NËN KTHETREN E VDEKJËS GJURMOJNË JETËN


[ad_1] Shkruan: Merita Shkodra – Brovina Të vetëdijshëm për rrezikun për jetën, përtej çdo mase mbrojtëse, në sallë në luftë me armikun që dikun në ajër përpëlitet zellshëm për të kapur viktimën e rradhës. s’ sheh masa të duhura mbrojtëse siç sheh në vendet e zhvilluara, maska me mekanizma të ventilim intern që do bënte […]

Kryeni shërbimet e kardiologjisë në Laboratorin Olive


[ad_1] Kardiologjia merret me studimin e strukturës, funksionin dhe sëmundjet e zemrës. Si degë e mjekësisë kardiologjia llogaritet te nëndegët e mjekësisë interne, e cila studion sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut pranë zemrës. Në fushën e Kardiologjisë bëjnë pjesë të gjitha patologjitë që kanë të bëjnë me: Sëmundjet e Valvulave të Zemrës. Sëmundjet e Enëve […]

Sqarim nga ShSKUK…


[ad_1] Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës, në lidhje me shkrimin “Kardiologjia Invazive me notë proteste në adresë të Hotit për marrjen e hapësirave të repartit”, sqaron se organizimi i hapësirave dhe personelit në ShSKUK është bërë konform situatës me COVID-19. Menaxhmenti i Klinikës së Kardiokirurgjisë me Kardiologji Invazive ka qenë i konsultuar dhe […]

Kardiologjia Invazive notë proteste Qeverisë së Kosovës për marrjen e hapësirave të repartit (FOTO)


[ad_1] Stafi i Kardiologjisë Invazive ka dërguar notë proteste në Zyrën e Kyreministrit, për siç thonë ata, marrjen e hapësirave të repartit të Kardiologjisë Invazive. Sipas një letre dërguar kryeministritë dhe Ministrisë së Shëndetësisë thuhet se në këtë hapësirë përfshihen 14 shtretër, hapësirat përcjellëse te administratës dhe stafi infermieror si dhe aparaturat përcjellëse. përmes kësaj […]

Kardiologjia Invazive notë proteste Qeverisë së Kosovës për marrjen e hapësirave të repartit


[ad_1] Stafi i Kardiologjisë Invazive ka dërguar notë proteste në Zyrën e Kryeministrit, për siç thonë ata, marrjen e hapësirave të repartit të Kardiologjisë Invazive. Sipas një letre dërguar kryeministrisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë thuhet se në këtë hapësirë përfshihen 14 shtretër, hapësirat përcjellëse të administratës dhe stafit infermieror si dhe aparaturat përcjellëse. me anë […]

Kërkesa të shumta për shërim jashtë vendit


Mungesa e ofrimit të disa shërbimeve mjekësore brenda institucioneve publike shëndetësore në Kosovë, ka bërë që një numër i madh i pacientëve, ato shërbime t’i marrin jashtë vendit fal programit për trajtim mjekësor jashtë institucioneve publike, duke bërë kështu që dhjetëra miliona euro të shpenzohen jashtë vendit. Numri i atyre që kanë përfituar përkrahje financiare […]

Oda e Mjekëve e heton Basri Sejdiun për përdorim të vulave jovalide


Burimi: Koha Ditore Drejtori i SHSKUK-së, Basri Sejdiu, mund të ketë probleme me ligjin pas zbulimit që KTV-ja bëri dy javë më parë rreth vulës së tij. Në fund të muajit dhjetor, KTV-ja raportoi mbi dyshimet se Sejdiu po përdorte vulën, e cila ishte nuk është e lejuar me ligj. Dyshime të ngjashme u ngritën […]

Kirurgët, mamitë dhe infermierët nuk i bashkohen grevës


Mëdyshje për grevën tetorëshe, madje refuzim të saj pati edhe në shëndetësi. Jo të gjitha klinikat e Qendrës Klinike, Universitare të Kosovës (QKUK) i janë përgjigjur grevës së thirrur nga Federata e Shëndetësisë e Kosovës. Kirurgët, Sindikata e Mamive dhe e Infermierëve dolën kategorikisht kundër grevës së thirrur nga Federata, shkruan sot gazeta “Zëri” përcjell […]

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë


Shkruan: Elmedina Baraliu   Burimi i lajmit: BotaSot Fjalët e shkruara jetojnë. Sa më të sakta e të mençura të jenë, aq më të gjatë e kanë jetën. Të vërtetat e specializimit në QKUK do të jetojnë përgjithmonë sepse e vërteta e tyre është më e pastër se loti. Jeta është Mësuese e vërtetë. Aq […]