Si të luftohet tensioni i lartë i gjakut?

Shkruan: Dr.Besnik Ibishi

loading...

SI TË LUFTOHET TENSIONI I LARTË I GJAKUT

1. Masa që mund të ndihmojnë të mbani nën kontroll tensionin e lartë të gjakut

• Bini në peshë

• Pakësoni konsumimin e kripës

• Shtoni ushqimet e pasura me kalium

• Pakësoni konsumimin e pijeve alkoolike *

• Bëni rregullisht ushtrime

2. Masa të tjera që mund të ndihmojnë të mbani nën kontroll tensionin e gjakut

• Kalcium dhe magnez shtesë

• Dietë vegjetariane e pasur me fibra

• Terapi kundër stresit

3. Masa që lidhen me këtë

• Lini duhanin

• Mbani nën kontroll nivelin e kolesterolit

• Mbani nën kontroll diabetin

• Shmangni ilaçet që mund të rritin tensionin e gjakut

Përshtatur nga Konsensusi i Tretë Brazilian për Hipertensionin Arterial​—Revista Brasileira de Clínica & Terapêutica /https://wol.jw.org/
_______
* muslimanët e kanë të ndalur alkoolin.

loading...