Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Në Universitetin e Oksfordit u zhvilluan kërkime për të përcaktuar fuqinë reale të mjaltit të pa rafinuar. Kërkimet u bënë nga një grup shkencëtarësh, të cilët dolën në përfundimin se mjalti mund të zëvendësojë ilaçet.

A mund ta përdorim mjaltin në vend të antibiotikëve tradicionalë? Sipas gjetjeve të fundit, mjalti është po aq efektiv sa antibiotikët kur bëhet fjalë për trajtimin e kollës dhe ftohjes.

Studiuesit shqyrtuan studimet dhe krahasuan përfitimet që ofron mjalti. Rezultatet treguan se mjalti s’ ka efekte anësore, duke shtuar se është më efikas në trajtimin e simptomave të ftohjes së zakonshme sesa ilaçet e tjera.

Mjalti lehtësoi kollën me 44 për qind. Nektari ishte 36 për qind më efektiv në uljen e frekuencës së kollës sesa ilaçet e tjera.

Shkencëtarët zbuluan se mjalti shkurton periudhën e shërimit të infeksionit të traktit të sipërm respirator. Studiuesit e Oksfordit shqyrtuan 14 studime ku përfshihen 1,761 pjesëmarrës.

“Meqenëse shumica e infeksioneve të traktit të sipërm respirator janë virale, receta e antibiotikëve është joefektive dhe e papërshtatshme.

Mjalti është i sigurt për përdorim, por duhet të shmangni Me kusht që keni reaksione alergjike. Foshnjat nën moshën një vjeç s’ duhet ta konsumojnë atë.

a.t /dita

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page