Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Synimi ?


SYNIM
m.

  • 1. Qëllimi që kërkojmë të arrijmë e për të cilin përpiqemi, ajo që i vëmë vetes si cak a si detyrë; dëshira e fortë dhe vullneti për ta bërë a për të arritur diçka. Synime të qarta (fisnike). Synimi për të ndërtuar shpejt. Synimi për të mësuar. E bëri me synim të caktuar. Ka si synim. E arritën synimin që kishin.
  • 2. kryes. keq. Qëllimi i fshehtë a i hapur për të shtënë në dorë me çdo mjet një vend ose për të vendosur sundimin mbi të tjerët. Synimet grabitqare të fashizmit (të imperializmit).

You cannot copy content of this page