439 pacientë me COVID-19 po trajtohen me oksigjeno terapi


[ad_1] Bazuar në raportet e datës 30 prill 2021nga klinikat COVID të QKUK-së, edhe spitalet e përgjithshme, janë duke u trajtuar 571 pacientë nga Sars-Cov-2, 461 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 35 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 439 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë. Në QKUK janë të shtrirë 230 pacientë 13 […]

Bie numri i rasteve të spitalizuara me COVID-19


[ad_1] Në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme ka vazhduar të ulet numri i rasteve të spitalizuara me Sars-Cov-2. “Nga raportimet e datës 29 prill 2021, numri i përgjithshëm i pacientëve që janë në trajtim është 589, ku prej tyre, 471 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 37 pacientë […]

713 pacientë po trajtohen në klinikat Covid të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme


[ad_1] Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme, janë duke u trajtuar 713 pacientë, prej të cilëve: 598 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore he 563 janë nën asistim të […]

606 pacientë me Covid-19 po trajtohen në spitalet e Kosovës


[ad_1] Në klinikat COVID të QKUK-së, dhe spitalet e përgjithshme, sipas raporteve të datës 22 prill 2021, janë duke u trajtuar 736 pacientë. 606 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 34 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 572 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë. Ky është njoftimi i SHSKUK-së: në QKUK janë të shtrirë 312 […]

Klinika Infektive vazhdon të jetë e mbushur me pacientë, shumica nga këta me variantin britanik


[ad_1] Përkundër që ditëve të fundit ka një rënie të rasteve pozitive me COVID-19 në Kosovë, Klinika Infektive në QKUK vazhdon të jetë e mbushur me të gjitha kapacitetet. Aktualisht në këtë klinikë ku trajtohen pacientët me COVID-19 janë të shtrirë 110 pacientë dhe 90 % prej tyre janë me oksigjeno-terapi. Shumica nga këta pacientë […]

770 pacientë të shtrirë në klinikat e QKUK-së dhe spitalet e përgjithshme


[ad_1] Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ka njoftuar se aktualisht, nëpër klinikat COVID të  QKUK-së dhe spitalet e përgjithshme, janë të shtrirë 770 pacientë. Sipas njoftimit të tyre, 630 persona janë të konfirmuar me koronavirus, ku 33 pacientë nga ta janë në gjendje më të rëndë shëndetësore. “Në QKUK janë të shtrirë 321 pacientë: […]

Në spitalet e Kosovës 662 pacientë të shtrirë me COVID-19, prej tyre 43 në gjendje të rëndë


[ad_1] Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovë dhe në spitalet e përgjithshme rajonale janë duke u trajtuar 762 pacientë me COVID, prej tyre 662 të konfirmuar me këtë virus, ndërsa 43 janë në gjendje të rëndë. Sipas Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK) nga 762 pacientë që po trajtohen, 662 raste janë të konfirmuar […]

818 pacientë të hospitalizuar për COVID-19, 43 në gjendje të rëndë


[ad_1] Në klinikat COVID-19 të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme rajonale janë duke u trajtuar 818 pacientë, bazuar në raportin e punës  të datës 16 prill 2021. Sipas njoftimit të ShSKUK-së, 675 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 43 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 644 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë. Në QKUK […]

ShSKUK-ja: 684 pacient me Covid-19 po trajtohen, 41 në gjendje të rëndë


[ad_1] Duke u bazuar në raportin e punës për ditën e sotme, 15 prill 2021, në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet e përgjitshme po trajtohen 829 pacientë. 684 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 41 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 656 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë. Në […]

829 pacientë po trajtohen për COVID-19, 41 pacientë në gjendje të rëndë në ShSKUK


[ad_1] Në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe në spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 829 pacientë. Sipas ShSKUK, 41 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 656 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë. “684raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2. 41 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore.  656 janë nën […]

Infektologu flet për situatën me COVID-19: Varianti britanik ka ndikuar në përhapjen më masive të infeksionit


[ad_1] Ditëve të fundit është vërejtur një rënie e lehtë e rasteve të reja me COVID-19, por prapë Klinika Infektive është e ngarkuar me pacientë të infektuar. Infektologu Arben Vishaj, në Klan Kosova, bëri të ditur se Klinika Infektive vazhdon të mbetet e ngarkuar sidomos pas përhapjes së variantit të ri britanik të COVID-19. “Për […]

844 pacientë me COVID-19 po trajtohen në QKUK dhe spitalet e përgjithshme, 38 nga ta në gjendje më të rëndë


