Sipas Ministrisë së Mbrojtjes, Serbia s’ ka synim të anëtarësohet në NATO

loading...


i Mbrojtjes i Serbisë, Nebojsha Stefanoviq, deklaroi se s’ ka aspirata për t’u bërë anëtare e -s dhe se pjesëmarrja në Programin e “Partneritetit për Paqe” është korniza më optimale për bashkëpunim, njoftoi Ministria e Mbrojtjes.

Stefanoviq diskutoi për raportet mes Serbisë dhe -s me ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në , Gilles Plug, dhe shefin e Zyrës Ndërlidhëse Ushtarake të -s, Tommaso Vitale.

Në ambasadën e Mbretërisë së Holandës është e vendosur edhe përfaqësia për komunikimin e NATO-s me Serbinë.

Plug theksoi se ai e vlerësoi bashkëpunimin midis Serbisë dhe NATO-s si të dobishëm për të dyja palët dhe vuri në dukje mundësinë e përdorimit të kapaciteteve logjistike të NATO-s, brenda kornizës së bashkëpunimit mjekësor në luftimin e pandemisë së .

ndërsa gjenerali Vitale theksoi se është një partner i besueshëm, dhe ka një rol kryesor për stabilitetin në rajon.

Ministria e Mbrojtjes e Serbisë më parë ka dërguar mesazhe se Serbia s’ ka ndërmend të bëhet anëtare e NATO-s. Ish-ministri i Mbrojtjes, Aleksandar Vullin ka thënë në dhjetor të vitit 2019 se Serbia s’ do të bashkohet me aleancën e NATO-s derisa presidenti i Serbisë, “dhe kjo shumicë parlamentare udhëheqin me shtetin”./relPostime të ngjashme