Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Skleroza e shumëfishtë është një sëmundje autoimune në të cilën sistemi imunitar sulmon dhe shkatërron mbulesën mbrojtëse të qelizave nervore (mielinës) të trurit, palcës kurrizore dhe / ose syve.

Kjo dëmton sinjalizimin nervor dhe shkakton një larmi të madhe të simptomave të mundshme, të tilla si:

  • Dobësia e muskujve
  • dhimbje
  • Çështjet njohëse

Shkaku i saktë i sklerozës së shumëfishtë është i panjohur. Sëmundja shpesh diagnostikohet me ndihmën e rezonancës magnetike (MRI), një goditje kurrizore ose të dyja. deri më tani, s’ ka shërim, por ju keni mundësi të shumta për trajtimin, menaxhimin dhe përballimin e kësaj sëmundjeje.

Shenjat e para të sklerozës përfshijnë një ënjtje në duar, probleme me mbajtjen e ekuilibrit dhe dobësi në këmbë dhe shikim i turbullt ose humbje e përkohshme e shikimit.

Cfarë e shkakton sklerozën e shumëfishtë?

Te skleroza e shumëfishtë, shtresa mbrojtëse e mielinës që mbështjellë fijet nervore fillon të dëmtohet, e ky dëmtim, sipas specialistëve, paraqitet si pasojë e një sulmi në sistemin imunitar. Ky dëmtim fillon të thellohet edhe më shumë, aq sa fillojnë të ndërprehen sinjalet në mes të trurit dhe pjesëve të tjera të trupit.

Kjo sëmundje s’ është gjithnjë e trashëgueshme, por Vetëm po të ndonjëri nga prindërit ose dikush tjetër nga familja e afërt ka qenë i prekur me këtë sëmundje, gjasat që edhe ju të prekeni nga skleroza e shumëfishtë fillon të rritet.

tretmani

tretmani i sklerozës së shumëfishtë përfshin disa ushtrime të cilat mund të japin efekt pozitiv në lehtësimin e saj. Këto ushtrime përfshijnë

  • Meditimin
  • Terapinë e muskujve
  • Akupunkturën
  • Masazhimin

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page