[ad_1] Bazuar në raportin e datës 14 prill 2021 për rastet e dyshuara dhe të konfirmuara me COVID-19, në klinikat e QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 844 pacientë. Në njoftimin për media thuhet se 700 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 38 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 674 janë […]

902 pacientë në klinikat e QKUK-së dhe në spitale, 37 në gjendje të rëndë


[ad_1] Në klinikat e QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 902 pacientë, ndërsa në gjendje të rënduar janë 37 pacientë. Në raportin e punës për datën 13 prill 2021 bëhet e ditur se 735 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 37 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 720 janë nën asistim […]

937 pacientë të hospitalizuar për COVID-19, 45 në gjendje të rëndë


[ad_1] Numri i pacientëve të dyshuar dhe të konfirmuar me COVID-19, të cilët po trajtohen në klinikat e QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, vazhdon të jetë i lartë. Sipas raportit të punës për datën 12 prill 2021, janë duke u trajtuar 937 pacientë, 765 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 45 pacientë janë në […]

ShSKUK-ja: 750 pacientë me Covid-19 po trajtohen, 38 ne gjendje të rëndë


[ad_1] Sipas raportit të punës, në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 911 pacientë. Nga kjo shifër, 750 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 67 pacientë janë të dyshuar – në pritje të rezultateve, 38 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 707 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë. Në QKUK […]

Në Infektivë s’ka më vende të lira, 110 pacientë po trajtohen me oksigjenoterapi


[ad_1] Në Klinikë Infektivë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), janë duke u trajtuar 120 pacientë, ka konfirmuar në një intervistë për Ekonomia Online, u.d i drejtorit të kësaj Klinike, Izet Sadiku. Ai më tej ka sqaruar 90% e pacientëve ose 110 janë duke u trajtuar me oksigjenoterapi dhe sa kjo klinikë është stërmbushur […]

917 pacientë të hospitalizuar për COVID-19, 734 prej tyre në oksigjeno-terapi


[ad_1] Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme sipas raportit të punës për datën 7 prill 2021, janë duke u trajtuar 917 pacientë. Në njoftim thuhet se 757 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 61 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve, 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 734 […]

QKUK dhe spitalet rajonale të mbushura më pacientë me COVID-19


[ad_1] Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, të cilat trajtojnë pacientë me COVID, sipas raportit të punës për datën 3 prill 2021, janë të hospitalizuar 912 persona. “747 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë. 78 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve. 34 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore […]

727 pacientë me koronavirus po trajtohen nëpër spitalet e Kosovës


[ad_1] Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës (SHSKUK) njofton se në klinikat dhe spitalet rajonale të Kosovës, po trajtohen 856 pacientë, prej tyre  727 janë të konfirmuar me sëmundjen COVID-19, ndërsa 129 persona janë të dyshuar, në pritje të rezultateve. Sipas SHSKUK, me gjendje të rënduar shëndetësore janë 33 pacientë, ndërsa 682 pacientë po […]

Në QKUK dhe spitalet e përgjithshme po trajtohen 856 pacientë nga Covid-19


[ad_1] Sipas një raporti lëshuar nga ShSKUK në QKUK dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 856 pacientë, shifër kjo që shënon rënie krahasuar me ditët paraprake. Postimi i plotë: Bazuar në raportimet nga klinikat Covid në QKUK, por edhe spitalet e përgjithshme të cilat trajtojnë pacientë me COVID, vërehet një rënie e numri të […]

901 pacientë të hospitalizuar në QKUK, 731 të konfirmuar me COVID-19


[ad_1] Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës- klinikat COVID dhe në spitalet e përgjithshme po trajtohen 901 pacientë, në bazë të raportit të punës për rastet e dyshuara dhe të konfirmuara me SARS-CoV- 2, i datës 31 mars 2021. 731 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2 81 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve […]

Rreth 300 punëtorë shëndetësorë janë vaksinuar sot


[ad_1] Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti, ka thënë se rreth 300 persona – që janë kryesisht personel shëndetësor – janë vaksinuar gjatë ditës së sotme. “Sot vaksinimi është zhvilluar në dy qendra të vaksinimit – në Sallën 1 Tetori ku janë vaksinuar punëtorët e kujdesit parësor shëndetësor të Komunës së Prishtinës dhe qendra […]

Në Mjekësinë Sportive po trajtohen 90 pacientë me Covid-19, vetëm 4 shtretër janë të lirë


