52 raste me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 52 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Podujevë 14 raste, Skenderaj 14 raste, Mitrovicë 12 raste, Ferizaj 11 raste, Gjilan 11 raste, Prizren 9 raste, Fushë-Kosovë […]

Afro 11 mijë raste aktive me Covid-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit, janë testuar gjithsej 3 mijë e 252 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilave, 335 kanë rezultuar pozitive Numri total i rasteve pozitive me koronavirus në vend ka shkuar në […]

55 persona të infektuar me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 55 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë. Kryeqyteti sërish prin për nga numri i të infektuarve në nivel komunash, anipse ka një rënie të lehtë të numrit të të infektuarve. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat e tjera, si: Ferizaj 32 raste, Mitrovicë 31 raste, Pejë 25 raste, Gjakovë […]

86 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 86 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Vushtrri 81 raste, Skenderaj 31 raste, Ferizaj 29 raste, Fushë-Kosovë 22 raste, Pejë 21 raste, Leposaviq 19 raste, Lipjan 17 raste, […]

104 të infektuar me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 104 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në kryeqytet, të infektuar ka edhe në komuna tjera si: Gjilan 40 raste, Pejë 35 raste, Ferizaj 33 raste, Mitrovicë 32 raste, Vushtrri 31 […]

126 raste me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 126 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë. Kryeqyteti sërish ka numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në raportin 24-orësh. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komuna të tjera, si: jilan 61 raste, Pejë 43 raste, Gjakovë 35 raste, Ferizaj 34 raste, Mitrovicë 30 raste, Prizren 26 […]

151 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 151 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Gjakovë 42 raste, Gjilan 30 raste, Pejë 23 raste, Vushtrri 23 raste, Fushë-Kosovë 22 raste, Mitrovicë 22 raste, Ferizaj 21 raste, […]

217 të infektuar me COVID-19 gjatë 24 orëve në Prishtinë


[ad_1] 217 persona kanë dalë pozitivë me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: , Pejë 52 raste, Gjakovë 46 raste, Mitrovicë 44 raste, Gjilan 43 raste, […]

249 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 249 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Prizren 93 raste, Ferizaj 89 raste, Gjilan 69 raste, Mitrovicë 59 raste, Gjakovë 44 raste, Pejë 44 raste, Podujevë 32 raste, […]

177 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 177 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Gjilan 58 raste, Ferizaj 51 raste, Gjakovë 51 raste, Mitrovicë 46 raste, Pejë 39 raste, Podujevë 32 raste, Vushtrri 28 raste, […]

pranë 14 mijë raste aktive me COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Që nga 13 marsi i 2020-ës kur edhe janë paraqitur dy rastet e para pozitive me COVID-19, s’ i të infektuarve me këtë virus ka shkuar në 92 mijë e 198 raste. Në të dhënat ditore të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) bëhet e ditur se nga infektimi me virusin korona […]

302 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 302 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Gjakovë 77 raste, Prizren 65 raste, Gjilan 64 raste, Mitrovicë 60 raste, Lipjan 46 raste, Ferizaj 38 raste, Pejë 31 raste, […]

243 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 243 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Ferizaj 76 raste, Gjilan 68 raste, Gjakovë 60 raste, Mitrovicë 44 raste, Pejë 40 raste, Fushë-Kosovë 38 raste, Podujevë 37 raste, […]

274 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 274 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Gjilan 66 raste, Prizren 54 raste, Vushtrri 50 raste, Fushë-Kosovë 39 raste, Pejë 39 raste, Lipjan 34 raste, Gjakovë 33 raste, […]

Ndryshon kategorizimi i komunave 18 në zonën e kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh. Nga sot e deri më 26 mars, në zonën e kuqe janë 18 komuna: Leposaviqi, Zubin Potoku, Zvecani, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e […]

361 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 361 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Vushtrri 65 raste, Mitrovicë 59 raste, Podujevë 41 raste, Pejë 37 raste, Gjilan 34 raste, Gjakovë 29 raste, Lipjan 29 raste, […]

273 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 273 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Fushë-Kosovë 32 raste, Prizren 32 raste, Lipjan 28 raste, Podujevë 25 raste, Vushtrri 23 raste, Gjilan 20 raste, Mitrovicë 20 raste, […]

231 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 231 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në komunën e Prishtinës. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të infektimeve në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Pejë 44 raste, Ferizaj 35 raste, Gjakovë 32 raste, Mitrovicë 31 raste, Gjilan 22 raste, Fushë-Kosovë 21 raste, Vushtrri […]

Dy mjekë në QKUK riinfektohen me koronavirus


Gjatë javës së fundit në Kosovë, dy mjekë janë riinfektuar me koronavirus. Nënkryetari i Odës së Mjekësve, Naser Gjonbalaj ka thënë se nuk dihet se pjesë e cilës klinikë janë këta mjekë, por se në bazë të informacioneve të dy janë riinfektuar me virusin Covid-19. “Po gjatë javës jemi informuar edhe për raste të riinfektimit […]

