Tag: Jeta

Ese për Jetën

Ese për Jetën Jeta … Nje fjale e cila permban kaq ndjenja por mbizoteron egoizmi. Egoizem si mund ta perkufizojme me nje term kete fjale e cila permban shume. Por…

Cili është përkufizimi themelor i jetës?

Cili është përkufizimi themelor i jetës? Jeta përkufizohet si çdo sistem i aftë për të kryer funksione të tilla si ushqimi, metabolizmi, sekretimi, frymëmarrja, lëvizja, rritja, riprodhimi dhe reagimi ndaj…

Çka është Teoria ?

Çka është Teoria ? TEORI f. Teoria është: 1. Përgjithësim mendor i përvojës, që lind nga praktika, që pasurohet e vërtetohet në praktikë e që pasqyron dukuritë thelbësore dhe ligjet…

Ese për Mjedisin dhe njeriun

Ese për Mjedisin dhe njeriun Ngjyrat janë buzëqeshja e natyrës, ama natyra është buzëqeshja jonë. Mbill një lule sot, për një të ardhme më të mirë nesër… Punim nga Romina…

Kush e zbuloi zjarrin ?

Kush e zbuloi zjarrin ? Zbulimi I zjarrit:Besohet se zjarri eshte zbuluar rastesisht nga njeriu,nga ndonje rrufe qe ka rene e ka marre zjarr ndonje peme.Ne fillim njerezit kishin frike…

Thuaj jo kancerit!

[ad_1] Shkruan: Shpresa Doda ndonjë ditë të ftohtë janari,të vitit 2020,unë u diagnostifikova me kancer…Acari i dimrit u bë më i ftohtë, sëmundja mu shfaq mua si një uragan që…

Ese për 28 nëntorin

Ese për 28 nëntorin 28 Nëntori është dita më e ndritshme dhe më e rëndësishme e rilindjes sonë kombëtare, në gjithë historinë tonë. Më 28 Nëntor kur Ismail Qemali arriti…

Lënia e duhanit s’ të shëndosh!

[ad_1] Studiues gjermanë studiuan tek të rriturit lidhjen e çrregullimeve psikiatrike me obezitetin. Çrregullim psikiatrik konsiderohet varësia ndaj nikotinës dhe alkoolit, si edhe ankthi e ndjesia e depresionit. Femrat e…

Sportet qe ua zgjasin jetën

[ad_1] Jeta e shëndetshme përveç ushqimit, si pjesë të ekuacionit e ka edhe sportin. Ka shumë studime që mbështesin idenë se sporti i mban larg sëmundjet. Por janë disa sporte…

Nga

NGA I. ndajfolje.Përdoret për të pyetur: 1. Për vendin prej ku vjen dikush a diçka, ku është ose nëpër të cilin kalon dikush a diçka; prej ku. Nga erdhën? Nga…

Dhe

DHE m. sh 1. Korja e rruzullit tokësor në tërësinë e saj a në një pjesë të caktuar; shtresa e sipërme e kësaj koreje; lëndë e fortë a e shkrifët…

Çka është Vepra Penale ?

Çka është Vepra Penale ? Veprimi apo sjellja e caktuar e njeriut është një ndër elementet themelore të çdo vepre penale.  Veprimi shprehet të veprat penale që kryhen me veprim…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.