Studimi zbulon se pacientët e infektuar me COVID-19 kanë imunitet për 6 muaj

loading...


Një studim nga Universiteti i Oxford-it ka dalë në konkluzionin se Po qe se infektoheni me COVID-19 s’ ka shumë të ngjarë që të infektoheni sërish të paktën për 6 muaj.

Ky raport pretendon të jetë vështrimi i parë thelbësor në mënyrën se si funksionon imuniteti i Coronavirus-it.

Studimi ndoqi më shumë se 12,000 punonjës të kujdesit shëndetësor në Oxford. Nga ata që u infektuan me COVID-19, asnjë s’ u ri-infektua brenda kësaj periudhë afatshkurtër.

David Eyre, profesor në sëmundjet infektive, në Universitetin e Oxford-it, i cili punoi gjithashtu dhe në studimin e bërë tha:

“Studimi po vijon akoma për të zbuluar Po qe se mbrojtja nga infeksioni zgjat më shumë”.

Ndër të tjera ai theksoi se ka besim se sapo njerëzit të infektohen me COVID-19, të paktën për një periudhë afatshkurtër ata s’ do të infektohen përsëri.

Eyre u shpreh se pasi ndoqën njerëzit e infektuar për 6 muaj, të gjithë studiuesit ishin të etur për të ndarë rezultatet e tyre.

Ky njoftim vjen një javë pasi firmat bioteknike, Pfizer, Moderna dhe Oxford-AstraZeneca njoftuan për rezultate premtuese nga provat e fazave të vona të vaksinave anti-COVID./RtkliveRelated posts