Raportimet për dhunë seksuale, iniciohet projekti “Mjaft më”


[ad_1] Drejtoria Rajonale e Policisë Mitrovicë Jugu, me qëllim të parandalimit të rasteve të sulmeve seksuale, ngacmimeve seksuale dhe veprave tjera penale kundër integriteti seksual, ka iniciuar projektin të emërtuar “Mjaft më”. Në këtë projekt janë të përfshira institucionet: Policia e Kosovës, Prokuroria Themelore në Mitrovicë dhe Gjykata Themelore në Mitrovicë. Po ashtu në projekt […]

Arrest shtëpiak për personin që sulmoi infermierin në Prizren


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, gjyqtari i procedurës – Refki Piraj, ka caktuar masën e arresti shtëpiak ndaj të pandehurit A.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale sulmi ndaj personit zyrtar, nga neni 402 par. 3 lidhur me par. 1 të Kodi Penal të Kosovës. Gjykata me […]

Paraburgim ndaj një të dyshuari në Prizren për sulm seksual


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit, për caktimin e masës së paraburgimit në kohëzgjatje 30 ditë, ndaj të pandehurit Sh.B, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale sulm seksual. Gjykata me rastin e caktimit të paraburgimit ndaj të pandehurit […]

Pjetër Ndrecaj përsëri kërkon nga Apeli uljen e dënimit apo rigjykim, prokuroria kërkon burgim të përjetshëm


[ad_1] I dënuari me 24 vite e gjysmë për vrasjen e bashkëshortes dhe vajzës së tij, Pjetër Ndrecaj, për herë të dytë po kërkon nga Gjykata e Apelit anulimin e vendimit të shkallës së parë, apo kthimin e rastit në rigjykim. Në anën tjetër, Prokuroria Themelore në Prishtinë përsëri ka kërkuar që i akuzuari Ndrecaj […]

Kërkohet paraburgim për Skender Krasniqin, i dyshuar për vrasjen e të birit


[ad_1] Prokuroria Themelore në Prishtinë, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, që t’i caktohet masa e paraburgimit Skender Krasniqit, i dyshuar për vrasjen e të birit, Albert Krasniqi. Prokuroria thekson se A.K dyshohet se më 27 janar 2021, rreth orës 17:00, me armë zjarri ka privuar nga jeta personin […]

Vrasja e 15 vjeçarit, një muaj paraburgim për dy të miturit në Prizren


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti  për të Mitur ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit, për caktimin e masës së paraburgimit, ndaj të miturve: L.L., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale mbajtja në pronësi kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve dhe L.L. dhe H.G.,për shkak të veprës […]

22-vjeçari arrestohet në Pejë për “vrasje në tentativë”


[ad_1] Policia e Kosovës – Njësia për Reagim pranë Stacionit Policor në Pejë, sot ka arrestuar personin e kërkuar me urdhëresë nga Gjykata Themelore në Prishtinë për veprën penale “Vrasje në tentativë” Njësiti për Reagim pran Stacionit Policor në Pejë, pas një pune operative ka arrit që ta arrestoi të dyshuarin L. L. Lindur me […]

Pesë muaj burg për shmangie nga tatimi


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm ka dënuar me pesë muaj burg të pandehurin G.P., përse ka kryer veprën penale shmangie nga tatimi, por të cilin dënim s’ do ta vuajë pasi që masa e burgimit është zëvendësuar me gjobë prej 800 eurosh. Në një komunikatë për media thuhet se i pandehuri gjatë […]

Një muaj paraburgim për personin që vrau babanë e tij në Prizren


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit, për caktimin e masës së paraburgimit, ndaj të pandehurit M.H.,për shkak të dyshimit të bazuar ka kryer veprën penale vrasja e rëndë nga neni 173 par.1 nënpar.1.3 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK-së). Në njoftimin […]

Paraburgim për të dyshuarin që vrau nga pakujdesia 58 vjeçaren në Podujevë


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit M.ZH për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Vrasje nga pakujdesia”. Të pandehurit M.ZH. gjykata i ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej një muaji. Gjykata ka vlerësuar […]

Një muaj paraburgim ndaj të dyshuarit që kreu dhunë në familje


[ad_1] Gjykata Themelore në Ferizaj – Divizioni Penal, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajt, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit O.T. shtetas i Republikës së Kosovës, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Lëndim i lehtë trupor”. Gjyqtari i procedurës paraprake të Departamentit të Përgjithshëm – […]

