Rëndësia e mjekut në suksesin e shërimit të pacientit


Mjeku dhe obligimi profesional i tij sipas betimit të Hipokratit Prof.Dr.Dr.med. Halil Krasniqi,specialist i shëndetësisë Pjesëmarrja aktive e mjekut e cila është obligim profesional dhe etik në procesin e sëmundjes së pacientit, luan një rol të rëndësishëm në shërimin e tij. andaj aspekti psikologjik, aftësia profesionale, eksperienca dhe sjellja e personalitetit të tij në relacion […]

Telefoni shkaktar i sëmundjeve psiqike dhe fiziologjike


Shkruan: Prof.Dr.Halil Krasniqi Shumë njerëz s’ paramendojnë një jetë pa celular. Mbi pesë miliardë njerëz në të tërë botën kanë një celular, i cili përbën dy të tretat e popullsisë së botës. Në Gjermani, norma është edhe më e lartë me 93 për qind. Numri i kontratave aktive të telefonisë mobile madje tejkalon qartë numrin […]

Dr.Halil Krasniqi: Njeriu është aq i vjetër sikur gjendja e enëve të gjakut të tij


Shkruan: Dr.Halil Krasniqi “Njeriu është aq i vjetër sikur gjendja e enëve të gjakut të tij” Në trupin e njeriut 70 vjeçar, rrah zemra 70 herë në minutë, 2.6 miliard herë në jetën e tij. 9000 litra gjak qarkullojnë çdo ditë në trupin e njeriut. Ky qarkullim kryhet në arterie dhe vena në gjatësinë e […]

Ja çka shkruan Dr.Halil Krasniqi për Qeverinë e re


Shkruan: Dr.Halil Krasniqi Përgëzoj qeverinë e re dhe formimin e Institucioneve shtetërore. Qeveritarëve të rinj ju uroj punë të mbarë dhe shumë suksese në udhëheqjen dhe avancimin e Republikës së Kosovës drejt Evropës në proceset politike, ekonomike, shkencore, sociale, juridike e tjera. Me keqëardhje të madhe dëshiroj të shprej moskënaqesin time personale me sjelljet dhe […]

Mjeku Shqiptar me 13 tituj shkencor


Gazeta Shëndeti përmes burimeve të saj ka siguruar një dokument ku shihet se Dr.Halil Krasniqi posedon 13 tituj shkencor. Dr.Halil Krasniqi është: Specialist i Kirurgjisë së Përgjithshme, Specialist i Kirurgjisë Vaskulare, Specialist endovaskular,Kirurg endovaskular, Kirurg estetik, Intervencionalist, Radiolog për diagnostikën dhe mamografinë, Specialist i transfuzionit, Specialist i Urgjencës, Specialist i Kirurgjisë intenzive, Defektolog, Logoped,Terapeut familjar. […]

Kirurgu Shqiptar i shpëton jetën gjermanit të moshuar


Heinz Peter i mbushen sytë me lot duke i dhënë dorën dr. Halil Krasniqit për tu përshëndetur. “Ju falemnderit zoti doktor për të gjitha që ju dhe bashkëpunëtorët tuaj keni bërë për mua”.  Ai vetëm tash e ka me të vërtetë të qartë se në repartin e kirurgjisë të spitalit St.-Willehad në Wilhelmshaven i është […]

Kirurgu Shqiptar që bëri 13 mijë operacione në Gjermani


  Me një përvojë prej 18 vjetësh, me 13 mijë operacione të kryera, doktori kosovar Halil Krasniqi po shpëton jetët e pacientëve me sëmundje vaskulare në Gjermani. Djaloshi nga Peja që në moshën tetëvjeçare ëndërronte të bëhej human, andaj zgjodhi profesionin e mjekut dhe arriti që në një shtet të huaj si Gjermania të vendoset […]

Kirurgu Shqiptar emërohet Shef i Klinikës gjermane


Klinika e kirurgjisë vaskulare në spitalin St. Johanes-Hospital ka zgjedhur një drejtues të ri. Fjala është për Dr. Halil Krasniqin, i cili është emëruar shef i ri i kësaj klinike. Mjeku shqiptar nga Kosova nuk është emër i panjohur për regjionin ku jeton, qyteti Varel i regjionit Friesland, Gjermania Veriore. Deri në këtë emërim Dr.Halil […]

Kirurgu shqiptar zbulon instrumentin e veçantë i cili do të përdoret në tërë botën


Dr. Halil Krasniqi Ky zbulim mundeson trajtimin e semundjeve te damarëve të gjakut në tërë trupin drejtim të zemrës dhe të këmbës pa prerje apo punktim te dyfisht Emri Dr. Dr. Halil Krasniqi është i njohur në shkencën dhe mjekësi internacionale. Me 15000 Operacione në lami të kirurgjis dhe intevencionit, është nder mjekët me pervoj […]