A po institucionalizohet që vdekja e pacientit kosovar të bëhet në Sptalet e Rajonit në duart e mjekëve të huaj pas një operacioni “komercial”?


  Shkruan: Dr. Elmi Olluri, kirurg vaskular Vetem per 2-3 ditet e fundit  ne Kosove u kthyen dy te rinje kosovare, njeri i vdekur e tjetri para vdekjes pasi qe mjeket dhe spitalet e rajonit ju “moren” edhe çindarkat e fundit familjareve e popullit per pacientet kosovare, te cilet edhe pse inoperabil (te pa operueshem) […]

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë


Shkruan: Elmedina Baraliu   Burimi i lajmit: BotaSot Fjalët e shkruara jetojnë. Sa më të sakta e të mençura të jenë, aq më të gjatë e kanë jetën. Të vërtetat e specializimit në QKUK do të jetojnë përgjithmonë sepse e vërteta e tyre është më e pastër se loti. Jeta është Mësuese e vërtetë. Aq […]

Venat Varikoze


Venat janë vaza me kapacitet te lartë që mbajnë më shumë se 70% te gjakut total të organizmit dhe e kthejnë atë nga periferia në zemër. Venat në gjymtyrë ndahen në sipërfaqësore dhe të thella. Vazat sipërfaqësore ndodhen nën lëkurë dhe drenojnë gjakun në vena me të thella të cilat kthejnë gjakun ne zemër. Venat […]

Kirurgu shqiptar zbulon instrumentin e veçantë i cili do të përdoret në tërë botën


Dr. Halil Krasniqi Ky zbulim mundeson trajtimin e semundjeve te damarëve të gjakut në tërë trupin drejtim të zemrës dhe të këmbës pa prerje apo punktim te dyfisht Emri Dr. Dr. Halil Krasniqi është i njohur në shkencën dhe mjekësi internacionale. Me 15000 Operacione në lami të kirurgjis dhe intevencionit, është nder mjekët me pervoj […]