9 vite burg të akuzuarit për vrasjen në tentativë të policit


[ad_1] Gjykata Themelore në Gjilan ka shpallur aktgjykim dënues ndaj të akuzuarit B. M. Ai akuzohej se ka kryer dy vepra penale. Vrasje e rëndë në tentativë dhe armë mbajtje pa leje.  B.M., akuzohej se më 28.03.2020, rreth orës 13:00 minuta, në fshatin Vërbovc, Komuna e Kllokotit, pas një mosmarrëveshje të mëhershme lidhur me detyrën […]

Apeli e kthen në rigjykim rastin e mësuesit nga Drenasi që akuzohet se falsifikoi notat e nxënësve


[ad_1] Në mars të këtij viti, Gjykata e Prishtinës e kishte shpallur fajtor mësuesin Fehmi Ramajn për falsifikimin e notave të 12 nxënësve nga Drenasi. Nën akuzat për kryerje të veprave penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare si dhe falsifikimit të dokumentit zyrtar, Gjykata e Prishtinës, përkatësisht gjyqtari i çështjes Vesel Ismajli, Ramajt i kishte […]

pranë fundit rigjykimi ndaj ish-shefit të shërbimeve publike në Malishevë


[ad_1] Ismet Mazreku, edhe sot është ulur në bankën e ta akuzuarit në Gjykatën e Gjakovës, para trupit gjykues Nikollë Komani, Mentor Bajraktari dhe Besarta Doli, ku u ballafaqua me deklaratat e dëshmitarit Muharrem Hoti. Mazreku, po akuzohet nga Prokuroria e Gjakovës për keqpërdorim të detyrës zyrtare në kophën kur ishte shef i shërbimeve publike […]

Vrasja e të dyshuarit për vjedhje në Shtime, dënohet mërgimtari bashkë me të vëllanë


[ad_1] Gjykata Themelore në Ferizaj ka shpallur aktgjykim dënues ndaj të akuzuarve A. N. dhe N. N. Ata sipas Prokurorisë së Ferizajt, akuzoheshin se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale vrasje në tejkalim të mbrojtjes së nevojshme. Të akuzuarit A. N., iu shqitua dënim burgimi në kohëzgjatje prej një viti, ndërsa të akuzuarit tjetër N. […]

Banorë të Krushës nisen për Prishtinë për të protestuar kundër përgjysmimit të dënimit të Tasiqit


[ad_1] Gjykata e Apelit ia përgjysmoi dënimin prej 22 vjetësh që kishte marrë Gjykata Themelore në Prizren në 11 vjet kriminelit të luftës, Darko Tasiq. Të irrituar nga ky vendim krushjanët, familjarë të viktimave të Tasiq, janë nisur drejt Prishtinës për të protestuar kundër këtij vendimi. Ata janë tubuar në Krushë dhe nga aty u […]

Gjykata e Apelit refuzon kërkesën e prokurorisë ndaj të pandehurit për veprën penale


[ad_1] Gjykata e Apelit, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka refuzuar kërkesën e prokurorisë për dënim ndaj të pandehurit që dyshohej për kryerjen e veprës penale “vrasje e rëndë”. Sipas një njoftimi për media, transmeton Telegrafi, aktgjykimi i lirues, nga Gjykata Themelore në Gjakovë tashmë është i vërtetuar. “Pjesa e aktgjykimit të gjykatës së shkallës […]

6 muaj burg për vjedhjen e veturës që e kishte marrë me qera


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka dënuar sot me gjashtë muaj burg të akuzuarin B.B., për shkak të vjedhjes së një veture, por ai s’ do të vuajë dënimin pasi është pajtuar të zëvendësojë burgimin në dënim me gjobë. I pandehuri B.B., më 23.06.2018, rreth orës 01:00, në udhën “W.W”, ka vjedhur […]

Komandant “Molla e Kuqe” para Gjykatës, flasin dëshmitarët


[ad_1] Të martën, në Gjykatën Themelore në Prizren ka vazhduar dhënia e dëshmive në gjykimin ndaj ish-komandantit të UÇK-së Remzi Shalës, i akuzuar për krime lufte. Në seancën e së martës dëshminë e tij edha Fadil Qatani. Në fillim të seancës, u bë leximi i deklaratës së dëshmitarit të dhënë në Gjykatën Themelore në Prizren, […]

Gjykata e pezullon sërish vendimin për riorganizimin e shkollave në Kamenicë


[ad_1] Gjykata e Prishtinës për të dytën herë radhazi ka vendosur që të shtyjë ekzekutimin e vendimit të Komunës së Kamenicës për fazën e tretë të riorganizimit të shkollave. Me vendimin e datës 2 nëntor 2020, Gjykata e Prishtinës kishte vendosur që t’i jap të drejtë 25 prindërve nga fshatrat e Kamenicës të cilët Gjykatës […]

