Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Mendohet se mund të jeni në rrezik të një sulmi vdekjeprurës në zemër ose infraktit të miokardit, Nëse vëreni ndryshime delikate në pamjen e lëkurës tuaj.

Sulmet në zemër shkaktohen nga mungesa e gjakut që arrin në zemër. Pa gjak të mjaftueshëm, zemra mund të dëmtohet seriozisht dhe madje mund të jetë rrezik për jetën. Një sulm në zemër mund të jetë gjithashtu një simptomë e sëmundjes koronare të zemrës, vendi ku depozitat yndyrore grumbullohen në arterie, e cila kufizon sasinë e gjakut që arrin në zemër.

Është zbuluar se mund të jeni në rrezik të një sulmi në zemër Nëse shfaqni një skuqje të çuditshme. Kjo skuqje zhvillohet si një seri gungash të vogla, të kuqe, sipas Shoqatës Amerikane të Dermatologjisë. Mund të ngatërrohet lehtësisht për një sëmundje të lëkurës, ose një grup lythash, shkruan Express.co.uk.

Por këto gunga në të vërtetë shkaktohen nga depozitat e yndyrës në gjak. Pasja e niveleve më të larta të yndyrës rrit rrezikun e sëmundjes së zemrës, dhe më pas një sulmi në zemër.

“Shenjat paralajmëruese mund të shfaqen në lëkurën dhe thonjtë tuaj, kjo është arsyeja pse dermatologu juaj mund të jetë mjeku i parë që vëren se keni sëmundje të zemrës”, tha shoqata.

811db085b45f977e8031f46070bc12db

“Këto gunga janë në të vërtetë depozita yndyrore të shkaktuara nga nivele jashtëzakonisht të larta të triglicerideve (lloji i yndyrës) në gjak.”

Por, vetëm posaqë keni një skuqje të re, s’ do të thotë domosdoshmërish se keni sëmundje të zemrës. 

[ad_2]

You cannot copy content of this page