Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerinStudim

Kanceri është një sëmundje e cila po paraqitet çdo herë e më shumë
ndërsa të prekurit nga kjo sëmundje po marrin terapi të ndryshme.

Efektet e vitaminës C kundër kancerit kanë qenë të njohura edhe
më parë. Por studimet e kohëve të fundit vërtetuan se kjo vitaminë mund
të përdoret gjerësisht në të gjitha llojet e kancerit. Hulumtimet
shkencore të mëparshme dhe të fundit kanë konfirmuar se vitamina C ka
efekt shkatërrues ndaj qelizave të kancerit.

Vitamina C prej kohësh është përdorur si një terapi alternative
për kancerin. Në vitet 1970, kimisti Linus Pauling raportoi se vitamina C
e dhënë në mënyrë intravenoze ishte një metodë efektive në trajtimin
dhe shkatërrimin e kancerit.

Për ta bërë vitaminën C me të vërtetë vrasëse të tumoreve nuk duhet
ta hash, por ta injektosh në formë intravenoze, të injektosh doza të
larta të vitaminës C nga 10 gram tek shkallët e lehta të kancerit deri
në 200 gram në ditë tek shkallët e rënda të kancerit. Por shtrohet
pyetja si vepron vitamina C në shkatërrimin e qelizave të kancerit. Në
doza të normale ( 1 deri 2 gram) vitamina C ka veprim antioksidant dhe
në rritjen e imunitetit, në doza mesatare 2 deri 9 gram përveç efektit
antioksidant dhe rritjes së imunitetit i shtohet edhe efekti
”superantibiotik” dhe ”superantiviral”. Ndërsa në doza të larta 10 gram
deri 200 gram i shtohet edhe efekti antikancerogjen. Pra në doza 10 deri
200 gram në qeliza të kancerit shkakton efektin prooksidant duke
krijuar peroksid të hidrogjenit i cili nxit procesin e njohur të quajtur
vdekje e programuar qelizore. Pra në doza të larta bëhet toksike për
qelizat e kancerit duke indukuar shkatërrimin e tërësishëm të tyre
ndërsa qelizat normale nuk i dëmton për shkak se qelizat normale kanë
enzimën e quajtur katalazë e cila e shpërbën peroksidin e hidrogjenit
enzimë e cila mungon ose është në doza të papërfillshme te qelizat e
kancerit që e pamundëson mbrojtjen e tyre ndaj efektit toksik të
peroksidit të hidrogjenit.

Linus Pauling u vlerësua me Çmimin Nobel të kimisë në vitin 1954
për zbulimet e tij rreth vitaminës C i cili është publikuar nga
“Proccedings of the National Academy of Sciences (PNAS) me firmën e Mark
Levine i Institutit Ndërkombëtar të Shëndetit (NIH) i cili me zbulimin e
tij e  konfirmon se vitamina C e shkatërron tërësisht kancerin.

Shih edhe:  Study adds to growing evidence that COVID-19 vaccines are safe in pregnancy -- ScienceDaily

Ju mund të thoni se injektimi i dozave të larta të vitaminës C e
rrit aciditetin ose shkakton acidozë metabolike por përkundrazi pasiqë
vitamina C konsiderohet si një acid i dobët dhe ushqimet e pasura me
vitaminë C, si frutat e agrumeve, konsiderohen si ushqime alkaline, pasi
organizmi jonë i djeg acidet, duke lënë një produkt alkalik.

Vitamina C është e lirë, natyrale, jotoksike dhe mund të përdoret
nga çdo njeri si armë potenciale për luftimin e kancerit”, thotë Dr.
Michael P. Lisanti, profesor i universitetit.

Shkencëtarët në Universitetin e Kansasit thonë se kur merret me
injeksion intravenoz vitamina C në doza të larta absorbohet në trup dhe
mund t’i vras qelizat e kancerit pa dëmtuar qelizat normale.

 

Kërkuesit injektuan vitaminë C në qelizat e kancerit në 452
pacientë të ndryshëm me kancere të ndryshëm. Ata zbuluan se qelizat
kancerogjene qenë shumë të ndjeshme ndaj trajtimit me vitaminë C ndërsa
qelizat normale nuk dëmtoheshin. Poashtu ata vërejtën se tek 312
pacientë që në javën e parë kanceri u zhduk plotësisht ndërsa tek pjesa
tjetër e mbetur kanceri filloi një ngadalësim të hatashëm dhe përmirësim
të gjendjes klinike të shumicës së pacientëve të cilët më pas poashtu u
shëruan plotësisht nga kanceri.

Shih edhe:  Ja si funksionon sigurimi shëndetësor në Gjermani

Përdorimi intravenoz i vitaminës bën që sëmundjet tumorale të
luftohen me kosto shumë të ulët, pa qenë nevoja e përdorimit të
kimikateve të cilat manifestojnë edhe efekte anësore.Por një pengesë e
madhe është që kompanitë farmaceutike nuk ka gjasa të investojnë para
për testime në shkallë të gjerë, për shkak se ata nuk mund të patentojnë
produktet natyrore.Këto zbulime kanë futur në dilemë të madhe kompanitë
farmaceutike që shesin barna kimioterapeutike për trajtimin e tumoreve.
Askujt nuk i intereson që të vijojë kërkimet lidhur me vitaminën C e
cila zhvleftëson preparatet me të cilat këto kompani arrijnë fitime të
mëdha./Bota Press/Gazeta Shëndeti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *