Stresi Shumëfishon Urinë dhe Rrit Peshën e Tepërt


Çdo ditë, njeriu ka angazhime nga më të ndryshmet familjare, shoqërore dhe jo vetëm, të cilat herë pas here shkaktojnë ose shoqërohen me stres.

Me stresin jemi mësuar të përballemi rregullisht, pavarësisht ndikimit negativ në shëndet.

Shqetësimet e ndryshme dhe puna e tepërt mund të nxisin një stil jetese jo të shëndetshëm, që shkakton më shumë stres.

Kjo i jep jetë një rrethi vizioz shumë të dëmshëm.

Për shembull, Në qoftë se ju duhet të mbaroni një punë në një orë të caktuar, s’ do të tregoheni të vëmendshëm ndaj ushqimit.

Për më tepër, do të keni tendencën të konsumoni më shumë sheqer dhe kafeinë për t’u përballur me sfidat e ditës.

Për fat të keq, këto shkaktojnë një stres afatgjatë.

Në këtë artikull të do të mësoni më shumë për zgjedhjet jo të mira që njerëzit bëjnë kur janë të mbingarkuar ose të shqetësuar.

e Ushqimit të Nxitura Nga

Shumë

Në qoftë se ndiheni të mbingarkuar do të vëreni se jeni duke pirë disa filxhanë me kafe gjatë ditës.

dhe e Gabuara

Nivelet e rritura të kortizolit, që është edhe hormoni i stresit, i shtyjnë njerëzit të joshen pas ushqimeve të pasura me yndyrë, sheqer dhe kripë.

Për shpejtësi dhe prakticitet, një njeri i stresuar gjen ngushëllim të përkohshëm tek patatinat, patatet e skuqura, akullorja, ëmbëlsirat dhe ushqime të tjera të shpejta.

Kapërcimi i Vakteve

Kur njeriu përpiqet të kryejë disa detyra në të njëjtën kohë, kapërcimi i vakteve duket i paevitueshëm.

Dikush mund të heqë dorë nga mëngjesi, mbasi ka shumë punë për të bërë.

tjetër, zgjedh të mos hajë drekë, për të njëjtat arsye.

Mungesa e Vëmendjes

Stresi nxit ushqyerjen emocionale.

Kjo do të thotë se njeriu i stresuar ha papushim ndonëse s’ ka , mbasi tek ushqimi gjen ngushëllim.

Mos pirja e ujit

Me një jetë të ngarkuar, është shumë e lehtë të harrosh të pish ujë.

shumë njerëz që s’ pijnë ujë dhe në vend të tij pijnë lëngje të gazuara apo kafe.

Regjime Jo Shëndetshme Ushqimore

Stresi lehtëson shtimin në peshë.

Sipas të dhënave të , zgjedhjet e këqija ushqimore pa fruta, perime, dhe ndërmerren në periudha stresi.

Në një kohë afatshkurtër, këto tingëllojnë ideale.

Në një periudhë afatgjatë, dëmi në shëndet është i pallogaritshëm.

Ndikimi i Vendimeve Këqija Në Shëndet

Prishje e Ekuilibrave Të Sheqerit Në Gjak

Kur s’ ushqeheni mjaftueshëm me ushqime të shëndetshme, niveli i sheqerit në pëson luhatje të mëdha.

Kët luhatje, pasohen nga prishja e humorit, lodhja, mungesa e përqendrimit dhe probleme të tjera.

Efektet Anësore Të Kafeinës

Në qoftë se e teproni me kafeinën, do të keni mungesë të përqendrimit, prodhimtari të dobët në punë, probleme me gjumin dhe nivele të larta të kortizolit.

Probleme Të Tjera Me Shëndetin

Ushqyerja e keqe dobëson imunitetin.

Rrjedhimisht, njeriu është një shënjestër e lehtë ndaj sëmundjeve të vogla dhe kronike.

AgroWeb.org ju këshillon të përpiqeni të konsumoni më shumë fruta e perime gjatë periudhës së stresit.

e gabuara s’ ju ndihmojnë ta kaloni, ndërkohë që edhe ju dëmtojnë shëndetin. /AgroWeb.org

Postime të ngjashme