Lirohet nga akuzat për sulm e kanosje deputeti Adem Hoxha


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, dega në Dragash, të premten, e ka shpallur të pafajshëm deputetin e Kuvendit të Kosovës, njëherit kryetari i Partisë së Bashkuar Gorane, Adem Hoxha, i akuzuar për sulm e kanosje. Sipas aktgjykimit të shpallur nga gjyqtari Luan Berisha, s’ është provuar se i pandehuri Hoxha ka kryer veprat penale të […]

Haki Rugova del para Gjykatës në fundin e janarit 2021


[ad_1] Gjykata Themelore në Pejë e ka caktuar seancën gjyqësore ndaj të parit të Istogut, Haki Rugova, për rastin ku ai akuzohet për konflikt të interesit, lidhur me një tender në vlerë prej rreth 300 mijë euro, të cilin sipas prokurorisë, e ka fituar kompania që udhëhiqet nga vëllai i tij, Gani Rugova. Lajmin për […]

Paraburgim ndaj të dyshuarit për kanosje


[ad_1] Gjykata Themelore në Ferizaj, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit F. L. Ai po dyshohet se ka kryer veprën penale të kanosjes në vazhdim, vepër kjo e ndaluar me ligj. “Gjyqtari i procedurës paraprake kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër […]

s’ mbahet gjykimi ndaj ish-shefit të shërbimeve publike në Malishevë  


[ad_1] Seanca gjyqësore ndaj Ismet Kryeziut, ish-shef shërbimeve publike në Malishevë, i akuzuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare s’ u mbajt sot në Gjykatën e Gjakovës. Shkak i mosmbajtjes së kësaj seance ishte mungesa e anëtares së trupit gjykues, Besarta Doli dhe prokurorit Ramiz Buzhala, për shkaqe shëndetësore. andaj, kryetari i trupit gjykues Nikollë Komani […]

Dosja për të dyshuarin që kërcënoi të miturën me publikimin e fotove intime


[ad_1] Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 30 (tridhjetë) ditë të pandehurit B. M. B.M., po dyshohet se e ka kryer vepren penale degradim i integritetit seksual, vepër e dënuar me ligj. “Ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri ka treguar vendosmëri për të kryer […]

Detaje se si prizrenasi kanosi nënën e tij me sëpatë pasi s’ i dha para


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prizren për caktimin e masës së paraburgimit për të pandehurin E. F., nën dyshimet se ka kanosur nënën e tij. Sipas njoftimit të Gjykatës në Prizren, të pandehurit i është caktuar një muaj paraburgim. Gjykata në Prizren ka bërë të ditur se i […]

Gjykata në Prizren merr vendim ndaj personit i cili sulmoi nënën e tij me sopat


[ad_1] Gjykata Themelore e Prizrenit, me kërkesë të Prokurorisë ka marr vendim ndaj të personit E.F mbasi kishte sulmuar fizikisht nënën e tij me sopat. Në njoftimin e gjykatës thuhet se ndaj të pandehurit caktohet masa e paraburgimit për shkak të kryerjes së veprës penale “Kanosje”, shkruan Gazeta Insajderi. “Gjyqtari i procedurës paraprake, Fatmir Krasniqi, […]

Prizren, një muaj paraburgim për të dyshuarën për grabitje dhe posedim të narkotikëve


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti për Krime të Rënda (DKR), ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurës S.Q., nga Prizreni, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “grabitje dhe “posedim i paautorizuar i narkotikeve, substancave psikotrope ose analoge”. Gjyqtari i […]

Mungesa e Avokaturës Shtetërore në seanca gjyqësore, shkaktare që NARIC po humb rastet


[ad_1] ORCA sot ka publikuar “RAPORTIN E MONITORIMIT TË NARIC KOSOVA 2”, i cili është rezultat i monitorimit të Qendrës Kombëtare për Njohje dhe Informim Akademik-NARIC Kosova, si dhe Këshillit Shtetëror për Njohje, i cili funksionon në kuadër të kësaj qendre. Sipas drejtorit të ORCA-s, Rron Gjinovci, Qendra NARIC po përballet me mungesën e një […]

Këto janë shumat që shteti i Kosovës do t’ia paguajë si dëmshpërblim ish-guvernatorit të BQK-së, Hashim Rexhepi


[ad_1] Gjykata e Prishtinës ka aprovuar si pjesërisht të bazuar kërkesë-padinë e paditësit Hashim Rexhepi sa i përket dëmit jomaterial. Sipas këtij vendimi, Këshilli Gjyqësor i Kosovës do ta dëmshpërblejë ish-guvernatorin e BQK-së për dhimbje shpirtërore dhe për shkelje të nderit apo dëmtimit të integritetit dhe personalitetit. Kështu, Gjykata ka vendosur që KGjK detyrohet që […]

Një muaj paraburgim për personin që ushtronte dhunë ndaj nënës dhe motrës së tij


[ad_1] Një muaj iu është caktuar masa e paraburgimit të pandehurit M.Z.i cili dyshohet se ushtronte dhunë ndaj nënës dhe motrës së tij. me anë të një komunikate për media, Gjykata Themelore në Prishtinë se i akuzuari do të mbahet fillimisht në Insititutin e Psikiatrisë Forenzike, për t’iu bërë ekzaminimi psikiatrik. Masa e paraburgimit njëmujor […]

Gjykata merr vendim për personin i cili ushtroi dhunë fizike dhe psikike ndaj nënës dhe motrës së tij


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prishtinës për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit M.Z për shkak të kryerjes së veprës penale “Dhunë në familje”. Sipas njoftimit të gjykatës të pandehurit M.Z i është caktuar masa e paraburgimit prej një muaj ku do të mbahet në Institutin […]

Vrasja e Donjeta Pajazitajt, dëshmitari deklarohet lidhur me incizimin e kamerave të sigurisë


[ad_1] Vrasja e Donjeta Pajazitajt, dëshmitari deklarohet lidhur me incizimin e kamerave të sigurisë Në gjykimin ndaj Naser Pajazitajt, në seancën e së hënës, ka vazhduar dëgjimi i dëshmitarit Qendrim Jusaj. Naser Pajazitaj po akuzohet për vrasjen e tani të ndjerës, Donjeta Pajazitaj. Lidhur me këtë rast, dëshmitarit Jusaj i është ofruar në shikim video […]

Apeli e kthen në rivendosje vendimin për riorganizimin e shkollave në Kamenicë


[ad_1] Pak ditë pas vendimit të Gjykatës së Prishtinës për shtyrje të ekzekutimit të vendimit për fazën e tretë të ‘riorganizimit’ të shkollave në Komunën e Kamenicës, Gjykata e Apelit ka marrë vendim që çështjen ta kthej në rivendosje. Me vendimin e datës 2 nëntor 2020, Gjykata e Prishtinës kishte vendosur që t`u japë të […]

Këto ndodhi pritet të ndodhin sot në Kosovë


[ad_1] Këto janë ngjarjet që pritet të ndodhin sot në Kosovë. 09:00: Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, dhe rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Naser Sahiti, do të nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi, për mbrojtjen e mjedisit dhe faunës, mbrojtjen e natyrës, ekspertizë dhe kërkim shkencor për projekte mjedisore. (Objekti i MEA-së, kati nr.4, […]

Një muaj paraburgim për tre persona, dyshohet se ishin pjesë e një grupi kriminal


[ad_1] Një muaj iu është caktuar tre personave, pasi dyshohej se ishin pjesë e një grupi kriminal nga Gjykata Themelore në Prishtinë Të pandehurve A.K, L.B, K.B, F.G, A.S, E.Z, H.K dhe L.B iu është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 muaji për secilin veç e veç. Ja njoftimi i plotë i gjykatës: […]

Një muaj paraburgim ndaj të dyshuarit për shkaktim të lëndimit të rëndë trupor


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë e ka miratuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e paraburgimit të të pandehurit E.I. i cili akuzohet për veprën penale “Lëndim i rëndë trupor”. “Të pandehurit E.I iu është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji,  pasi që Gjykata ka konstatuar se janë përmbushur […]

Prokuroria kërkon caktimin e paraburgimit ndaj tetë të dyshuarve


[ad_1] Prokuroria Speciale e Kosovës ka bërë kërkesë te Gjykata Themelore në Prishtinë për caktimin e paraburgimit prej  30 ditësh ndaj tetë të dyshuarve nga Prishtina për veprat penale “Mashtrim” dhe “Pjesëmarrje apo organizim i grupit kriminal të organizuar”. Të dyshuarit janë: A.K., K.B., F.G., A.S., H.K., L.B., L.B., E.Z, për të cilët është ngritur […]

Gjykata Supreme konfirmon se gjykatat duhet t’i obligojnë “veteranët e rrejshëm”, t’i kthejnë buxhetit të shtetit pensionet e marra


[ad_1] Gjykata Supreme e Kosovës ka konfirmuar se gjykatat duhet të obligojnë veteranët e rrejshëm, t’i kthejnë përfitimet e paligjshme nga pensionet në buxhetin e Kosovës. Një interpretim të tillë, Gjykata Supreme e Kosovës e ka dhënë në shtator të vitit 2020, në rastin e të dënuarit Albert Krasniqi i cili akuzohej nga Prokuroria e […]

