Reduktohet stafi në klinikat e QKUK-së


Është një prej Klinikave të QKUK-së, e cila muajve të fundit ka pasur më së shumti punë. E shtimi i rasteve me Covid 19, ka shtuar edhe pacientët që kërkojnë hospitalizim në Klinikën Infektive. Por, pavarësisht kësaj këtu stafi është reduktuar. Kjo ka ndodhur me kërkesë të Ministrisë së Shëndetësisë. Kështu kanë konfirmuar nga Shërbimi […]

Gazetari i njohur falenderon Kirurgët Abdominalë


Gazetari i njohur Gëzim Bimbashi përmes një postimi në profilin e tij në Facebook falenderon Kirurgët Abdominalë duke i konsideruar si mjekët më të mirë që ka QKUK-ja. Ai shpreh falenderim duke thënë se këta mjekë treguan kujdes maksimal ndaj meje pas një shqetësimi në lukth dhe përfundimin e suksesshëm të Gastroskopisë! Në fund Bimbashi […]

Çka janë hemorroidet? Shkaktarët dhe trajtimi i tyre


Çka janë hemorroidet? Ato janë fryerja dhe ënjtje e venave, ngjajshëm sikurse venat e zgjeruara në këmbë. Ekzistojnë dy lloje hemorroidesh: të brendshme, që formohen në pjesën e poshtme të rektumit, dhe hemorroide të jashtme që formohen nën lekurë përreth anusit. Hemorroidet e jashtme janë më të pakëndshme sepse mund të irritohen. Nëse formohet mpiksja […]

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë


Shkruan: Elmedina Baraliu   Burimi i lajmit: BotaSot Fjalët e shkruara jetojnë. Sa më të sakta e të mençura të jenë, aq më të gjatë e kanë jetën. Të vërtetat e specializimit në QKUK do të jetojnë përgjithmonë sepse e vërteta e tyre është më e pastër se loti. Jeta është Mësuese e vërtetë. Aq […]

Kirurgjia Abdominale:Rezultatet e testit për Drejtor


  Rezultatet e testit me shkrim për drejtor të Klinikës së Kirurgjisë Abdominale janë publikuar sot.  Në testin me shkrim kanë hyrë vetëm dy nga katër kandidtët që ishin paraqitur në këtë konkurs.  Kirurgu Dr. Ferat Sallahu ka marr 90 pikë ndërsa Kirurgu Dr. Adem Rrusta 58 pikë. Dr.Ferat Sallahu dhe Dr.Adem Rrusta pas testit […]

Kandidatët për drejtorë në pesë Klinika të QKUK-së


Është hapur konkursi për drejtorë nga SHSKUK për pesë klinika të QKUK-së: Kirurgji Abdominale,  Urologji,  Reumatologji,  Hematologji dhe  Institute Paraklinike.  Në Klinikën e Kirurgjisë Abdominale për pozitën e drejtorit mësohet se kandidatë garues janë: Dr. Ferat Sallahu, Dr. Skender Zatriqi, Dr. Adem Rrusta dhe Dr. Besim Sermaxhaj. Në Klinikën e Urologjisë janë këta kandidatë garues: […]

Pacientja falenderon pa masë Kirurgun Naser Plakollin dhe ekipën kujdestare


Pacientja Abetare Sylejmani-Musliu përmes një postimi në profilin e saj në Facebook ka falenderuar pa masë Kirurgun Naser Plakollin dhe ekipën kujdestare. Ajo në postimin e saj shkruan se Dr.Naser Plakolli dhe ekipa kujdestare më ndihmuan që të kapërcej një sfidë shumë të rëndësishme që m’a bënë dhe me këtë të filloj një faqe të […]

Kërkesat minimaliste të Kirurgëve!


Shkruan: Isa  Haxhiu,  urolog,  QKUK Kërkesat  minimaliste  të Kirurgëve ! “Kirurgët kanë jetën tonë në duart e tyre, por shumica prej nesh  dinë më shumë për njerëzit që ua  prejnë  flokët, sesa  për  mjekët që i prejnë trupat tanë.”Michelle  Crouch ( gazetar) Por, çfarë  është  një  kirurg? Kirurgun e  definojnë  si   një  mjek  i […]