Spitalet dhe QKUK të mbushura me pacientë, shifra e atyre me Covid-19

loading...


Nga raportimet e ditës së diele, të klinikave dhe spitaleve të përgjithshme, në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar 880 pacientë nga Sars- Cov-2.

Nga kjo shifër, SHKSUK njofton se:

729 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë.

151 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve.

33 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

679 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

janë të shtrirë 357 pacientë

13 në gjendje të rënduar

294 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

298 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 117 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 89 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 30 pacientë

Klinika e Pulmologjisë 89 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 9 paciente

Mjekimi Intensiv -COVID, 9 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 7 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 523 pacientë

20 në gjendje të rënduar shëndetësore

435 të konfirmuar pozitivë

381 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

i Prizrenit, 126 pacientë

i Gjakovës, 90 pacientë

, 74 pacientë

, 118 pacientë

Spitali i Ferizajt, 60 pacientë

Spitali i Mitrovicës,34 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 21 pacientë.

Postime të ngjashme