Paraburgim për të dyshuarit që trafikuan sirianë në Kosovë


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prizren për caktimin e masës së paraburgimit ndaj H. F., dhe A. F., nën dyshimet se të njëjtit kanë bërë kontrabandim me migrantë. Sipas njoftimit, për të pandehurit H. F., nga Komuna e Skenderajt, dhe A. F., nga Komuna Mitrovicës, është caktuar masa […]

Përfaqësuesi ligjor i prindërve në Kamenicë dorëzon kallëzim penal ndaj Qëndron Kastratit


[ad_1] Besim Osmani përfaqësues ligjor i disa prindërve të Komunës së Kamenicës të cilët po kundërshtojnë reformën ka dorëzuar kallëzim penal ndaj Kryetarit të Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati dhe Drejtoreshës së Arsimit, Mirhane Morina. Sipas Osmanit, mësimi në Kamenicë pas vendimit të Gjykatës Themelore për pezullimin e një vendimi të Kastratit që është pjesë […]

Mësimi akoma s’ filloi në disa shkolla të Kamenicës edhe pas pezullimit të vendimit të reformës


[ad_1] Pas pezullimit të vendimit të tretë për riorganizimin e shkollave në Kamenicë nga Gjykata Themelore në Prishtinë,  në shkollat e prekura nga vendimi akoma s’ është duke u mbajtur mësimi. Zyrtarja për informim në Komunën  e Kamenicës, Albulenë Bakiu ka thënë që janë duke i përgatitur objektet në mënyrë që mësimi të fillojë normalisht. […]

30 ditë paraburgim për të dyshuarin për kontrabandim me migrantë


[ad_1] 30 ditë paraburgim i janë caktuar të dyshuarit për kontrabandim të migrantëve nga Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda. Në njoftim thuhet se masa e paraburgimit, e caktuar për të pandehurin, është bazuar në ligj dhe s’ do të pengojë zhvillimin normal të procedurës hetimore, transmeton Telegrafi. Pala e akuzuar ka […]

Gjykata në Gjilan pakëson stafin, trajton vetëm raste urgjente


[ad_1] Gjykata Themelore në Gjilan, pas situatës së fundit me pandeminë Covid – 19 dhe pas rritjes së numrit të të infektuarve, ka marr vendim që të reduktohet numri i gjyqtarëve dhe stafit administrativ. “Duke iu përmbajtur rekomandimeve të Institutit të Kombëtar të Shëndetit Publik (IKSHP) dhe Planit Emergjent për Menaxhim Krizash të miratuar nga […]

Rasti “Syri i popullit”, aktakuzë e re ndaj të përfshirëve


[ad_1] Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ngrit aktakuzë të re ndaj “Syri i Popullit”, s’ akuzohen më për terrorizëm. Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë të re për Syrin e Popullit. E kësaj radhe pjesëtarët e Syrit të Popullit s’ akuzohen më për terrorizëm. Gjykata Themelore në Prishtinë kishte shpallur fajtorë […]

“Krejt çka ndieja ishte urrejtja”-Rrëfimi rrënqethës i gruas kosovare, tregon se si e mbyti burrin me sëpatë


[ad_1] “s’ e kam imagjinuar kurrë se do të përjetoja diçka të tillë…Sikur ta kishte bërë ndonjë njeri i huaj ndoshta do të mund ta pranoja disi. Por ta bëjë njeriu me të cilin unë lidha jetën, i bëra dy fëmijë, sakrifikova aq shumë që t’i ndihmoja edhe kur familja e tij hoqën dorë prej […]

Sulmi ndaj dy policëve në Fushë Kosovë, nga një muaj paraburgim për tre të dyshuarit


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë ka vendosur lidhur me kerkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurve F.K, G.K, B.K, dhe SH.K për shkak të veprës penale vrasje e rëndë në tentativë. Sipas njoftimit të gjykatës të pandehurëve iu ka caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një […]

Dosja e terrorit në Vjenë, dalin fotografitë e 3 shqiptarëve të përfshirë


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë ka vendosur lidhur me kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurve F.K, G.K, B.K dhe SH.K për shkak të veprës penale vrasje e rëndë në tentativë. Sipas një njoftimi të gjykatës, të pandehurve F.K, G.K, B.K iu ka caktuar masa e paraburgimit […]

Sulmi ndaj policëve në Fushë Kosovë, Prokuroria kërkon paraburgimin e të dyshuarëve


