© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
IMG 0170

Sipas një analize të madhe të stafit të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar (NHS), kirurget femra ngacmohen seksualisht, sulmohen dhe po ashtu në disa raste edhe përdhunohen nga kolegët e tyre në sallat e operacioneve.

Sipas një analize të madhe të stafit të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar (NHS), kirurget femra ngacmohen seksualisht, sulmohen dhe po ashtu në disa raste edhe përdhunohen nga kolegët e tyre në sallat e operacioneve.

BBC News ka folur me gratë që u sulmuan seksualisht gjatë operacioneve në ato salla. Autorët e studimit thonë se ekziston një model i praktikanteve femra që abuzohen nga kirurgë të lartë meshkuj, dhe kjo po ndodh tani, në spitalet e NHS.

Kolegji Mbretëror i Kirurgëve tha se gjetjet ishin “me të vërtetë tronditëse”. Ngacmimet seksuale, sulmet dhe përdhunimet janë referuar si sekreti i hapur i operacionit.

Ekziston një histori e patreguar e grave që përkëdhelen brenda pastrimeve të tyre, e kirurgëve meshkuj që fshijnë ballin në gjoks dhe burrave që fërkojnë ereksionet ndaj stafit femëror. Disave u janë ofruar mundësi karriere për seks.

Analiza nga Universiteti i Exeter-it, Universiteti i Surrey-t dhe Grupi i Punës për Keqpërdorimet Seksuale në Kirurgji është ndarë ekskluzivisht me BBC News.

Gati dy të tretat e grave kirurge që iu përgjigjën studiuesve thanë se kishin qenë objektiv i ngacmimeve seksuale dhe një e treta ishte sulmuar seksualisht nga kolegët në pesë vitet e fundit.

Gratë thonë se kanë frikë se raportimi i incidenteve do të dëmtojë karrierën e tyre dhe nuk kanë besim se NHS do të ndërmarrë veprime.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.