Thu. Jul 7th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Kanceri i gjirit, është një prej tipeve më të shpeshta të kancerit. Zhvillohet kur qelizat në gjinj rriten jashtë kontrollit meqë rast formojnë tumore.

Një prej simptomave më të shpeshta të kancerit të gjirit, është një gunngë në pjesën e gjinjve apo edhe nën sqetull. Por gungë në këtë pjesë të trupit, mund të shkaktojnë edhe disa sëmundje të tjera – që s’ kanë lidhje me kancer. Ajo çfarë duhet të bëjnë gratë që shohin ndryshim në gjinj, është që të kontrollohen tek një specialist.

Janë disa simptoma të tjera sa i përket kancerit të gjirit e ato janë: Ënjtje në gji, dhimbje në gji dhe thithka si dhe irritim i lëkurës.

Ndonëse  totalisht s’ mund të mënjanohet rreziku për kancer, secila grua mund të reduktojnë në një masë rrezikun nga prekja e këtij lloj kanceri.

Ju duhet të qëndroni në një peshë normale, të bëni ushtrime fizike, të mos konsumoni duhan e alkool etj. /Familja Jone

Leave a Reply

You cannot copy content of this page