Studimi: Ri-infektimi me koronavirus s’ ka gjasa të ndodhë deri pas 6 mujash


që kanë qenë të infektuar me s’ kanë shumë gjasa të infektohen përsëri për të paktën gjashtë muaj pas infektimit të tyre të parë, sugjeron një studim britanik i punonjësve të kujdesit shëndetësore në vijën e parë të frontit.

Gjetjet duhet të ofrojnë një për më shumë se 51 milionë njerëz në të gjithë botën që kanë qenë të infektuar me sëmundjen e , thanë studiuesit në Universitetin e Oksfordit, sipas Reuters.

“Ky është vërtet një lajm i mirë, sepse mund të jemi të sigurt që njerëzit e infektuar me coronavirus, s’ do të preken përsëri në një periudhë afatshkurtër”, tha David Eyre, një në Departamentin e Shëndetit të Popullsisë në , Nuffield, i cili bashkë-drejtoi studimin. Ndryshe, e ri-infektimit me COVID-19, sëmundja e shkaktuar nga virusi SARS-CoV-2, kishin ngritur shqetësimet se imuniteti mund të jetë jetëshkurtër dhe se pacientët mund të sëmuren shpejt pas një kohe të shkurtër.

Mirëpo, rezultatet e studimit në fjalë, të kryer nga një grup i punonjësve të kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar – të cilët janë ndër më të rrezikuarit nga sëmundja – sugjerojnë se e ri-infektimit kanë gjasa të jenë jashtëzakonisht të rralla.

qenit i infektuar me COVID-19 ofron mbrojtje ndaj ri-infeksionit për shumicën e njerëzve për të paktën gjashtë muaj”, tha Eyre. “Ne s’ gjetëm infeksione të reja simptomatike në asnjë nga pjesëmarrësit që kishin rezultuar pozitivë me antitrupa”, shtoi ai. /Top Channel/Postime të ngjashme