Fri. Jun 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Limfoma është një kancer i sistemit limfatik. Zhvillohet në limofocitet, të cilat janë një lloj qelzië e bardhë e gjakut.

Këto qeliza ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve në trup dhe luajnë një rol thelbësor në mbrojtjen imunitare të trupit.

Ky lloj i kancerit mund të shpërndahet shumë shpejtë në organet e tjera të trupit.

Njerëzit në secilën moshë mund të preken nga limfoma por është më e shpeshtë tek fëmijët dhe tek të rinjtë nga mosha 15-24 vjecar.

Simptomat e limfomës janë të ngjashme me sëmundjet e tjera virale, si ftohja. Sidoqoftë dallimi nga ftohja dhe limfoma është se tek e dyta periudha e simptomave zgjatë më shumë.

Disa prej simptomave më tipike të këtij lloj kanceri janë:
Temperaturë,
Humbje e peshës dhe mungesë e oreksit,
Mungesë energjie,
dhimbje në nyje limfatike
/Familja Jone

[ad_2]

You cannot copy content of this page