QKUK kërkon nga qytetaratë të respektojnë terminet në ambulanca specialistike


QKUK kërkon nga qytetaratë të respektojnë terminet në ambulanca specialistike Përkundër thirrjeve të vazhdueshme për respektim e termimeve të caktuara për kontrolle mjekësore në ambulanca specialistike të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, një numër i madh i pacientëve është drejtuar sërish në ambulanca, pa termine paraprake, duke mbingarkuar hapësirat e këtyre ambulancave specialistike. QKUK kërkon, […]

Klinika e Neurologjisë me shërbime të reja mjekësore


[ad_1] Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ka njoftuar se ka arritur të aktivizojë dhe shërbime të reja për trajtimin e pacientëve me probleme shëndetësore neurologjike. Sipas një njoftimi të SHSKUK-së, tashmë është funksionalizuar reparti  për trajtimin e pacientëve jashtë spitalor, ambulanca emergjente, hapësira për trajtimin e aksidentit akut iskemit trunor me trombolizë dhe qendra […]

Krasniqi: Vetëm vaksinimi i përgjithshëm ndikon në menaxhim të pandemisë COVID-19


[ad_1] Gjatë muajit janar ka rënë numri i qytetarëve të Kosovës të prekur me COVID-19 që kërkojnë trajtim spitalor në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe Spitalet e Përgjithshme. Por ushtruesi i detyrës së drejtorit të Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës, Valbon Krasniqi thotë se dukuritë e fundit si fushata zgjedhore dhe zgjedhjet e […]

​Në Klinikën e Pediatrisë u trajtuan mbi 70 fëmijë të prekur me COVID-19, më i vogli dy muajsh


[ad_1] Në njësinë për trajtimin e pacientëve me COVID-19 në kuadër të Klinikës së Pediatrisë deri në mesin e dhjetorit janë trajtuar 71 pacientë, kryesisht të gjithë e kaluan këtë virus me simptoma të lehta. E luftën me koronavirus e humbi vetëm një fëmijë i cili kishte edhe sëmundje të tjera shoqëruese. Përkundër këtyre rasteve […]

Fillon ofrimi i shërbimeve në spitale që ishin anuluar për shkak të pandemisë


[ad_1] Më 11 nëntor të vitit të kaluar, Komiteti për menaxhim të situatës me Covid-19, në Shërbimin Spitalor Klinik e Universitar të Kosovës, kishte marrë vendim që në institucionet publike shëndetësore të ofrohen vetëm shërbime për rastet emergjente. Megjithatë, kjo javë janë kthyer të gjitha shërbimet që u kanë munguar qytetarëve për gati dy muaj. […]

Krasniqi: Pandeminë e menaxhuam suksesshëm, pesë klinika i shndërruam për COVID-19


[ad_1] Organizimi i shtretërve nëpër klinika, riorganizimi i stafit shëndetësor, si dhe sigurimi i barnave dhe oksigjenit ishin disa nga sfidat kryesore me të cilat u ballafaqua sistemi i brishtë shëndetësor i Kosovës. Si pasojë e pandemisë u rrit numri i pacientëve nëpër klinikat dhe spitalet e Kosovës, por përkundër kësaj, ushtruesi i detyrës së […]

Armend Zemaj dhe Ekrem Hyseni prezantojnë projektin për Spitalin e Podujevës


[ad_1] Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, së bashku me U.D. Drejtorin e ShSKUK-së, Saudin Maliqin, deputetin Ekrem Hyseni dhe përgjegjësin e Spitalit të Podujevës, Afrim Tahiri, kanë prezantuar projektin e sapo finalizuar për ndërtim të spitalit të Podujevës. Zemaj ka thënë se spitali do të ketë sipërfaqe rreth 7.700 m2. Në këtë spital do të […]

Pezullohet puna në ambulancat specialistike në QKUK


Njoftim nga ShSKUK Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, njofton se Komiteti për menaxhim të situatës me COVID-19, në nivel të ShSKUK-së, ka vendosur të pezullojë punën në objektin e ambulancave specialistike në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Pezullimi i punës bëhet për shkak të gjendjes epidemiologjike në vend dhe rritjes së vazhdueshme të […]

Rëndohet gjendja: SHSKUK pezullon të gjitha punët në Ambulancat Specialistike si pasojë e situatës më Covid-19


[ad_1] me anë të njoftimit nga SHSUK bëhet me dije se pezullimi i punës bëhet për shkak të gjendjes epidemiologjike në vend dhe rritjes së vazhdueshme të rasteve me Covid-19. Si pasojë e numrit të madh të rasteve me COVID-19 dhe personave që po kanë nevojë për t’u shtrirë në spitalet kosovare, ShSKUK ka vendosur […]

ShSKUK rifillon me punën në ambulanca specialistike dhe intervenime kirurgjike j…


[ad_1] ShSKUK rifillon me punën në ambulanca specialistike dhe intervenime kirurgjike jo-emergjente Bazuar në Vendimin e datës 25 shtator të Qeverisë së Republikës së Kosovës, në Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK), kanë rifilluar të ofrohen shërbimet shëndetësore jo- emergjente. Nga sot ka filluar puna në ambulancat specialistike në QKUK, e poashtu programi […]

error: Content is protected !!