do të kenë pasur simptoma dhe ka disa shenja që mund të keni pasur tashmë virus pa e kuptuar.

Dr Bunstone shpjegoi: “Shumë sëmundje virale mund t’ju ​​lënë të ndiheni të lodhur deri në 12 javë pas infektimit. Simptomat e mundshme janë të gjera dhe s’ ka gjasa të shfaqen në të njëjtën mënyrë te secili individ, por zakonisht përfshijnë lodhje, dhimbje koke dhe dhimbje të muskujve ose nyjave”.

Është e rëndësishme të mbani mend se ndërsa coronavirusi është shqetësimi ynë kryesor tani, viruset e tjerë janë akoma atje. Ndjenja e lodhjes për një periudhë të gjatë kohore mund të ndikojë në një virus tjetër – jo domosdoshmëritë COVID-19. Dr Bunstone përfundoi: “Në qoftë se keni simptoma të vazhdueshme dhe s’ jeni të sigurt pse, sigurisht që ia vlen të kontrolloheni”. /Telegrafi/

The post Si të dalloni Në qoftë se tashmë keni kaluar coronavirusin appeared first on Telegrafi.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *