Studimi: Antitrupat ndaj COVID-19 mund të mbrojnë nga ri-infektimi më vonë


prova të reja që lidhin testimin pozitiv për antitrupat ndaj nga një paraprak me një rrezik dukshëm më të ulët të infektimit përsëri në të ardhmen.

 studim, i botuar në revistën JAMA Internal dje (e mërkurë), zbuloi se njerëzit që rezultuan pozitivë për antitrupa ndaj ishin në një rrezik të reduktuar të infeksionit me coronavirus krahasuar me ata që testuan negativë për antitrupa.

nga studimi janë në thelb një reduktim dhjetë fish, por unë do të kisha paralajmërime rreth kësaj. Me fjalë të tjera, mund të jetë një mbivlerësim i zvogëlimit. Mund të jetë një nënvlerësim i uljes”, tha Dr. Douglas Lowy , nëndrejtori kryesor i Institutit Kombëtar të Kancerit, i cili ishte autor i studimit.

“Për mua, mesazhi i madh është – ka një ulje”, tha ai. “Kryesorja është se të kesh antitrupa pozitiv pas infeksionit natyror që shoqërohet me mbrojtje të pjesshme kundër një infeksioni të ri”.

Lowy shtoi se njerëzit që janë rikuperuar nga COVID-19 nevojitet ende të vaksinohen kur është radha e tyre, shkruan CNN.

Studiuesit – nga Instituti Kombëtar i Kancerit dhe kompanitë LabCorp, Quest Diagnostics, Aetion Inc. dhe HealthVerity – ekzaminuan të dhëna për më shumë se 3.2 milion njerëz në Shtetet e Bashkuara të cilët kishin përfunduar një test të antitrupave ndaj COVID-19 vitin e kaluar midis janarit dhe gushtit.

Midis të testuarve, 11.6 për qind rezultuan pozitivë për antitrupat ndaj COVID-19 dhe 88.3 për qind testuan negativë. Në të dhënat pasuese, studiuesit zbuluan se vetëm 0.3 për qind e atyre që testuan pozitivisht për antitrupa ndaj COVID-19 përfunduan në testimin pozitiv për infeksionin e koronavirusit më vonë, përtej 90 ditësh. kurse, tre për qind e atyre me rezultate negative të testit të antitrupave ndaj COVID-19 u diagnostikuan më vonë me coronavirus gjatë asaj periudhe të njëjtë kohore.

Në përgjithësi, studimi është vëzhgues dhe sugjeron se ekziston një lidhje midis rezultateve pozitive të testit të antitrupave ndaj COVID-19 dhe një më të ulët të infeksionit rreth 90 ditë më vonë – por kërkohet më shumë hulumtim për të përcaktuar një lidhje shkakore dhe rreth asaj për sa kohë mund të zgjas mbrojtja nga antitrupat.

Postime të ngjashme