Kategorizimi i ri – 15 komuna futen në zonën e kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh. Nga sot e deri më 19 mars, në zonën e kuqe janë 15 komuna: Zveçani, Mitrovica e Veriut, Prishtina, Fushë […]

201 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 201 raste me koronavirus janë regjistruar në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish e ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Të infektuar me COVID-19 ka edhe në komuna tjera, si: Prizren 63 raste, Pejë 53 raste, Gjakovë 47 raste, Mitrovicë 41 raste, Fushë-Kosovë 40 […]

276 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 276 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Gjilan 35 raste, Mitrovicë 34 raste, Podujevë 34 raste, Pejë 33 raste, Gjakovë 28 raste, Ferizaj 25 raste, Fushë-Kosovë 24 raste, […]

Kategorizimi i ri i komunave, 14 në zonën e kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh. Sipas këtij njoftimi, numri i komunave të cilat kanë hyrë në zonë të kuqe ka arritur në 14. Kategorizimi i […]

205 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 205 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Prizren 53 raste, Pejë 38 raste, Mitrovicë 31 raste, Ferizaj 30 raste, Fushë-Kosovë 24 raste, Gjakovë 20 raste, Gjilan 17 raste, […]

Kategorizimi i ri – 6 komuna futen në zonën e kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka bërë kategorizimin e ri të komunave sipas zonave, bazuar në rezultatet e IKShPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh. Nga sot e deri më 5 mars, në zonën e kuqe janë 6 komuna: Prishtina, Fushë-Kosova, Obiliqi, Zveçani, Peja, Lipjani. […]

194 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 194 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Prizren 36 raste, Pejë 34 raste, Vushtrri 21 raste, Gjakovë 20 raste, Ferizaj 18 raste, Mitrovicë 16 raste, Podujevë 16 raste, […]

1.553 viktima nga COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar në Kosovë 1.553 persona kanë ndërruar jetë që prej shfaqjes së COVID-19. Numri total i rasteve pozitive është 65.065 raste nga 274.160 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2. Po ashtu sipas raportit të fundit të IKShPK-së, janë shëruar 311 pacientë derisa numri i përgjithshëm i […]

106 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Komuna e Prishtinës ka regjistruar 106 persona të infektuar me koronavirus gjatë 24 orëve. Përvec në kryeqytet të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera, si: Prizren 20 raste, Gjakovë 19 raste, Pejë 17 raste, Mitrovicë 16 raste, Fushë-Kosovë 15 raste, Gjilan 15 raste, Ferizaj 14 raste, Vushtrri 13 raste, Klinë 9 raste, […]

128 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve. 128 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite. Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Prizren 34 raste, Gjakovë 17 raste, Fushë-Kosovë 16 raste, Pejë 16 raste, Podujevë 16 raste, Mitrovicë 12 raste, Gjilan 9 raste, […]

Kategorizimi i ri i komunave për shkak të COVID-19, katër në zonën e kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë sërish ka bërë kategorizimin e komunave në varësi të numrit të të infektuarve brenda javës. Sipas njoftimit për media thuhet se në zonën e kuqe në të cilat bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës, janë katër komuna si […]

Kategorizimi i ri i komunave në bazë të numrit të rasteve


[ad_1] Bazuar në numrin e rasteve brenda një jave në 100.000 banorë, ky është kategorizimi i komunave sipas zonave: Në zonën e kuqe janë 7 komuna: Prishtina, Fushë Kosova, Podujeva, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e Jugut, Zveçani dhe Gjilani. Në zonën e verdhë janë 14 komuna: Suhareka, Lipjani, Obiliqi, Malisheva, Juniku, Vushtrria, Klina, Shtimja, Prizreni, […]

MI-ja njofton se të gjitha udhët janë të kalueshme, thirrje për kujdes gjatë vozitjes


[ad_1] Ministria e Infrastrukturës ka njoftuar se të gjitha udhët në Kosovë janë të kalueshme, por ka bërë thirrje për kujdes. Kjo ministri ka njoftuar se për shkak të ngricave  në disa rrugë është intervenuar me hedhje të kripës. Njoftimi i plotë Mirëmbajtja dimërore e auto-udhëve, udhëve nacionale e atyre rajonale po vazhdon me intensitet […]

Dhjetë muaj përballje me pandeminë COVID-19, në Kosovë raste aktive janë 6 mijë e 535


[ad_1] Janë bërë dhjetë muaj që Kosova është duke u përballur me pandeminë COVID-19. Që nga 13 marsi 2020 kur u paraqit rasti i parë e deri më tani, në vend janë shënuar 53 mijë e 523 raste me coronavirus nga 195 mijë e 475 persona sa janë testuar si të dyshimtë. Përveç numrit të […]

Ministria e Shëndetësisë kategorizon sërish komunat: Shtatë në zonën e kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka vazhduar me kategorizimin e përjavshëm të komunave, në varësi të numrit të rasteve të shënuara brenda javës. Shtatë komuna janë në zonën e kuqe, shtatë në të verdhën dhe 24 në të gjelbrën. Në zonën e kuqe, janë vetëm 7 komuna: Prishtina, Fushë-Kosova, Mitrovica e Veriut, Zveçani, Obiliqi, Zubin Potoku […]

Këto janë gjashtë komunat që mbesin me orë policore


[ad_1] Vetëm gjashtë komuna kanë mbetur në zonën e kuqe, aty ku ka akoma orë policore. Që nga dje, komunat që gjenden jashtë kësaj liste s’ do të kenë orë policore, por që natyrisht do të kenë kufizime të tjera, shkruan lajmi.net. Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj dje me anë të një postimi në Facebook […]

Hani i Elezit: Lindje e suksesshme në kushte joadekuate në Shtëpinë e Shëndetit


[ad_1] Një lindje është kryer me sukses gjatë mëngjesit të sotëm në komunën e Hanin e Elezit, në kushte aspak adekuate. Doktori Hysni Trolli, së bashku me infermierët, e bënë të pamundurën dhe ia dolën që kjo lindje të jetë normale dhe e suksesshme. [ad_2]

Kategorizimi i komunave sipas numrit të të infektuarve- vetëm tetë komuna në zonën e kuqe


[ad_1] Vetëm tetë komuna kanë mbetur në zonën ne kuqe në kategorizimin e ri të komunave në bazë të numrit të të infektuarve gjatë një javë. Në zonën e kuqe janë komunat si: Prishtina, Fushë Kosova, Obiliqi, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Podujeva, Zveçani dhe Zubin Potoku. Në zonën e verdhë janë 11 komuna: […]

Qeveria miraton masat e reja, zgjatet orari i lëvizjes për një orë


[ad_1] Qeveria në detyrë ka miratuar masat e reja anti-COVID. Që nga nesër zgjatet orari i lëvizjes për një orë. MË POSHTË GJENI TË GJITHA MASAT E REJA ANTI COVID-19: MASAT PËR TËRË TERRITORIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS Hyrjet e qytetarëve të huaj dhe vendorë në Kosovë Qytetarët e huaj që hyjnë në Kosovë, përfshirë […]

Hoti tregon se po përgatisin masat për festat e fundvitit


[ad_1] Kryeministri i Kosovës duke folur për gjendjen aktuale në vendin tonë, ka thënë se në dy javët e fundit, si rezultat i masave të vendosura është arritur që të ketë ulje të rasteve pozitvime me COVID-19. ndërsa ka shtuar se do të monitorojnë situatën dhe mbikëqyrin zbatimin e masave. Sipas tij, institucionet shëndetësore do […]

Rastet e reja me COVID-19 sipas komunave


[ad_1] Komuna e Prishtinës sërish ka shënuar numra më të lartë të infektimeve me koronavirus sesa komunat tjera. Në kryeqytet gjatë 24 orëve janë shënuar 175 raste, ku pas saj vijnë komunat tjera si: Mitrovicë 55 raste, Fushë-Kosovë 30 raste, Podujevë 27 raste, Ferizaj 22 raste, Lipjan 21 raste, Vushtrri 16, Prizren 14 raste, raste, […]

Prishtina sërish prin për nga numri i rasteve me COVID-19 brenda ditës


[ad_1] Komuna e Prishtinës sërish ka shënuar numra më të lartë të infektimeve me koronavirus sesa komunat tjera. Në kryeqytet gjatë 24 orëve janë shënuar 198 raste, ku pas saj vijnë komunat tjera si: Peja 38 raste, Podujeva 37 raste, Fushë Kosova 36 raste, Ferizaj 26 raste, Lipjani 21 raste, Drenasi 20 raste, Mitrovica 18 […]

217 raste të reja me COVID-19 në Prishtinë


[ad_1] Në 24 orët e fundit 557 persona kanë rezultuar pozitivë me COVID-19. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur se sërish kryeqyteti prin me më së shumti raste në 24 orë. ‘’Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 217 raste, Mitrovicë 41 raste, Fushë-Kosovë 33 raste, Podujevë 33 raste, Gjakovë 25 raste, Gjilan […]

Sot më pak raste të reja me koronavirus në Kosovë, por numri i atyre aktive mbetet i lartë


