Tag: Bota

Sa shtete janë në botë ?

Në bazë të vlerësimit të Kombeve të Bashkuara, ka 195 shtete në botë. Megjithatë, ka edhe një numër të madh të territorieve me status të ndryshëm, siç janë territore të…

Ese për Botën

ESE : Bota siç e shoh un – “Sa te cuditshem jemi ne te vdekshmit! Te gjithe ne jemi ketu per nje udhetim te shkurter; per c’arsye njeriu s’e di…

Çka është Bota ?

Çka është Bota ? Botë I f. – Rruzulli i Tokës; dheu me gjithçka që është në të, sipërfaqja e Tokës dhe gjithë qeniet që jetojnë në të, dheu, toka.…

Halli i mjekëve

Halli i mjekëve Mjekët njëherë e një kohë, kur ishin më të rrallë në këto anët tona (edhe tjera kah sigurisht) çmoheshin sikur të ishin ndonjë perëndi antike dhe trajtoheshin…

Pesë rregulla për një jetë pa depresion

[ad_1] Psikologët rekomandojnë t’i përmbahemi këtyre pesë rregullave themelore, falë të cilave do të jemi në gjendje të mbajmë ekuilibrin në çdo situatë. Mos harroni këto rregulla, veçanërisht në situata…

Ese për 28 nëntorin

Ese për 28 nëntorin 28 Nëntori është dita më e ndritshme dhe më e rëndësishme e rilindjes sonë kombëtare, në gjithë historinë tonë. Më 28 Nëntor kur Ismail Qemali arriti…

10 fakte interesante për ëndërrat!

[ad_1] Ëndrrat mund të jenë magjepsëse, tërheqëse, tmerruese ose thjesht të çuditshme. kurse s’ ka një konsensus të qartë pse ne ëndërrojmë, studiuesit kanë mësuar mjaft pak për atë që…

Dhe

DHE m. sh 1. Korja e rruzullit tokësor në tërësinë e saj a në një pjesë të caktuar; shtresa e sipërme e kësaj koreje; lëndë e fortë a e shkrifët…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.