Si uji i pijshëm mund të ndihmojë në largimin e ankthit të fëmijës suaj


Është e vështirë të besosh se diçka aq e thjeshtë sa pirja e mjaftueshme e ujit mund të ndihmojë në menaxhimin e ankthit. luan një rol kaq të rëndësishëm në mënyrën se si funksionon trupi ynë. gjithë organet tona, përfshirë trurin tonë, kanë nevojë për ujë për të punuar si duhet. Nëse jemi të dehidratuar, trupi ynë është i tendosur dhe mund të stresohemi dhe nervozohemi shumë.

Sipas Barry Joe McDonagh, krijues i programit të trajtimit të ankthit Panic Away dhe autor i librit DARE, dehidrimi mund të kontribuojë në dhe nervozizëm.

Pothuajse çdo funksion i trupit monitorohet dhe lidhet me rrjedhën e efektshme të ujit përmes sistemit tonë. transporton hormone, lajmëtarë kimikë dhe lëndë ushqyese në organet vitale të trupit. Kur ne s’ i mbajmë trupat tanë të hidratuar mirë, ata mund të reagojnë me një larmi sinjalesh … disa prej të cilave janë simptoma, të ankthit“, shpjegoi ai.

Dehidrimi është lidhur me një rritje të niveleve të kortizolit, hormone që rrisin stresin.

Ndikimi pozitiv i hidratimit

nga problemet me dehidratimin është se ai imiton shumë nga të njëjtat ndjesi trupore që mund të shkaktojë ankthi: marramendje, muskulore, koke, ndjenja të fikët, rritje të rrahjeve të zemrës dhe të përziera. Këto ndjenja mund të mashtrojnë mendjet tona duke menduar se ne janë duke pasur një të madh mjekësor, i cili mund të shkaktojë për shumë të sëmurë nga ankthi.

ndërsa qëndrimi i hidratuar mund të mos shpëtojë plotësisht nga ankthi, mund të ndihmojë në uljen e intensitetit të tij. Për më tepër, sipas Klinikës së Qetësisë, “Uji gjithashtu duket se ka veti qetësuese natyrore. pirja e ujit mund të jetë qetësuese dhe shpesh trupi juaj do të përfitojë nga hidratimi i shtuar gjatë stresit të fortë. ”

Kërkimet e fundit tregojnë se sa e rëndësishme është të qëndrosh i hidratuar në menaxhimin e ankthit. studim i vitit 2009 në Universitetin Tufts gjeti një lidhje të qartë midis hidratimit dhe humorit. 3 zbuluan se studentët-atletë që ishin thjesht të dehidratuar butë raportuan se ndiheshin të zemëruar, të hutuar, të tensionuar dhe të lodhur.

Pastaj një studim i vitit 2012 i botuar në Revistën Britanike të të Ushqyerit zbuloi se dehidrimi mund të ndikojë në gjendjen shpirtërore, nivelet e energjisë dhe aftësinë për të menduar qartë.4 rinjtë në studim përjetuan , tension dhe kur dehidratohen lehtë.

Lajmi i mirë është se dehidrimi është plotësisht i parandalueshëm. Nëse fëmijët pinë sasinë e duhur të ujit gjatë gjithë ditës, ata mund të minimizojnë simptomat e tyre të ankthit

Sa ujë duhet të pijë fëmija juaj?

 Sasia ditore e ujit që i duhet një fëmije varet nga disa faktorë duke përfshirë klimën lokale dhe moshën, peshën, gjininë, shëndetin e përgjithshëm dhe nivelin e aktivitetit të tyre.

Në përgjithësi, fëmijët duhet të pinë të paktën gjashtë deri në tetë gota ujë dhe të hanë numrin e rekomanduar të racioneve të frutave dhe perimeve çdo ditë.

Kjo mund të ketë nevojë të rritet kur ata janë më aktivë. , gjatë dhe pas çdo aktiviteti fizik, fëmijët duhet të pinë shumë ujë, veçanërisht në mot të nxehtë. Qëllimi është të pini një gjysmë filxhani deri në dy filxhanë ujë çdo 15 deri në 20 minuta ndërsa ushtroni.

Postime të ngjashme