[ad_1] Sot në Kosovë janë regjistruar 478 raste të reja me koronavirus, derisa numri i të shëruarve ka qenë më i lartë, gjithsej 690 pacientë. Gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 1530 persona të dyshuar për virusin COVID-19 derisa prej tyre 478 kanë rezultuar pozitivë, shkruan lajmi.net. Në këtë periudhë janë raportuar 11 raste […]

205 raste të reja me COVID-19 në Prishtinë


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit 690 persona janë infektuar me COVID-19. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur që Prishtina sërish prin sa i përket rasteve të reja me koronavirus. ‘’Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 205 raste, Mitrovicë 34 raste, Gjilan 29 raste, Podujevë 28 raste, Gjakovë 25 raste, Fushë-Kosovë 23 […]

Dalin rezultatet nga 1530 testime për COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se nga  1530 mostra të testuara,  478 raste kanë rezultuar pozitive. Brenda 24 orëve 11 persona kanë humbur jetën si pasojë e infeksionit me SARS-CoV-2 në nivel vendi. “Brenda 24 orëve janë raportuar 11 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: […]

11 të vdekur nga COVID-19 brenda 24 orëve në Kosovë


[ad_1] Brenda 24 orëve e Kosovës kanë ndërruar jetë 11 persona si pasojë e infeksionit me SARS-CoV-2. “Brenda 24 orëve janë raportuar 11 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Prishtinë 2 raste (77, 65 vjeç), Prizren 2 raste (82,72 vjeç), Ferizaj 1 rast (60 vjeç), Fushë Kosovë 1 […]

Bilanci: ​13 mijë 784 raste aktive me COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Që nga 13 marsi kur edhe u paraqitën dy rastet e para me COVID-19 numri i rasteve pozitive ka shkuar ë 41 mijë 229 raste. deri më tani 26 mijë e 453 persona janë shëruar nga SARS CoV2. Mirëpo janë edhe 1 mijë e 62 persona që kanë humbur jetën si pasojë e infektimit […]

286 raste të reja me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 627 raste të reja me koronavirus janë konfirmuar vetëm gjatë 24 orëve të fundit. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se nga 1 mijê e 510 mostra të marra, 627 janë konfirmuar pozitive. “Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 286 raste, Ferizaj 39 raste, Mitrovicë 33 raste, Fushë-Kosovë 29 raste, Pejë 28 raste, […]

Dalin rezultatet nga 1510 testime për COVID-19


[ad_1] 627 raste pozitive me COVID-19 u regjistruan nga 1510 testime që u bënë në 24 orëshin e fundit. Sipas Institutit, numri total i rasteve pozitive është 41.299 raste nga 148.213 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 1.062 raste të vdekjes. Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 543 pacientë derisa numri i përgjithshëm […]

Kjo është mosha e personave që kanë humbur jetën nga Covid-19


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit kanë humbur jetën nga Covid-19, 22 persona, raporton Gazeta Blic. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Prishtinë 9 raste (87, 80, 79, 79, 79, 75, 74, 74, 60 vjeç), Mitrovicë 2 raste (79, 77 vjeç), Prizren 2 raste (82, 77 vjeç), Gjakovë 2 raste (76, 60 vjeç), Istog 2 […]

285 raste të reja me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 521 persona kanë rezultuar pozitivë me COVID-19. Sërish Prishtina prin me rasre. “Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 285 raste, Pejë 36 raste, Fushë-Kosovë 25 raste, Gjilan 25 raste, Gjakovë 21 raste, Ferizaj 16 raste, Podujevë 16 raste, Kamenicë 11 raste, Prizren 10 raste, Deçan 8 raste, Istog 8 raste, Drenas 7 raste, Suharekë […]

10 të vdekur e 521 raste të reja me COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Dhjetë persona kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit në 24 orët e fundit në Kosovë derisa janë regjistruar 521 raste të reja me COVID-19, ka njoftuar Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë. Gjithsej janë testuar 1 mijë e 375 persona. “Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK […]

13.579 raste aktive me COVID-19


[ad_1] Që nga 13 marsi kur edhe u paraqitën dy rastet e para të të infektuarve me COVID-19, ky virus ka infektuar 39 mijë e 596 persona në Kosovë. Derisa 25 mijë e një u shëndetësuan nga infektimi me COVID-19, janë 1 mijë e 16 persona që kanë humbur jetën si pasojë e këtij virusi. […]

Rastet e reja me koronavirus janë nga këto komuna


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë të ditur se në 24 orët e fundit, janë shënuar 539 raste të reja me koronavirus, teksa 574 pacientë janë shëruar, shkruan Gazeta Blic. Në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 11 persona nga infektimi me këtë virus. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 179 raste, […]