[ad_1] Rritja e numri të rasteve me Coronavirus në vend ka bërë që objekti i Mjekësisë Sportive të mbushet me pacientë. Aktualisht në këtë klinikë kanë mbetur edhe katër shtretër të lirë për personat që kërkojnë hospitalizim, tha në një intervistë për Ekonomia Online, menaxheri i kësaj klinike Artan Ahmeti. Por Ahmeti sqaroi se gjatë […]

Spitalet dhe QKUK të mbushura me pacientë, shifra e atyre me Covid-19


[ad_1] Nga raportimet e ditës së diele, të klinikave Covid dhe spitaleve të përgjithshme, në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar 880 pacientë nga Sars- Cov-2. Nga kjo shifër, SHKSUK njofton se: 729 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë. 151 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve. […]

OBSh: Kosova po përballet me një valë të re të COVID-19


[ad_1] Edhe këtë javë pasojat nga përhapja e coronavorisit në vend ishin alarmante – për gjashtë ditë u regjistruan 70 të vdekur dhe 4882 të infektuar. Në Organizatën Botërore t ë Shëndetësisë në Kosovë thonë se vendi ynë po ballafaqohet me një fazë të re të Covid-19. Këto ditë Kosova po përballet me rritje të […]

Në spitalet e ShSKUK po trajtohen 837 pacientë me COVID-19, 30 në gjendje të rëndë


[ad_1] Në Shërbimin Spitalor të Klinikës Universitare të Kosovës (SHSKUK) janë duke u trajtuar 837 pacientë nga coronavirusi. Sipas një njoftimi me anë të rrjetit social në Facebook thuhet se bazuar në raportin e datës 27 mars 2021, 700 raste janë të konfirmuara më Sars Cov 2 pozitivë. në këto fjalë e sipër, në Qendrën […]

Në ShSKUK po trajtohen 868 pacientë nga COVID-19


[ad_1] Bazuar në raportin e 26 marsit 2021, në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar  868 pacientë. 720 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë. 148 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve. 32 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 670 janë nën asistim të okisgjenoterapisë Në QKUK janë […]

Klinika Infektive, e mbushur – S’ka shtretër të lirë për të infektuarit me COVID-19


[ad_1] U.D. i drejtorit të Klinikës Infektive, Izet Sadiku, foli rreth situatës me Covid-19 në Infektiv, shkruan Indeksonline. Ai tregoi që po vazhdon gjendja e rëndë në klinikë, teksa tha që s’ ka shtetër të lirë për qëndrim 24-orësh. “Klinika Infektive vazhdon t’i ketë të mbushura kapacitetet me pacientë sepse është klinika e parë për Covidin. […]

Klinika Infektive e stërmbushur me pacientë, s’ka asnjë shtrat të lirë


[ad_1] Në Klinikën Infektive të QKUK-së mëngjesin e së mërkurës s’ kishte asnjë shtrat të lirë. Klinika është stërmbushur me pacientë të infektuar me Covid-19, ka konfirmuar në një intervistë për Ekonomia Online, doktoresha Vera Berisha-Ndrejaj. Ajo ka sqaruar se në këtë klinikë janë duke u trajtuar 120 pacientë prej tyre 105 janë me oksigjenoterapi. […]

Njësia Klinike Infektive 2, ka trajtuar mbi 600 pacientë me COVID-19


[ad_1] Altina Marmullaku Periudha e pandemisë COVID-19, po vazhdon të jetë një periudhë e vështirë dhe shumë sfiduese për stafin shëndetësorë. Punë dhe përgjegjësi të madhe, në periudhën e pandemisë COVID-19 kanë pasur edhe kardiologët. Ata kanë qenë të kyqur në trajtimin e pacientëve, me COVID-19, si nga fillimi i pandemisë. Në një intervistë për […]

Klinika Infektive e mbushur me pacientë, 80 për qind e tyre me oksigjeno-terapi


[ad_1] Në Klinikën Infektive janë të mbushura të gjitha kapacitetet spitalore dhe aktualisht janë të shtrirë 112 pacientë, ndërsa 80 për qind prej tyre janë me oksigjeno-terapi. Kështu ka bërë të ditur për KosovaPress, ushtruesi i detyrës së drejtorit të Klinikës Infektive, Izet Sadiku, i cili deklaroi se në këtë klinikë tashmë janë të shtrirë […]

