© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Depresioni

Stresi është një përgjigje e trupit ndaj situatave të vështira ose të këqija.

Pacientët mund të përjetojnë stres për shkak të sëmundjeve, trajtimeve, ndryshimeve në jetën e tyre, si dhe për shkak të faktorëve të tjerë të jashtëm si puna, familja dhe mjedisi social.

Stresi mund të shkaktojë efekte negative në shëndetin fizik dhe mendor të pacientëve, duke përfshirë gjumë të dobët, ankth, depresion, dobësi, probleme me sistemin tretës etj.

Për të ndihmuar pacientët të lehtësojnë stresin, është e rëndësishme që ata të kenë një mjedis të qetë dhe mbështetës.

Kujdesi mjekësor i mirë, trajtimi i duhur dhe këshilla nga specialistët shëndetësorë mund të ndihmojnë në zvogëlimin e stresit.

Pacientët gjithashtu mund të gjejnë ndihmë nga terapitë alternative si yoga, meditimi dhe aromaterapia.

Më e rëndësishmja është që pacientët të jenë të hapur dhe të bisedojnë me mjekët dhe të tregojnë ndjenjat e tyre. Kjo mund të ndihmojë në zvogëlimin e stresit dhe në ndjekjen e trajtimit të duhur.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.