Si ndikon lëngu i limonit tek gurët në veshka?


Si ndikon lëngu i limonit tek gurët në veshka? Lëngu i limonit përmban sasi të larta të acidit citrik dhe atij askorbik që njihet ndryshe si vitamina C. Këto acide ulin gjasat e formimit të gurëve në veshka si pasojë e depozitave të kalciumit. Citratet janë kripëra të acidit citrik që lidhen me kalciumin dhe […]