Era e rëndë nga goja gjatë agjërimit


Era e rëndë nga goja gjatë agjërimit Era e rëndë nga goja gjatë agjërimit apo gjatë çdo gjendje privimi nga ushqimi,është shumë e shëndetshme! Era nga goja që ngjason me erën e Acetonit,kuptojmë se organizmi i njeriut është futur në gjendjen Ketonike.Kjo erë,është si rezultat i prodhimit të trupave ketonikë nga organizmi i njeriut,që më […]

Cilat janë pasojat e abuzimit me droga dhe varësitë ?


Pasojat e abuzimit me droga,dhe varësitë Drogat janë lëndë kimike që prekin Sistemin Nervor (Trurin),dhe trupin.Pasojat e përdorimit të drogave janë shumë të gjata,dhe të përhershme,bile janë prezente edhe gjatë stopimit të tyre.Llojet e tyre janë të shumta,por më të zakonshmet prej abuzuesëve janë:~Kanabisi~Kokaina~Heroina~LSD~Ektazi~Amfetaminat~Krokodil Mënyra e përdorimit të tyre është:Inhalimi (Thithja zakonisht me hundë),Injektimi në […]

Dr.Desaret Murati: inhibitorët e pompës protonike prolongojnë diagnostikimin e kancerit të lukthit


Shkruan: Dr.Desaret Murati. I.P.P (inhibitorët e pompës protonike),janë barëra të fuqishme,kundër sekretimit të acidit klorhidrik (thartirës),nga mukoza e Stomakut (Lukthit).Gjinden shum lehtë,nëpër farmaci,e mundë të merren edhe pa recetë! (Omeprol,Omeprazol,Nexium,Controloc,Nolpaza,Pentoprazol). Kanceri i Stomakut radhitet i dyti në botë,menjëherë pas kancerit të mushkrive. Prognoza e kancerit të lukthit është e errët,me mbijetesë të shkurt 5 vjeçare.Vështirë […]

Dr.Desaret Murati: Aftet (ulçerat) e gojës,mjekimi i tyre shtëpiak


Aftet apo ulçerat që shfaqen ne buzë,dhe në mukozën e mbrendshme të gojës,( foto ilustrim),janë të shpeshta në praktikën e përgjithshme mjeksore.Ato karakterizohen me dhimbje të forta,nganjeherë me temperaturë,dhe diskomfort të përgjithshëm trupor.Janë të vështira për tu mjekuar,sepse etiologjia e tyre deri më sot nuk njihet mirë. Aftet shfaqen më shpesh tek të rinjtë.Paradoksale është […]

Dr.Desaret Murati: Në të ardhmen vrasësi numër 1, rezistenca ndaj antibiotikëve


NË TË ARDHMEN,VRASËSI NUMËR 1,REZISTENCA NDAJ ANTIBIOTIKËVE.  Sot,nuk janë të rralla raportet mikrobilogjike që kapin mjekun “MAT”! në rastet e mjekimit të infeksioneve të ndryshme.Zakonisht këto vërtetohen gjatë strishove të sistemit respirator,si strisho e fytit,dhe sputumit.Në sistemin Urinarë,ato i hasim tek kulturat Urinare.Kurse në tre raste,nga kultura e qelbit (Pyokultura) kam vrejtur,prezencë  të bakterit tepër […]

Dr.Desaret Murati: Depagliflozina ulë ndjeshëm komplikimet e Diabetit tip 2


Shkruan: Dr.Desaret Murati Depagliflozina ulë ndjeshëm komplikimet e Diabetit tip 2. Bari më i ri në treg,emri xhenerik Depagliflozin,është një bari anti-Diabetikë,i cili u hodh së pari në treg në Sh.B.A, më  8 Janar 2014 u aprovua nga FDA (Food and Drug Administration).Tek ne,kohëve të fundit është paraqitur në tregun farmaceutik. Gjat trajtimit të pacientëve […]

Dr.Desaret Murati: Sindroma e Stinës së Pranverës


Shkruan:Dr.med.Desaret Murati  Shumë pak është folur për këtë Sindromë,edhe pse numri i pacientëve që kërkojnë ndihmë mjeksore  është tejet i madh.Madje as mjekët nuk e kanë idenë se për çfarë bëhet fjalë.  Sindoma përbën një grup simptomash që shfaqen nga fillimi-mesi i muajit të Marsit deri në fund të muajit Prill.  Pacientët shpesh ankohen për […]