Dr. Morina: Nuk arritëm ndonjë marrëveshje me ministrin. Janë bërë 7 javë të grevës së  kirurgëve të  Qendrës Klinike Univeristare të Kosovës.  Dje u zhvillua një takim midis  përfaqësuesve të grevistëve  dhe ministrit të  Shëndetësisë, Uran Ismaili, mirëpo nuk u arrit ndonjë marrëveshje.  Në një intervistë për RTV21 kirurgu Arbër […]

Sot është bërë dita e 53-të e grevës së Kirurgëve.  Kirurgët janë në grevë që nga 17 dhjetori i vitit të kaluar.  Ata në vazhdimësi kanë kërkuar trajtim të dinjitetshëm dhe vlerësim maksimal me koeficient në ligjin për paga e që në fakt nuk ndodhi pasi ata u vlerësuan me […]

Gazeta Shëndeti përmes burimeve të saj ka mësuar se Greva e Kirurgëve vazhdon Gazeta ka siguruar kumtesën e Kolegjiumeve Profesionale të Kirurgëve me të cilën arsyetohet vazhdimi i grevës së Kirurgëve. Në Kumtesën e tyre thuhet se meqë parlamenti i Kosovës në votimin për projektligjin për paga nuk ka marrë […]

Greva e Kirurgëve nuk ka të bëj aspak me politikë. Kirurgët janë të interesuar për dinjitetin e tyre. Kirurgët kërkojnë vlerësim ashtu si e meritojnë.  Gazeta Shëndeti ka mësuar nga disa burime që Greva e Kirurgëve nuk e ka as edhe një nuancë të vetme politike.  Qëllimet dhe kërkesat e […]

  Burimi i shkrimit: MeKirurgët   “Greva  e  kirurgëve”  dhe  objektivat  e  saj  Togfjalëshi “ Greva  e  Kirurgëve”  ,  tashmë  ka  marrë dhenë  si  i  tillë,  por  ,  në  realitet ai  nuk  shënon  vetëm  grevën e  Kirurgëve dhe  nuk  bëhet  vetëm  me  qëllim  të  rritjes  së  pagës dhe  koeficientit  të  […]

    Ende është duke vazhduar greva e kirurgëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK). Përfaqësuesi i Kolegjiumit të kirurgëve, Arbër Morina në një prononcim për Telegrafin ka thënë se greva do të vazhdojë dhe nuk do të ndërpritet deri sa institucionet vendimmarrëse të Kosovës t’i plotësojnë kërkesat e […]

Gazetari Adriatik Kelmendi i bie pishman për deklaratat e tij në lidhje me profesionistët shëndetësor. Ai para disa ditëve përmes një postimi në facebook, doli kundër grevës në sektorin e shëndetësisë duke thënë se do të duhej t’u ndalohej me ligj greva në sektorin e shëndetësisë. Ndaj këtij postimi reagoi […]

Grevës së punëtorëve shëndetësorë në QKUK nga nesër  është paralajmëruar se do ti bashkëngjiten edhe punëtorët shëndetësor të Spitalit të Ferizajt. Këshilli grevist i punëtorëve shëndetësorë  të Spitalit të Ferizajt ka bërë të ditur se nga nesër në Spitalin e Ferizajt nuk do të ofrohen shërbime . “Nga nesër  do […]

Lajmi i publikuar në një portal që kinse Urologët pritet të tërhiqen nga greva rezulton si lajm i rremë ose fake news.  Nga burimet e veta Gazeta Shëndeti ka mësuar se Urologët janë në Grevë dhe nuk largohen nga greva deri në realizimin e kërkesës për rritje të pagës. Greva […]

Manipulimi me shifra i Blerim Sylës i cili aktualisht është Kryetar i Federatës Sindikale të Shëndetësisë duket se nuk është asgjë tjetër pos një “tentativë përpëlitëse” për t’i “dëmtuar” Kirurgët të cilët po qëndrojnë stoikisht ndaj kërkesës për rritje të pagës përkundër presioneve, kërcënimeve dhe veprimeve tjera dashakeqe të personave […]

Shkruan: Isa  Haxhiu,  urolog,  QKUK Kërkesat  minimaliste  të Kirurgëve ! “Kirurgët kanë jetën tonë në duart e tyre, por shumica prej nesh  dinë më shumë për njerëzit që ua  prejnë  flokët, sesa  për  mjekët që i prejnë trupat tanë.”Michelle  Crouch ( gazetar) Por, çfarë  është  një  kirurg? Kirurgun e  definojnë […]