Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Fibromialgjia është një sindromë e zakonshme dhe kronike që shkakton dhimbje trupore dhe nganjëherë edhe shqetësime psikologjike.

Simptomat e fibromialgjisë mund të ngatërrohen me ato të atritit ose inflamacionit të kyceve.

Sidoqoftë, ndryshe nga atriti s’ është zbuluar se shkakton inflamacion dhe dëmtime të kyceve ose të muskujve.

Shihet si një gjendje reumatike, me fjalë të tjera, një gjë që shkakton dhimbje të indeve të butaa ose dhimbje miofasiale.

Sipas Insstitutit Kombëtar të Artritit dhe Sëmundjeve Muskulatore në SHBA, rreth 5 milionë të rritur të moshës 18 vjec ose në shumë, përjetojnë fibromialgji.

Simptomat e zakonshme përfshijnë:

dhimbje nofullash dhe ngurtësim

dhimbje dhe lodhje e muskujve të fytyrës

dhimbje nyjesh

dhimbje koke

Sindrom i zorrës së irrituar

[ad_2]

You cannot copy content of this page