A do të ketë rritje të rasteve me COVID-19? Flet Valbon Krasniqi


[ad_1] Drejtori i Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (ShSKUK), Valbon Krasniqi, është shprehur se pandemia na ka mësuar se çdo herë kur s’ka respektim të masave numri me të infektuar është rritur. Ai, i pyetur për mundësinë e rritjes së numrit më të infektuar pas tubimeve që janë mbajtur gjatë fushatës zgjedhore, tha se […]

Klinika Infektive mbetet pa drejtor, infektologët s’ po pranojnë të marrin pozitën


[ad_1] Klinika Infektive në QKUK ka mbetur pa drejtor që gati dy javë pas dorëheqjes së Dr. Lindita Ajazi-Berisha nga kjo pozitë. Dorëheqja e Ajazi-Berishës e ka lënë këtë klinikë pa udhëheqës, vetëm me zëvendësues të cilën po e ushtron Dr. Sadije Namani, shkruan Gazeta Shneta. Gazeta ka mësuar nga burime brenda klinikës se asnjë […]

Krasniqi: Pandeminë e menaxhuam suksesshëm, pesë klinika i shndërruam për COVID-19


[ad_1] Organizimi i shtretërve nëpër klinika, riorganizimi i stafit shëndetësor, si dhe sigurimi i barnave dhe oksigjenit ishin disa nga sfidat kryesore me të cilat u ballafaqua sistemi i brishtë shëndetësor i Kosovës. Si pasojë e pandemisë u rrit numri i pacientëve nëpër klinikat dhe spitalet e Kosovës, por përkundër kësaj, ushtruesi i detyrës së […]

Komandantja e ‘Jugut’ Majore Vjollca Hoti bashkë me Dr. Krasniqin vizitojnë Klinikën Infektive


[ad_1] Komandantja e stacionit të jugut në Prishtinë Majore Vjollca Hoti së bashku me kolegë të saj dhe doktoreshën Dafina Krasniqi, kanë vizituar sot Klinikën Infektive në QKUK. Gjatë natës së ndërrimit të moteve në Klinikën Infektive do të kujdestarojë drejtoresha Dr. Lindita Ajazi-Berisha, shkruan Gazeta Shneta. Për kujdesin ndaj pacientëve dhe larg familjes në […]

Pas trajtimit 23 ditor në ShSKUK Specialisti Urolog Fahredin Veselaj rezulton negativ me COVID-19


[ad_1] Nga tretmani 23 ditor që rezultoi pozitiv me COVID-19, sot ështe liruar Fahredin Veselaj nga Klinika Infektive në ShSKUK në Prishtinë. Këtë e ka bërë të ditur vetë ai, i cili ka treguar që është në gjendje të mirë shëndetësore dhe që ka rezultuar negativ me COVID-19. me anë të një postimi në Facebook, […]

Pandershmëria mediale e gazetares Jeta Xhara


Shkruan: Hisen Berisha PANDERSHMËRI MEDIALE Në rrjetet sociale e pashë një storie që kishte realizuar gazetarja kontraverse Hanmi Jeta Xharra. Ju kishte bashkuar ushtarëve të facebook-ut që këto ditë janë pjesë e lufte speciale kibernetike përmes rrjeteve sociale për të goditur sa më shumë personelin shëndetësor dhe luftën e tyre heroike anticovid që po e […]

​Drejtoresha e Barnatores së ShSKUK: Ka kërkesa tepër të mëdha për materiale medicinale


[ad_1] Drejtoresha e Barnatores Qendrore në ShSKUK ka pranuar se gjatë pandemisë ka pasur ndryshim të çmimeve, këtë e arsyetoi me kërkesat dhe nevojat e mëdha gjatë kësaj kohe. Veç tjerash, ajo ka njoftuar se qeset për kufoma s’ kanë qenë kurrë të përfshira në listën thelbësore, ndërsa për maskat dhe dorezat ka pasur kontratë […]

Rrëfim drithërues i doktoreshës Venera: E përfundova ditën e 25-të të luftës me COVID-19, mezi ngrihem në këmbë


[ad_1] Prof. Dr. Venera Berisha-Muharremi ka bërë një postim vetëdijësues për situatën me COVID-19 në vend. Drejtoresha e Klinikës së Endokrinologjisë, me anë të një postimi në rrjetet shoqërore, ka njoftuar se sot e përfundoi ditën e saj të 25’të në luftë me COVID-19 dhe që gjendja e saj vazhdon të jetë e rëndë. Rezultatet: […]

