Skandaloze: Punëtorët e statistikave kaferojnë ndërsa punët e tyre ua ngarkojnë mjekëve dhe infermierëve

Gazeta Shëndeti në emailin e saj ka pranuar dhjetëra emaila nga dërgues/e të ndryshëm/ndryshme të cilët/cilat tregojnë se punëtorët e statistikave në QKUK të cilët marrin pagë nga buxheti i Kosovës e kalojnë ditën në punë duke pirë kafe dhe shumë punë të tyre statistikore ua ngarkojnë padrejtësisht mjekëve dhe infermierëve. 
Në vend se t’i kryejnë punët e tyre për të cilat paguhen punëtorët e statistikave përmes shfrytëzimit të lidhjeve me shefa, drejtora dhe udhëheqës tjerë punët e tyre ua “faturojnë” mjekëve dhe infermierëve duke i kërcënuar dhe shantazhuar mjekët dhe infermierët në rast se nuk i kryejnë punët e punëtorëve të statistikave.
Kodi Penal e specifikon mjaftë qartë këtë punë dhe e dënon rreptësisht madje edhe me burg. 


Shih edhe:  Coronavirus: Covid can cause erectile dysfunction months later, study claims

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *