Çka janë sëmundjet kronike të veshkave?


Sëmundjet kronike të veshkave janë një humbje progresive e funksionit të veshkave,gjatë një periudhe kohore që zgjat nga disa muaj deri në disa vite.  Secila nga veshkat ka rreth një milion filtra të imëta, të vogla të quajtur nefrone. Nëse nefronet janë të dëmtuara, ato ndalojnë së punuari.  Për një farë kohe, nefronet e shëndetshme […]

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj


Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë.  Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë, dhe shitja e tij […]