Kosova s’ bën teste për HIV gjatë pandemisë


[ad_1] Ditën Ndërkombëtare të AIDS-it, më 1 dhjetor, Kosova e shënon pa asnjë rast të diagnostikuar me virusin HIV (virusi i mungesës së imunitetit) këtë vit. Kjo për shkak faktit se që nga muaji mars, kur u paraqitën rastet e para me koronavirus në Kosovë, asnjë person s’ është testuar për virusin HIV në Klinikën […]

Masat kundër COVID-19 po e “kontrollojnë” situatën


[ad_1] Dy javë pasi Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, duke kufizuar lëvizjen e lirë në disa komuna nga ora 19:00 e deri në 05:00 të mëngjesit, profesionistë shëndetësorë thonë se s’ shohin ndonjë përmirësim të gjendjes me të infektuar nga ky virus. Nga Ministria e Shëndetësisë megjithatë thonë […]

Masat e Qeverisë anti-COVID-19, profesionistët shëndetësorë s’ po shohin përmirësim të gjendjes


[ad_1] Dy javë pasi Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së coronavirusit, duke kufizuar lëvizjen e lirë në disa komuna nga ora 19:00 e deri në 05:00 të mëngjesit, profesionistë shëndetësorë thonë se s’ shohin ndonjë përmirësim të gjendjes me të infektuar nga ky virus. Nga Ministria e Shëndetësisë […]

Klinika Infektive mbushet me pacientë të COVID-19


[ad_1] Klinika Infektive në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës është e ngarkuar nga pacientët të cilët po kërkojnë trajtim mjekësor, dhomat janë të mbushura me pacientët e infektuar me coronavirus dhe klinika s’ ka më shtretër për pacientë të tjerë. Infektologu Salih Ahmeti, në një intervistë për KALLXO.com tregoi se Infektiva s’ ka më vend […]

Tuneli dezinfektues në Klinikën Infektive në QKUK ‘ jashtë funksionit


[ad_1] Përballë Klinikës për sëmundje ngjitëse apo Klinikës Infektive gjendet tuneli dezinfektues i cili s’ është duke funksionuar. Qytetarët apo pacientët të cilët kalojnë në atë pjesë s’ do të mund të dezinfektohen, pasi që ky tunel s’ është duke punuar. KALLXO.com ka vizituar Klinikën Infektive dhe ka kuptuar që tuneli është aty ‘sa për […]

Banjot pa detergjente e letra higjienike në Infektivë e Pulmologji të QKUK-së


[ad_1] Në këtë kohë pandemie, kur bota po përballet me virusin COVID-19, njëra nga mënyrat për parandalim të virusit është mbajtja e pastërtisë personale dhe vendit ku qëndrojmë. Nëpër klinikat e QKUK-së, aty ku po trajtohen pacientët me coronavirus s’ ka as sapun dhe as letra higjienike. KALLXO.com të mërkurën (25.11.2020) ka qenë në njërën […]

Zemaj kërkon që pacientët të kenë trajtimin e duhur në spitale


[ad_1] Kreu i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka kërkuar nga personeli shëndetësor në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) që pacientëve t’u ofrojnë trajtimin e duhur, shkruan GazetaBlic. Këtë kërkesë, Zemaj e ka bërë gjatë një vizite që pati sot në QKUK me Saudin Maliqin, ushtruesin e detyrës së drejtorit të ShSKUK-së. “Personeli shëndetësor, në çdo […]

Ministria e Shëndetësisë mori nga Japonia mbi 12 mijë tableta “Favipiravir” për pacientët me COVID-19


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë ka marrë nga Japonia 12.200 tableta të ilaçit “Favipiravir” për trajtimin e pacientëve me COVID-19, pasi që ky bar ka treguar efekt të mirë te pacientët e infektuar me coronavirus. Aktualisht Klinika Infektive në QKUK është e furnizuar me “Favipiravir” por jo edhe me “Remdesivir”. “Favipiravir” dhe “Remdesivir” janë duke u […]

Zemaj viziton Infektivën, u bën thirrje deputetëve të votojnë Ligjin për Rimëkëmbje


[ad_1] Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka vizituar sot Klinikën Infektive, së bashku me kreun e ekzekutivit, Avdullah Hoti, shkruan GazetaBlic. Në një postim në Facebook, Zemaj ka thënë se për shkak të rritjes së rasteve me Covid-19, është pezulluar puna në objektin e ambulancave specialistike në QKUK. “Qeveria e Kosovës dhe të gjithë ne […]