Prishtina sërish me më së shumti raste ditore me COVID-19


[ad_1] Prishtina sërish prinë për nga numri i rasteve ditore me COVID-19 ndaj komunave të tjera të Kosovë. Kryeqyteti prinë me 237 raste, pas saj vjen Komuna e Mitrovicës 52 raste, Ferizaj 33 raste, Gjilan 32 raste, Prizren 29 raste, Podujevë 28 raste, Vushtrri 27 raste, Lipjan 25 raste, Fushë-Kosovë 24 raste, Suharekë 19 raste, […]

Masat kundër COVID-19 po e “kontrollojnë” situatën


[ad_1] Dy javë pasi Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, duke kufizuar lëvizjen e lirë në disa komuna nga ora 19:00 e deri në 05:00 të mëngjesit, profesionistë shëndetësorë thonë se s’ shohin ndonjë përmirësim të gjendjes me të infektuar nga ky virus. Nga Ministria e Shëndetësisë megjithatë thonë […]

Prishtina sërish me më së shumti raste me koronavirus gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina sërish prinë për nga numri i rasteve ditore me COVID-19 ndaj komunave të tjera të Kosovë. Kryeqyteti prinë me 243 raste, pas saj vjen Mitrovica me 60, Peja 41, Fushë Kosova 36, Gjakova 35, Vushtrria 29, Podujeva 24, Prizreni dhe Klina 20, Lipjani 19, Ferizaji 17, Drenasi, Istogu dhe Rahoveci 11, Skenderaji dhe […]

14 të vdekur dhe 639 raste të reja me Koronavirs


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit kanë rezultuar pozitivë me koronavirus edhe 639 persona, shkruan Gazeta Blic. Njoftimi i plotë: 1.565 TESTIME, 480 TË SHËRUAR DHE 639 RASTE ME COVID-19! Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 1.565 mostra të marra […]

Masat e Qeverisë anti-COVID-19, profesionistët shëndetësorë s’ po shohin përmirësim të gjendjes


[ad_1] Dy javë pasi Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së coronavirusit, duke kufizuar lëvizjen e lirë në disa komuna nga ora 19:00 e deri në 05:00 të mëngjesit, profesionistë shëndetësorë thonë se s’ shohin ndonjë përmirësim të gjendjes me të infektuar nga ky virus. Nga Ministria e Shëndetësisë […]

A do të ketë masa të reja në këtë fundjavë?


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka shtuar numrin e komunave në zonën e kuqe që shfaqin rrezik të lartë të përhapjes së infeksionit COVID-19. Por, në këtë fundjavë kur bie edhe festa e 28 Nëntorit s’ do të ketë masa të reja për këto komuna. Këtë e ka konfirmuar Liridona Lluka, zedhënëse e kabinetit të ministrit […]

MSH rifreskon kategorizimet e qyteteve nën masat anti-Covid, 21 komuna në zonë të kuqe


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar qytetarët për kategorizimin e komunave sipas rrezikshmërisë të infektimit nga COVID-19. Në zonën e kuqe bëjnë pjesë 21 komuna, në zonën e verdhë 15 komuna, ndërsa në zonën e gjelbër vetëm dy sosh. Ky është njoftimi i plotë i MSH-së: Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik […]

Vazhdon të “skuqet” Kosova, tri komuna i shtohen zonës së rrezikshme për COVID-19


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar për ndarjen e komunave sipas zonave dhe numrit të infektimeve. MSh njofton se nga sonte hyn në fuqi kategorizimi i ri i komunave lidhur me COVID-19, sipas numrit të infektuarve në 100 000 banorë brenda një jave. Sipas ministrisë, ky kategorizim do të rishikohet më 4 dhjetor 2020, varësisht […]

Edhe 12 të vdekur nga COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës njofton se brenda 24 orëve janë raportuar 12 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Podujevë 2 raste (76, 66 vjeç), Prishtinë 2 raste (74, 64 vjeç), Fushë-Kosovë 1 rast (61 vjeç), Gjakovë 1 rast (85 vjeç), Gjilan 1 rast (79 […]

Përtej matjeve në kryeqytet, ndotja e ajrit problem edhe në vendet pranë bjeshkëve


[ad_1] Ndotja e ajrit shkakton qindra vdekje të parakohshme në Kosovë dhe vështirëson jetesën e atyre me sëmundje respiratore, ndërkohë edhe qytetet rrëzë bjeshkëve janë ballafaquar me ndotje të ajrit nga një sërë faktorësh. S. Latifi nga Prishtina vuan nga kanceri. Ajri i ndotur në kryeqytet, ndikon edhe më shumë në gjendjen e saj shëndetësore. […]

Kjo është mosha e personave të cilët humbën jetën nga Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit kanë ndërruar jetë nga Covid-19, 12 persona shkruan Gazeta Blic. IKSHPK në njoftimin për media ka bërë të ditur edhe moshën e viktimave. Brenda 24 orëve janë raportuar 12 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Podujevë 2 raste (76, 66 vjeç), Prishtinë […]