[ad_1] Departamenti i krimve të rënda i Prokurorisë themelore në Prishtinë ka kërkuar nga gjykata themelore në Prishtinë paraburgim ndaj pesë të dyshuarëve G.K., A.K., F.K., B.K., dhe Sh.K., me dyshimin se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Vrasje e rëndë në tentativë”, nga neni 173 paragrafi 1 pika 1.9 lidhur me nenin 28 dhe […]

Gjashtë vite burgim për K.H. pasi akuzohej për ndihmë në grabitjen e një banke në Shtime


[ad_1] Gjykata Themelore në Ferizaj, Departamenti i Krimeve të Rënda, dënon të pandehurin K.H. me gjashtë vite burg për veprat penale “Grabitje në ndihmë” dhe “Mbajtje në pronësi, kontroll dhe posedim të paautorizuar të armëve” Përvec viteve, K.H. u dënua edhe me një gjobë prej pesëqind eurosh. I dënuari, së bashku me tre të tjerë, […]

Shuma prej 500 euro s’ më është kthyer kurrë


[ad_1] Në gjykimin e M. Z. (ish-deputet i Kuvendit të Kosovës), dhe dy të akuzuarve të tjerë I. K. dhe E. K., në rastin e mashtrimit me viza pune gjermane, kanë dhënë dëshminë e tyre Shkëlqim Kajtazaj dhe Nora Vizdik – Thaqi. Dëshmitari Shkëlqim Kajtazaj, i cili tha se është palë e dëmtuar, në pyetjet […]

pranë fundit gjykimi i ish-inspektorëve të Komunës së Prishtinës


[ad_1] Në gjykimin ndaj dhjetë ish-inspektorëve të Komunës së Prishtinës, të akuzuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare, në seancën e sotme është dhënë fjala përfundimtare. Kjo shënon seancën e fundit para se Gjykata Themelore në Prishtinë do të jap sërish vendimin e saj në këtë rast, pasi ishte kthyer në rigjykim nga Gjykata e Apelit. […]

Gjykata e Prishtinës hedh poshtë aktakuzën për terrorizëm ndaj (ish) aktivistëve të Vetëvendosjes


[ad_1] Avokati Tomë Gashi ka njoftuar se Gjykata e Prishtinës ka aprovuar kërkesën e tij dhe të dy avokatëve të tjerë në lidhje hedhjen e aktakuzës ndaj aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosjes, Çlirim Gerbeshi, Gezon Kastrati dhe Korab Korça për veprën – përgatitje e veprave terroriste ose veprave kundër rendit kushtetues dhe sigurisë. “Më në fund […]

Dëshmitarët e mbrojtur, gjykatat pa sistem për ta


[ad_1] Seancat gjyqësore ku ka dëshmitarë të mbrojtur zhvendosen në Gjilan, kur ka sistem që mbron dëshmitarët e mbrojtur. Brenda këtij objekti, janë 16 salla të gjykimit. Por, brenda Gjykatës Themelore në Prishtinë, në Departamentin Special të saj mungon një sistem i rëndësishëm. Bëhet fjalë për pajisjen që mundëson ruajtjen e identitetit të dëshmitarëve të […]

Zbrazen llogaritë e Telekomit, sot konferencë e jashtëzakonshme


[ad_1] Telekomi i Kosovës sot do të mbaj konferencë të jashtëzakonshme per media pas gjendjes së krijuar për shkak të zbrazjes së llogarive nga kompania që e fitoi arbitrazhin, Dardafone. Konferenca mbahet në orën 11:30 në ndërtesën kryesore. Telekomi i Kosovës në korrik kishte  arritur marrëveshje që të zhbllokojë llogaritë bankare të pasi të njëjtat […]

Haxhiu: Gjyqtari i akuzuar për korrupsion vendosi për Telekomin


[ad_1] Ish-ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka reaguar pas ngritjes së aktakuzës ndaj gjyqtarit Lekë Prenaj, për dyshimin për tjetërsim të pronës shoqërore, përkatësisht të Radio televizionit të Prishtinës, në vlerë miliona euro. Ajo përmes një postimi në Facebook, ka nxjerr edhe një aktvendim të gjyqtarit Prenaj, që lidhet me Telekomin, të cilit sot i […]

“Arratisja nga QKUK”, prokuroria kërkon dënim më të ashpër për Sami Lushtakun


[ad_1] Dënim më të ashpër se sa i kishte shqiptuar gjykata e shkallës së parë, ish-kryetarit të Komunës së Skenderajt, Sami Lushtakut, po kërkon Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK). Një gjë të tillë, PSRK po e kërkon edhe për të akuzuarit Ylber Blakaj, Gëzim Ahmeti dhe Xhevdet Zena, raporton “Betimi për Drejtësi”. Në […]

