Wed. Oct 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Sindromi i Pierre-Robin-it

I ka karakteristikat vijuese:

Mikrognatia apo retrognatia për shkak të hipoplazionit të mandibulës, gjuha e vjerur dhe fisura e qiellzës.

Përveq këtyre ndryshimesh mund të jenë të pranishme edhe ndryshimet patologjike të shkaktuara nga shtypja në jetën intrauterine apo për shkak të komplikimeve të crregullimit në zhvillimin e mandibullës.

Me mjekim duhet siguruar kalueshmërinë në hapsirën e gojës duke zgjidhur adhezionet e gjuhës dhe buzëve. Nganjëherë është e nevojshme edhe trakeotomia.

You cannot copy content of this page