319 raste të reja me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit 764 persona janë infektuar me koronavirus Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar qé vetëm në kryeqytet janë regjistruar 319 raste të reja me COVID-19 “Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 319 raste, Gjilan 60 raste, Fushë-Kosovë 46 raste, Prizren 40 raste, Gjakovë 36 raste, Ferizaj 32 raste, Drenas […]

Mbi 200 raste të reja me COVID-19 në Prishtinë


[ad_1] 645 persona kanë rezultuar pozitië me koronavirus vetëm gjatë 24 orëve të fundit. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar që sërish Prishtina prin sa i përket numrit të rasteve me COVID-19. ‘Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 248 raste, Prizren 53 raste, Mitrovicë 42 raste, Gjakovë 33 raste, Podujevë 33 raste, Gjilan 28 […]

353 të shëruar nga COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës njofton se gjatë 24 orëve të fundit 24 orëve janë shëruar 353 pacientë. Po ashtu IKSHPK njofton se gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 1.542  mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi […]

Rastet e reja me koronavirus, janë nga këto komuna dhe fshatra


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë të ditur se në 24 orët e fundit, janë shënuar 645 raste pozitive, ndërsa 353 pacientë janë shëruar, njofton Gazeta Blic. Poashtu në 24 orët e fundit, nga ky virus kanë humbur jetën, 12 persona. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 248 raste, Prizren 53 raste, Mitrovicë […]

Prishtina vazhdon të ketë të infektuar me COVID-19 shumëfish më shumë se komunat e tjera


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit janë testuar gjithsej 1.831 mostra prej të cilëve rezultojnë 707 raste pozitive. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 380 raste, Ferizaj 43 raste, Fushë-Kosovë 41 raste, Mitrovicë 40 raste, Gjakovë 29 raste, Lipjan 26 raste, Vushtrri 25 raste, Podujevë 17 raste, Drenas […]

Prishtina prin sërish, nga këto komuna janë rastet e reja me Covid-19


[ad_1] 707 persona kanë rezultuar sot me koronavirus në Kosovë. Komuna e Prishtinës e vetme ka shënuar 380 raste të reja, raporton Gazeta Blic. Rastet e reja janë nga këto komuna: Prishtinë 380 raste, Ferizaj 43 raste, Fushë-Kosovë 41 raste, Mitrovicë 40 raste, Gjakovë 29 raste, Lipjan 26 raste, Vushtrri 25 raste, Podujevë 17 raste, […]

Prishtina sërish prin me numrin e rasteve me Covid-19


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar që vetëm gjatë 24 orëve të fundit, 707 persona kanë rezultuar pozitivë me COVID-19 ‘Rastet pozitive janë nga komuna: Prishtinë 380 raste, Ferizaj 43 raste, Fushë-Kosovë 41 raste, Mitrovicë 40 raste, Gjakovë 29 raste, Lipjan 26 raste, Vushtrri 25 raste, Podujevë 17 raste, Drenas 13 raste, Gjilan […]

10 të vdekur nga COVID-19 në 24 orët e fundit


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit 10 persona kanë ndërruar jetë si pasojë e COVID-19. 4 persona kanë ndërruar jetë në Prishtinë, një në Dragash, një në Istog, një në Klinë, një në Podujevë, një në Shtime dhe një në Vushtrri. Gjatë 24 orëve të fundit janë […]

Testohen 1,831 mostra për COVID-19, këto janë rezultatet


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 1.831 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 707 raste pozitive. Siç njofton Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, brenda 24 orëve janë raportuar […]

10 të vdekur nga koronavirusi në Kosovë, viktimat janë nga këto komuna


[ad_1] 10 persona kanë humbur jetën nga koronavirusi në Kosovë. Në Kosovë kanë rezultuar 707 raste të reja, raporton Gazeta Blic. Sot IKSHPK s’ ka treguar moshën e viktimave. Viktimat janë nga këto komuna: Prishtinë 4 raste ( vjeç), Dragash 1 rast ( vjeç), Istog 1 rast ( vjeç), Klinë 1 rast ( vjeç), Podujevë […]

904 të vdekur nga Covid-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit, janë testuar gjithsej 1.633 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 711 raste pozitive. ndërsa, brenda 24 orëve janë raportuar 19 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Sipas […]

Rreth 80 mijë qytetarë u dënuan për mosrespektim të masave anti-Covid për tre muaj


[ad_1] Më 26 gusht të këtij viti, Qeveria e Kosovës ka miratuar ligjin anti-Covid, që nga ajo datë deri më sot që janë më pak se 3 muaj janë shqiptuar pranë 80 mijë gjoba ndaj shkelësve të këtij ligji. Sipas të dhënave të Policisë së Kosovës, që nga data 26,08,2020 janë shqiptuar 79 mijë e […]

