GREVË f. Ndërprerje e punës për një kohë të caktuar, që organizohet nga punëtorët ose nga punonjës të ndryshëm të një dege to ekonomisë, të një ndërmarrjeje ose të administratës shtetërore në vendet kapitaliste e revizioniste për t’i detyruar kapitalistit të përmbushin kërkesat ekonomike të tyre ose për të detyruar qeverinë […]

Neni 89   E drejta e grevës 1. Për mbrojtjen e të drejtave të të punësuarve, organizatat e të punësuarve (sindikatat) kanë të drejtën e organizimit të grevës; 2.  Të drejtat, detyrimet dhe përgjegjësitë për organizimin dhe pjesëmarrjen në grevë rregullohen me ligj të veçantë.

Gazeta Shneta sot dha edhe një lajm të rremë kinse është ndërprerë Greva e Kirurgëve. Gazeta Shëndeti përmes burimeve të saj ka mësuar se Greva e Kirurgëve vazhdon edhe përkundër dezinformatave të Gazetës Shneta. Këto burime thanë për Gazetën Shëndeti se Kirurgët janë më të fortë se kurrë dhe nuk e kanë ndërmend […]

Greva e Kirurgëve nuk ka të bëj aspak me politikë. Kirurgët janë të interesuar për dinjitetin e tyre. Kirurgët kërkojnë vlerësim ashtu si e meritojnë.  Gazeta Shëndeti ka mësuar nga disa burime që Greva e Kirurgëve nuk e ka as edhe një nuancë të vetme politike.  Qëllimet dhe kërkesat e […]

  Burimi i shkrimit: MeKirurgët   “Greva  e  kirurgëve”  dhe  objektivat  e  saj  Togfjalëshi “ Greva  e  Kirurgëve”  ,  tashmë  ka  marrë dhenë  si  i  tillë,  por  ,  në  realitet ai  nuk  shënon  vetëm  grevën e  Kirurgëve dhe  nuk  bëhet  vetëm  me  qëllim  të  rritjes  së  pagës dhe  koeficientit  të  […]

    Ende është duke vazhduar greva e kirurgëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK). Përfaqësuesi i Kolegjiumit të kirurgëve, Arbër Morina në një prononcim për Telegrafin ka thënë se greva do të vazhdojë dhe nuk do të ndërpritet deri sa institucionet vendimmarrëse të Kosovës t’i plotësojnë kërkesat e […]

Gazetari Adriatik Kelmendi i bie pishman për deklaratat e tij në lidhje me profesionistët shëndetësor. Ai para disa ditëve përmes një postimi në facebook, doli kundër grevës në sektorin e shëndetësisë duke thënë se do të duhej t’u ndalohej me ligj greva në sektorin e shëndetësisë. Ndaj këtij postimi reagoi […]

Grevës së punëtorëve shëndetësorë në QKUK nga nesër  është paralajmëruar se do ti bashkëngjiten edhe punëtorët shëndetësor të Spitalit të Ferizajt. Këshilli grevist i punëtorëve shëndetësorë  të Spitalit të Ferizajt ka bërë të ditur se nga nesër në Spitalin e Ferizajt nuk do të ofrohen shërbime . “Nga nesër  do […]

Lajmi i publikuar në një portal që kinse Urologët pritet të tërhiqen nga greva rezulton si lajm i rremë ose fake news.  Nga burimet e veta Gazeta Shëndeti ka mësuar se Urologët janë në Grevë dhe nuk largohen nga greva deri në realizimin e kërkesës për rritje të pagës. Greva […]

Manipulimi me shifra i Blerim Sylës i cili aktualisht është Kryetar i Federatës Sindikale të Shëndetësisë duket se nuk është asgjë tjetër pos një “tentativë përpëlitëse” për t’i “dëmtuar” Kirurgët të cilët po qëndrojnë stoikisht ndaj kërkesës për rritje të pagës përkundër presioneve, kërcënimeve dhe veprimeve tjera dashakeqe të personave […]

Shkruan: Isa  Haxhiu,  urolog,  QKUK Kërkesat  minimaliste  të Kirurgëve ! “Kirurgët kanë jetën tonë në duart e tyre, por shumica prej nesh  dinë më shumë për njerëzit që ua  prejnë  flokët, sesa  për  mjekët që i prejnë trupat tanë.”Michelle  Crouch ( gazetar) Por, çfarë  është  një  kirurg? Kirurgun e  definojnë […]