Drejtori komunal dhe ai i QKMF-së me aktakuza, deklarohet kryetari i Lipjanit


[ad_1] Një drejtor i Komunës së Lipjanit, si dhe drejtori i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në këtë komunë janë me aktakuza. Drejtori i QKMF-së, Agim Krasniqi akuzohet për “Cenimi i të drejtave nga marrëdhënia e punës”, ndërsa drejtori për Shërbime Publike në këtë komunë, Rasim Hasani akuzohet për kanosje. Lidhur me këtë çështje, është […]

LAJMI I FUNDIT: Një muaj paraburgim për Kadri Shalën


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë – Departamenti Special ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit K.SH për shkak të veprës penale Shpëlarja e parave nga neni 302 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, lidhur me veprën penale e Pastrimit të parave nga […]

pranë fundit gjykimi për kabllon e rrymës ndaj ish-shefit të shërbimeve publike në Malishevë


[ad_1] Gjykimi për keqpërdorim të detyrës zyrtare ndaj ish-shefit të shërbimeve publike në Malishevë, Ismet Mazreku, në gjykatën e Gjakovës vazhdoi sot me dëshminë e përfaqësuesi të komunës së Malishevës, dëshmitari Mujë Sahitaj. Mazreku akuzohet se ka pranuar kabllon me tension të ulët ndërsa kablloja është dashur të vendoset me tension të lartë, sipas shkresës […]

Sa aktgjykime u publikuan nga Gjykatat e Kosovës në muajin shtator?


[ad_1] Gjatë muajit shtator të vitit 2020, Gjykatat e Kosovës kanë publikuar gjithsej 1,530  aktgjykime, çka përbën një ngritje të numrit krahasuar me muajin paraprak, kur ishin publikuar 1,440  aktgjykime. Gjykata Themelore e Prishtinës vazhdon të prijë me aktgjykime të publikuara, me gjithsej 287 aktgjykime të publikuara, e kjo përbën rënie krahasuar me muajin paraprak. […]

Drejtori i Thesarit s’ ishte në dijeni të transferit të 2 milionë eurove


[ad_1] Drejtori i Përgjithshëm i Thesarit të Kosovës, Ahmet Ismaili, ka thënë se lidhur me transferin e 2 milionë eurove nga ky institucion në një kompani private, s’ ka nënshkruar asnjë dokument dhe s’ ka dhënë asnjë aprovim për këtë rast. Në një deklaratë për Radion Evropa e Lirë, Ismaili e ka cilësuar këtë transfer […]

Avokati i të dyshuarit për vjedhjen e 2 milionë eurove – s’ ka mundur ta kryejë transaksionin për 8 minuta


[ad_1] Veton Rrecaj, avokati i Labinot Grudës që dyshohet se vodhi 2 milionë euro nga Thesari i Shtetit, ka thënë se klienti i tij është habitur me arrestimin që i ka ndodhur, për më tepër ai është shprehur se Gruda është i relaksuar dhe i bindur në pafajësinë e tij. Rrecaj shprehet se për 8 […]

Kjo është ‘Selia qendrore’ e kompanisë ku u transferuan 2 milionë euro


[ad_1] Gjykata Themelore në Prishtinë ka vendosur një muaj paraburgim për të dyshuarin kryesor që ka bërë transferimin e mbi 2 milionë eurove nga Thesari i Kosovës në një kompani private. Radio Evropa e Lirë ka vizituar shtëpinë në fshatin Llapushnik, rreth 30 kilometra larg nga Prishtina, ku kompania ka dhënë adresën kur është regjistruar […]

Vazhdon gjykimi i tretë ndaj të akuzuarit për vrasjen e Donjeta Pajazitajt


[ad_1] Naser Pajazitaj, i cili akuzohet se e ka vrarë Donjeta Pajazitajn, ka dalur sërish para gjykatësit nën masa të rrepta të sigurisë, për t`u përballur me aktakuzën e Prokurorisë së Pejës. Ai akuzohet se në mënyrë dinake e kishte vrarë Donjeta Pajazitajn, e cila ishte duke shkuar në punë. Në seancën e sotme u […]

Dënohet me vetëm 3 mijë euro pronari i kompanisë ku i vdiq punëtori 17-vjeçar


[ad_1] Dy vjet më parë, një 17-vjeçar kishte vdekur në vendin e tij të punës, pas një aksidenti. E për këtë rast, Gjykata Themelore në Prizren ka dënuar pronarin e kompanisë me gjashtë muaj burg, që janë zëvendësuar me 3000 euro gjobë. Nga Sindikata e Sektorit Privat po kritikojnë vendimet e Gjykatës karshi këtyre rasteve, […]