Prishtina sërish më së shumti raste me COVID-19


[ad_1] Prishtina sërish ka shënuar më së shumti raste me COVID-19. Numri i të infektuarve në këtë komunë është 309. Pas Prishtinës vijnë: Peja 63, Ferizaji 33, Lipjani 30, Gjilani dhe Podujeva 29, Gjakova 28, Prizreni 22, Fushë Kosova 21, Klina 18, Decani dhe Suhareka 14, Kacaniku dhe Obliqi 11, Istogu, Kamenica dhe Malisheva 10, […]

721 të shëruar dhe 711 raste të reja


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka publikuar rezultatet e testimeve në 24 orët e fundit ku kanë rezultuar 711 raste të reja me COVID-19. Nga 1633 testime të kryera, 711 prej tyre kanë rezultuar pozitiv. Prishtina vazhdon të jetë Komuna ku numri i të infektuarve vazhdon të jetë i madh. Sipas rezultateve të IKShPK-së, […]

19 të vdekur dhe 711 raste të reja me koronavirus


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka regjistruar sot edhe 711 raste të reja me koronavirus, pas testimit të 1.635 mostrave, raporton GazetaBlic. Brenda 24 orëve janë raportuar 19 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Gjilan 4 raste (78, 71, 67, 64 vjeç), Prizren 4 raste […]

Orë policore e ndalim i hyrje-daljeve, këto janë masat e reja anti Covid


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar mbrëmë se kanë hyrë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100 000 banorë. Lëvizja e qytetarëve, është e përcaktuar sipas numrit të të infektuarve në 7 ditët e fundit dhe masat janë të marra sipas […]

Rufki Suma takon “afaristin” kontrovers turk, por reagimet e detyrojnë ta largojë komunikatën


[ad_1] Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit, Rufki Suma, është takuar javë mëparë me turkun e prezantuar si afarist, Sedat Peker, por me gjasë pa u interesuar të dijë paraprakisht për të kaluarën e tij. Disa fotografi për këtë takim komuna i kishte publikuar edhe në faqen e vet Facebook, pas pak orësh i […]

MSH-ja njofton se që nga sonte do hyjnë në fuqi masat e reja


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga sonte do të hyjnë në fuqi masat e reja. ‘Njoftim nga Ministria e Shëndetësisë Prishtinë, 20 nëntor 2020 Ministria e Shëndetësisë njofton se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin […]

Lista e re e Ministrisë së Shëndetësisë, dyfishohen “komunat e kuqe”


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100,000 banorë. KALLXO.com sjell më poshtë listën e komunave që u shtuan ose hoqën nga një zonë në tjetrën. Në zonën […]

Këto janë komunat që janë futur në zonën e kuqe të rrezikshmërisë


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka ndryshuar kriteret lidhur me futjen e zonave në bazë të rrezikshmërisë. Nga ky ndryshim ka pësuar Mitrovica, Leposaviqi, Zubin Potoku, Lipjani, Kamenica, Novobërda dhe Zveçani duke u futur zyrtarisht në zonën e kuqe. Në këtë zonë, tash e tutje do të përfshihen komunat me mbi 151 të infetkuar në 100 […]

Masa të reja nga Ministria e Shëndetësisë, ndryshojnë zonat e komunave


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka dalur më njoftim për masa të reja sa i përket pandemisë COVID-19. Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100 000 banorë. Më […]

277 raste të reja me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 690 raste të reja me koronavirus janë konfirmuar gjatë 24 orëve të fundit. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar që më së shumti raste prin sërish në Prishtinë me gjithsej 277 dhe më pas pason Gjilani me 64 raste dhe Podujeva me 59 ‘Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 277 raste, Gjilan 64 […]

Punime të planifikuara, KEDS paralajmëron edhe për nesër ndërprerje të rrymës deri në 12 orë


[ad_1] Kompania e distribuimit të energjisë elektrike, KEDS, ka njoftuar se edhe nesër ka paraparë punime në rrjet, me ç;rast do të ketë ndërprerje të rrymës në disa lokalitete të vendit. Koha më e gjatë e ndërprerjes është paraparë të jetë 12 orë. Ky është orari sipas rajoneve të vendit: Rajoni i Prishtinës Punime në […]

Almir Kryeziu: Jam i lumtur me debutimin por jo me rezultatin


[ad_1] Kryeministri i vendit Avdullah Hoti me anë të një postimi në Facebook ka bërë thirrje tek qytetarët që të ndihmojnë në respektimin e masave të vendosura nga Qeveria e vendit. “Të nderuar qytetarë, nga sonte janë në fuqi masat e reja për secilën komunë bazuar në numrit e të infektuarve në shtatë ditët e […]

