Vëreni disa “njolla” gjatë shikimit? Ja cfarë ato dhe pse shkaktohen


Imagjinoni  se jeni duke qëndruar nëpër Instagram, kur papritmas një njollë e vogël noton nëpër pamjen tuaj e cila s’ egziston në ekranin që ne shikojmë. Atëherë, cka mund të jetë? Rasti më i shpeshtë: Sapo keni vërejtur një “notues të syve” – një pamje shpesh e padëmshme për ne.   Sidoqoftë, është e rëndësishme […]

Fushata e mjekëve për të bindur amerikanët të vaksinohen ndaj koronavirusit 


Dy vjet më parë, në janar 2019, Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se hezitimi për t’u vaksinuar ishte ndër 10 kërcënimet më të mëdha për shëndetin global. Kjo ishte para se COVID-19 të përhapej në të gjithë globin. Mjekët tashmë po punojnë për ta kapërcyer këtë hezitim. Edhe pse shkencëtarët shpejtuan për të gjetur një […]

Gjykata e Lartë e Pensilvanisë hedh poshtë padinë që sfidonte zgjedhjet


Gjykata më e lartë e Pensilvanisë të shtunën në mbrëmje hodhi poshtë një urdhër të një gjykate më të ulët që kishte ndaluar shtetin të çertifikonte dhjetëra gara të zgjedhjeve të 3 nëntorit në padinë e fundit të depozituar nga republikanët që po përpiqen të sfidojnë fitoren e Presidentit të zgjedhur Joe Biden në këtë […]

Një studim i madh zbuloi se ku përhapet coronavirusi më së shumti, por gjithashtu ofron zgjidhje


Një nga gjërat kryesore në krijimin e një strategjie për të luftuar COVID-19 dhe përcaktimin e masave të nevojshme epidemiologjike për këtë qëllim është identifikimi i qartë i vendeve dhe situatave që janë më të rrezikuara, meqë ato përfaqësojnë një mundësi për përhapjen masive të virusit. Vende të tilla mund të identifikohen me anë të […]

Pse mediat në SHBA shpallin fituesin e zgjedhjeve?


Pesëdhjetenjë zgjedhje të ndryshme – një në secilin shtet dhe një tjetër në Uashington DC. Secili shtet me rregulla dhe rregullore të ndryshme dhe pa një komision zgjedhor kombëtar për t’i treguar botës se kush fiton. Atëherë, si mund të përcaktohet shpejt dhe saktë se kush fiton postin më të lartë në Shtetet e Bashkuara? […]

Trump synon të bllokojë çertifikimin e rezultatit në Pensilvani


Zyrtarët e fushatës së Presidentit Donald Trump nisën një përpjekje të re ligjore këtë javë që synon të pengojë çertifikimin e rezultatit të zgjedhjeve në shtetin e Pensilvanisë, ndërsa presidenti vazhdon të refuzojë fitoren e Presidentit të zgjedhur Joe Biden. Në Ditën e Veteranëve, Presidenti Donald Trump vuri një kurorë me lule në varrin e […]

Kirurgu shqiptar me famë botërore


Prof. Rifat Latifi mjek dhe profesor i mirënjohur në nivelin ndërkombëtar. Gjatë karrierës së tij ai ka punuar në universitete dhe qendra spitalore me emër nëpër Amerikë, si Texas, Filadelfia, New York, Doha. Aktualisht, është profesor i kirurgjisë dhe president i Kolegjit të Kirurgëve Amerikan për shtetin e Arizonës. Prof. Rifat Latifi, është krijues dhe implementues i […]

error: Content is protected !!