BIRN Kosova dhe Internews Kosova kanë prezantuar raportin e monitorimit të gjykatave


[ad_1] Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) dhe Internews Kosova kanë prezantuar raportin e monitorimit të gjykatave. Labinot Leposhtica, Kordinator i Zyrës Ligjore dhe Monitorimit në BIRN dhe Inernews Kosova tha se raporti është titulluar qëllimisht “Recesioni i Drejtësisë” pasi sipas tij duke i krahasuar rastet e korrupsionit të vitit 2017, 2018 dhe 2019 ka […]

Aborti i 13-vjeçares, arrest shtëpiak prej 30 ditësh për gjinekologun


[ad_1] I është caktuar masa e arrestit shtëpiak prej 30 ditësh të pandehurit A. G. nën dyshimin se në ordinancën e tij ka kryer abortin ndaj të miturës. Këtë kërkesë e ka aprovuar Gjykata Themelore në Gjilan me kërkesën e Prokurorisë Themelore. “Ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri në cilësinë e mjekut gjinekolog, në […]

I akuzuari për vrasjen e Donjeta Pajazitajt sërish para Gjykatës


[ad_1] Naser Pajazitaj, i cili akuzohet se e ka vrarë Donjeta Pajazitajn, ka dalur para gjykatësit nën masa të rrepta të sigurisë. Ai akuzohet se në mënyrë dinake e kishte vrarë Donjeta Pajazitajn, e cila ishte duke shkuar në punë. Sipas prokurorisë,  i akuzuari Naser Pajazitaj ishte ndalë me veturë dhe e kishte marrë Donjetën […]

Paraburgim për dy të dyshuar, u kapën me 5.5 kg heroinë


[ad_1] Gjykata Themelore e Ferizajt ua ka caktuar masën e paraburgimit prej 1 muaji dy të dyshuarve A. E., shtetas i Maqedonisë së Veriut dhe S. A., shtetas i Republikës së Kosovës. Të njëjtin dyshohet se kanë kryer veprën penale posedim dhe shpërndarje të paautorizuar të narkotikëve. “Të pandehurit dyshohet se më 8 tetor 2020 […]

Gjykata Kushtetuese vendosi për pasurinë e ‘Burdushit’


[ad_1] Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë për tri vepra penale ndaj Hysri Peqanit, të njohur si “Burdushi”. Ushtrim i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore, armëmbajtja pa leje dhe shpërlarja e parasë janë veprat penale për të cilat Prokuroria Speciale po e akuzon “Burdushin”. Gjatë procedurës hetimore, që kishte filluar nga Prokuroria e Prizrenit, Gjykata […]

Konfiskohet arsenal armësh, arrestohen 11 persona


[ad_1] Tre armë të gjata gjysmë- automatike, gjashtë armë të vogla, dy karikator, një palë dylbi, 180 fishekë, 2 mijë euro, dy vetura e 12 telefona janë konfiskuar në një aksion të gjerë policor të shtrirë në dhjetë lokacione të ndryshme në rajonin e Pejës. Policia e Kosovës ka njoftuar se në lidhje me këtë […]

Apeli i vërteton dënimin Ramadan Mujës


[ad_1] Gjykata e Apelit e ka vërtetuar dënimin prej 1 viti burgim me kusht për  ish-kryetarin e Prizrenit Ramadan Mujës. Ky vendim erdhi 323 ditë pasi vendimi ishte marrë nga Gjykata e Gjilanit në lidhje me veprën penale keqpërdorim të detyrës. Dënimi është vërtetuar  edhe për  Avni Ademajn, Minir Krasniqin e Sadik Paçarizin. Lëndën në […]

Gjenden 28 emigrantë në dy lokacione në Kumanovë


[ad_1] Ministria e Punëve të Brendshme e Maqedonisë së Veriut informoi se sot herët në mëngjes, në aksione të ndara në fshatrat Vaksincë dhe Llojan të Kumanovës kanë gjetur 28 ​e​migrantë nga Bangladeshi, Pakistani dhe Afganistani. “Në orët e hershme të mëngjesit, Qendra Rajonale për Çështjet e Kufirit në Veri dhe oficerët e policisë nga […]

Fotografia e Armend Zemajt me Salih Sekiraqën


[ad_1] Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, shihet në një fotografi me Salih Sekiraqën person i cili i ka disa dosje në Prokuroria Themelore e Prishtinës. Sipas Prokurorisë, Sali Sekiraqa akuzohet për dy vepra penale. Njëra është për lëndim të rëndë trupor i akuzuar bashkë me një person tjetër, kurse tjetra për mbajtja në pronësi, kontroll […]

error: Content is protected !!