© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Sylejman Rexhepi , Dr . Sylejman Rexhepi

1AE81661 65AA 46EF A9F6 B206D64EB434

Prof. dr. SYLEJMAN REXHEPI, MD.PhD. (1953- 2020)

Mjek, internist, reumatolog, doktor i shkencave dhe profesor universitar. Lindi më 6 nëntor 1953 në Ferizaj. Shkollën fillore dhe gjimnazin i kreu në vendlindje. Diplomoi në Fakultetin e Mjekësisë në Prishtinë në vitin 1979. Pas diplomimit, punësohet në Shtëpinë e Shëndetit në Ferizaj. Më 1981 fillon specializimin nga Mjekësia Interne në Prishtinë, më pas qëndroi për një muaj në Institutin e Sëmundjeve Kardiovaskulare në Universitetin e Bolonjës dhe specializon në Universitetin e Nishit në vitin 1985. Më 1983 punësohet në Klinikën Interne-njësia e Reumatologjisë në Prishtinë. Më 1985 autorizohet asistent, më 1987 zgjidhet asistent dhe më 1999 docent i lëndës Mjekësia interne në Fakultetin e Mjekësisë në Prishtinë. Më 1986 regjistron studimet pasdiplomike në Fakultetin e Mjekësisë në Zagreb dhe më 1991 mbron temën e magjistraturës. Gjatë periudhës 1987-89 ishte bartës i projektit shkencor mbi ethet reumatike në Kosovë dhe ka marrë pjesë në organizimin e 6 simpoziumeve për këtë problematikë. Me 1997 dr. Rexhepi e mbron temën e doktoratës me titull: “Veçoritë e artritit reumatoid në pleqëri”. Më 1999 angazhohet në botimin e revistës shkencore për çështje shoqërore, ekonomike dhe tekniko-teknologjike të Kosovës “Dardani sacra”, ku zgjidhet anëtar i Këshillit redaktues dhe njëkohësisht sekretar i revistës. Në vitin 2000 zgjidhet zëvendës shef, ndërsa më 2001 shef i Katedrës së Mjekësisë interne. Në nëntor të vitit 2002 qëndroi në Universitetin e Ependorf të Hamburgut me qëllim të përkrahjes së procesit reformues të arsimit të lartë. Me 28 prill 2003 në Kosovë, organizoi takimin profesional reumatologjik me pjesëmarrje ndërkombëtare. Gjatë periudhës 2002-2003 udhëhoqi studimet pasdiplomike për Reumatologji me rehabilitim fizikal. Në Fakultetin e Mjekësisë në Prishtinë. Dr Sylejmani arriti të gjithë titujt akademik deri në atë të Profesorit. Dr Rexhepi pa dyshim se ishte themelues i Reumatologjisë bashkëkohore të Kosovës por edhe më gjerë. Është anëtar i komisionit recensues në dy libra universitarë. Ka marrë pjesë në shumë Kongrese, Konferenca e Simpoziume dhe ka publikuar një sërë punimesh shkencore si autor dhe koautor brenda dhe jashtë vendit. Pas pensionimit ai vazhdoi me edukimin e një brezi studentësh edhe në Kolegjin Universitar AAB në Prishtinë si dhe punën profesionale dhe shkencore në Poliklinikën e vet private.
Ai gjatë karrierës së tij edukoi shumë e shumë breza mjekësh, stomatologësh, farmacistësh, fizioterapeut, dhe Infermier dhe me shumë përkushtim ua mësoi mjekësinë dhe artin e mjekimit. Drejtoi me shumë sukses kandidat prej diplomave e deri të tezat e disertacionit.
Prof. Sylejmani, ishte shembull i profesorit të zellshëm me një kulturë të gjerë, ishte figurë e mjekut te përkushtuar, njeriut fisnik dhe parimor, besnik dhe burrë i fjalës, karizmatik e mbi te gjitha ai rrezatonte kudo kulturë te larte prej intelektuali.
Prof. Sylejmani iku para kohe, duke lenë një boshllëk te pazëvendësueshëm për familjen e ngushtë, miqtë, shokët, komunitetin e mjekëve dhe pacientet e tij.
Lamtumirë miku im i mirë, Lavdi punës dhe veprës që ke lënë pas vetes, përjetësisht në kujtimet tona.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.