A mund të del rrejshëm e rritur prolaktina?


A mund të del rrejshëm e rritur prolaktina? Prolaktina ka disa role, por më i rëndësishmi është stimulimi i prodhimit të qumështit të gjirit tek një grua pas lindjes. Do të thotë prolaktina normalisht del e rritur gjatë shtatzënisë dhe gjatë gjidhënies. Prolaktina e rritur e pengon ovulacionin, prandaj gratë që e ushqejnë beben me […]