Mos e shtoni numrin e të infektuarve nga pakujdesia


[ad_1] Kryeministri i vendit Avdullah Hoti përmes një postimi në Facebook ka bërë thirrje tek qytetarët që të ndihmojnë në respektimin e masave të vendosura nga Qeveria e vendit. “Të nderuar qytetarë, nga sonte janë në fuqi masat e reja për secilën komunë bazuar në numrit e të infektuarve në shtatë ditët e fundit. Pa […]

Nisin masat e reja të qeverisë pas shpërthimit të COVID-19


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka rinjoftuar qytetarët se sot hyjnë në fuqi amsat e reja të vendosura nga Qeveria e Kosovës. “Nga sot, në orën 18:00, janë në fuqi masat e reja të Qeverisë së Kosovës lidhur me Covid-19. Lëvizja e qytetarëve, është e përcaktuar sipas numrit të të infektuarve në 7 ditët e fundit […]

Hyjnë në fuqi masat e reja anti-Covid, këto janë kategorizimet sipas komunave


[ad_1] Që nga sot në ora 18:00 kanë hyrë në fuqi masat e reja anti-Covid të qeverisë së Kosovës që e kanë ndarë shtetin në tri zona të ndryshme. Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë, me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës dhe janë 9 komuna si: […]

Në Prishtinë 347 raste dhe Ferizaj 102


[ad_1] Vetëm gjatë 24 orëve janë shënuar 963 raste të reja me koronavirus. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka treguar që Prishtina sërish prin me më së shumti raste me COVID-19 me gjithsej 347 raste dhe Ferizaj me 102. ‘Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 347 raste, Ferizaj 102 raste, Podujevë 61 raste, Gjakovë 52 […]

Prishtina, Ferizaj dhe Podujeva, komunat me më së shumti raste me COVID-19


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë të ditur se në 24 orët e fundit, kanë rezultuar pozitiv me COVID-19, 963 persona, shkruan Gazeta Blic. Nga 2059 testime, 117 kanë rezultuar të shëruar nga ky virus, teksa 13 kanë persona kanë humbur jetën. Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 347 raste, Ferizaj 102 raste, […]

E tmerrshme: 963 raste të reja me koronavirus


[ad_1]   2059 TESTIME, 177 TË SHËRUAR DHE 963 RASTE ME COVID-19!Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 2.056 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 963 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar […]

Nga sot në ora 18:00 hyjnë në fuqi masat e reja


[ad_1] Qeveria e Kosovës dje ka miratuar masat e reja për mbrojtjen dhe parandalimin e përhapjes së mëtejme të pandemisë COVID-19. Vendimi për masat e reja përfshin 30 masa, të cilat hyjnë në fuqi sot, në orën 18:00 Ky vendim do të vlerësohet pas dy jave, varësisht nga situata epidemiologjike në vend dhe vlen deri […]

Viti shkollor në pandemi, sa u zbatuan masat anti-COVID në shkollat e Kosovës?


[ad_1] Nxënësit e Kosovës filluan vitin e ri shkollor 2020/21 më 14 shtator, duke u kthyer në bankat  pas një periudhe disa mujore ku kishin zhvilluar vetëm mësim nga distanca. Mësimi filloi sipas tre skenarëve të përgatitur nga ana e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. Skenari A që është për mësim fizik në shkolla, skenari […]

FSK ndihmon komunat në përballje me pandeminë COVID-19


[ad_1] Në kazermën “Adem Jashari” respektivisht në Qendrën Mjekësore të FSK-së, sot u mbajt ceremonia e pranim-dorëzimit  të donacionit nga Republika Federale e Gjermanisë me materiale mjekësore për përballimin e krizës së pandemisë COVID-19. Në emër të shtetit dhurues, donacionin e dorëzoi drejtori i Ekipit Këshillues dhe Ndërlidhës të NATO-s ( NALT), gjeneral brigade Frank […]

Këto janë të gjitha masat e reja anti-Covid, që i ka miratuar sot Qeveria


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë e Kosovës i ka publikuar masat e reja të ndërmarra nga Qeveria e Kosovës në përgjigje ndaj rritjes së numrit të të prekurve me Covid-19. Janë gjithsej 31 pika kryesore në rregulloren e re e cila hyn në fuqi nga data e premte (13 nëntor) nga ora 18:00. Mes masave është […]

Këto komuna do të hynë në zonë të kuqe, të portokalltë dhe të gjelbër


[ad_1] Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka bërë të ditur komunat të cilat janë futur në zonën e kuqe, të portokalltë dhe të gjelbër, për të cilat ka masa të reja për parandalim të përhapjes së pandemisë së COVID-19. Sipas hartës së publikuar nga Hoti kuptojmë se Prishtina, Fushë Kosova, Gjilani, Obiliqi, Novobërda, Ferizaj, Gjakova, […]