Renditja finale e Eurovision, ja kur është radha e Shqipërisë


Anxhela Peristeri do të përfaqësojë Shqipërinë në “Eurovision 2021”, me këngën “Karma”. Faqja zyrtare e ‘Eurovision 2021” ka publikuar renditjen e shteteve pjesëmarrëse, të ndara në dy netët gjysmë finale. Anxhelën do ta dëgjojmë në natën e dytë, e renditur e njëmbëdhjeta. Pas publikimit të versionit zyrtar të këngës, shoqëruar me videoklipin, këngëtarja ka marrë […]

COVID-19 lockdowns drive spike in online child abuse


Australian Federal Police detective superintendent Paula Hudson has said there has been a spike in online child abuse due to lockdowns as predators and children spend more time at home using the internet Out-of-school kids and adult predators spending more time at home and on the internet during the coronavirus pandemic is the “perfect storm” […]

Anxhela Peristeri përfaqëson Shqipërinë në Eurovision 2021


Anxhela Peristeri me këngën “Karma” do të jetë përfaqësuesja e Shqipërisë në Eurovision 2021. Këngëtarja mori pëlqimin e jurisë së Festivalit Kombëtar, duke grumbulluar 322 pikë nga votimi i 11 pjesëtarëve të jurisë. Peristeri la pas Viktor Tahiraj me këngën “Nënë” me 266 pikë dhe Gjergj Kaçinarin “Më jep jetë” me 245 pikë. Juria e […]

Çka është karma?


    Valdet Fetahu Motivues Fjala karma rrjedh nga sanskritishtja që do të thotë aksion, veprim. Ajo është ekuivalente me ligjin e Njutonit i cili thotë: “ çdo aksion duhet të ketë reaksion”. Kur mendojmë, flasim veprojmë, ne e iniciojmë forcën e cila do të ketë reaksionin e duhur. Kjo forcë kthyese mund të modifikohet, […]

7 mënyrat se si funksionon Ligji i Karmës


1.Veprimet flasin më tepër se fjalët. Mund të kesh vërtet qëllime të mira dhe të mendosh se ato të bëjnë një person të mirë. Mirëpo, ligji i Karmës thotë se mendimet e mira, të cilat nuk i vendos në praktikë, shërbejnë më tepër për ta dëmtuar Karmën tënde personale.  2.Çdo gjë ka vlerë. Nëse zgjedh […]

error: Content is protected !!