Sulmet e përsëritura, mjekët e Elbasanit kërkojnë praninë e policisë në urgjencë

loading...


29 vjeçar u arrestua nga policia pasi u akuzua nga një mjek roje i urgjencës për goditje dhe me fjalë. ngjarja gjë gjatë orëve natës së të premtes në urgjencën e qendrës spitalore “Xhaferr Kongoli” në .

njoftoi se K. G 29 vjeç me banim në ishte ndaluar të shtunën pasi policia ishte lajmëruar për një në repartin e urgjencës. 29 vjeçari ishte i afërm i një prej personave që kishte marrë ndihmë mjekësore nga mjeku i urgjencës, më pas i ka shkuar atij në dhomë ndërsa po i jepte ndihmë mjekësore një tjetër pacienti dhe e ka goditur dhe e ka kërcënuar. Dëshmitarë të dukurisë kanë qenë personeli shëndetësor edhe pacientë.

Në fillim të prillit të këtij viti një person sulmoi dhe kërcënoi shefin e urgjencës së këtij spitali, pasi kishte refuzuar të përdorte maskë dhe zbatonte kundër epidemisë. Stafi i urgjencës i tha se raste të ngjashme ishin të përsëritura.

e urgjencës kanë kërkuar që  aty të vendosej shërbimi policor 24 orë dhe të bëhej sigurimi i dyerve hyrëse.

I kontaktuar me anë të telefonit mjeku i sulmuar, që kërkoi të mos idetifikohej, deklaroi se ky ishte rast i përsëritur pasi edhe herë të tjera mjekë apo infermjerë të urgjencës fyhen, goditen dhe kërcënohen nga familjarë të pacientëve apo pacientë. “Kam qenë mjek roje kur ka mbërritur në urgjencë në gjendje të rëndë një pacient. Pasi kam bërë ndërhyrjen e nevojshme dhe parametrat janë stabilizuar, e kam kaluar pacientin nën kujdesin e pjesës tjetër të stafit dhe isha duke u marrë me një rast tjetër. Në këtë kohë vjen një person që deri në atë moment s’ e kisha parë një ndër familjarët e personit që kisha vizituar, më fyen e më ”, tregoi ai.

tha se pavarëisht lajmërimit të policisë personi në fjalë kthye disa herë ta godiste. “ pasur dëshmitarë mjekë dhe personel ndihmës. Kjo skenë për fat të keq përsëritet pasi ne s’ kemi asnjë system sigurie”, tha ai.

pyetur nga personeli ndihmës dhe infermjerë të urgjencës thanë se raste të tilla të kërcënimit të mjekëve dhe infermjerëve po bëhen më të shpeshta. “ janë në gjendje të rënduar psikologjike kur vijnë këtu, por ky s’ është faji ynë. Ne mundohemi të japim shërbim sa mundemi. Mendoni jemi në valë dhe një pjesë e mjekëve ose janë në karantinë, ose janë infektuar dhe madje kanë infektuar familjen e po vuajnë pasojat”, tha një infermier. (reporter.al)Postime të ngjashme