Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Seksi i pambrojtur mund të shkaktojë disa lloj sëmundjesh. Një prej tyre është edhe sifilizi, që është sëmundje seksualisht e transmetueshme.

Sifilzi mund të shfaqet në vende të ndryshme. Tek burrat, kjo sëmundje shfaqet në formë ulcere, pra një pucërr e vogël në maje të penisit. ndërsa tek gratë, sifilizi shfaqet në hyrje të vaginës.

Sifilizi mund të diagnostifikohet në këtë mënyrë:

me anë të testeve të gjakut, ku mund të konfirmohet prania e antitrupave që trupi prodhon për të luftuar infeksionin.


me anë të lëngut cerebrospinal, kur mjeku dyshon që pacienti ka komplikime të sistemit nervor të sifilizit.


Në qoftë se diagnostifikoheni me sifiliz në fazë të hershme, është shumë lehtë të shërohet. tretmani idel në këtë fazë është me penecilin, një antibiotik që vret shkaktarët e kësaj sëmundje.


Por Në qoftë se diagnostifikoheni me sifiliz në fazën e dytë apo të tretë (pas më shumë se një viti), atëherë kryesisht rekomandohet ineksion i penicilinës.
/Familja Jone

[ad_2]

You cannot copy content of this page