Klinika Interne apo ‘COVID-3’ do të ofrojë shërbime për pacientët e infektuar


[ad_1] Klinika Infektive – ‘COVID-1’ është mbushur me pacientë me COVID-19 të cilët po marrin trajtim mjekësorë në Qendra Klinike Universitare të Kosovës, përveç Infektivës pacientë të infektuar me coronavirus është duke trajtuar edhe Klinika e Pulomologjisë – ‘COVID-2’. Për shkak të rritjes së lartë të rasteve me coronavirus në nivel vendi janë rritur edhe […]

COVID-19, Spitali Rajonal i Gjilanit pritet të furnizohet me rreth 10 mijë litra oksigjen


[ad_1] Spitali Rajonal i Gjilanit, më saktësisht Klinika Infektive dhe ajo e Pulmologjisë është duke trajtuar 45 pacientë me COVID-19, prej tyre 29 janë me oksigjeno-terapi ndërsa katër pacientë të tjerë janë me maskën CPAP, maskë e cila ndihmon pacientët të cilët kanë probleme me frymëmarrje. Për trajtimin e pacientëve me COVID-19 është i nevojshëm […]

Drejtoresha e Infektivës flet për situatën me COVID-19, nga 102 pacientë në këtë klinikë 62 janë me oksigjenoterapi


[ad_1] Të shtunën e 31 tetorit në Republikën e Kosvës u shënua numri rekord numri i rasteve me COVID-19, ku për 24 orë u konfirmuan 514 persona me coronavirus. Po të shtunën Qeveria e Kosovës vendosi masa të reja për parandalimin e përhapjes së infektimit me këtë virus. Numri i personave të shtrirë në Klinikën […]

Vdesin edhe dy persona si pasojë e koronavirusit


[ad_1] kanë ndërruar jetë dy persona në orët e mbrëmjes së kësaj të hëne. Këtë e ka konfirmuar për Klan Kosova infektologu Murat Mehmeti, i cili ka thënë se në Klinikën Infektive ka mjaftë pacientë që janë në gjendje të rëndë. “Ka pacientë që janë në gjendje shumë të rëndë. Kemi dy raste të reja […]

Rritja e rasteve me COVID-19, mbi 100 të shtrirë në Klinikën Infektive


[ad_1] Kosova dje ka tejkaluar shifrën mbi 20 mijë të të infektuarve me pandeminë globale, COVID-19, me 20.179 të prekur nga ky virus, përderisa gjatë vikendit janë shënuar 851 raste të reja. Me rritjen e rasteve është rritur edhe numri i pacientëve të cilët kërkojnë trajtim mjekësor nëpër institucionet shëndetësore në vend, në Qendrën Klinike […]

Klinika Infektive ka vetëm edhe 20 shtretër të lirë, shkak është rritja e raste me koronavirus


[ad_1] Rritja tej mase e numrit të të infektuarve me koronavirus aktualizon çështjen e kapaciteteve të shtretërve për pacientë. Në Klinikën Infektive ka vetëm edhe pak vende të lira për të infektuarit me Covid -19. Mirëpo, në Shërbimin Spitalor Klinik Universitar pohojnë se po punohet për shtimin e shtretërvel. Në Klinikën Infektive aktualisht janë të […]

Klinika Infektive pa shtretër të lirë, e mbushur me pacientë të infektuar nga koronavirusi


[ad_1] Për të tretën ditë me radhë është shënuar numër rekord me të infektuar në Kosovë. Por, rekord ka pasur edhe në marrjen e mostrave nga IKSHPK-ja dhe laboratorët privatë. Nga 1 mijë e 608 mostra, 418 persona kanë rezultuar pozitiv. Deri tani totali ka shkuar në mbi 19 mijë e 300, prej të cilëve […]

Klinika Infektive vërshohet nga pacientët me coronavirus


[ad_1] Rritja e madhe e rasteve me COVID-19 ka shtuar numrin e pacientëve që ditëve të fundit po kërkojnë ndihmë në Klinikën Infektive të QKUK-së. Ushtruesja e detyrës e drejtoreshës së Klinikës Infektive, Lindita Ajazaj-Berisha, tha për KALLXO.com se 90 deri në 100 pacientë kanë kërkuar ndihmë mjekësore brenda ditës. “Në Klinikën Infektive kohëve të […]

Klinika Infektive e përgatitur për ‘valën e dytë’ të pandemisë COVID-19


[ad_1] Klinika Infektive apo Klinika për sëmundje ngjitëse në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, është e përgatitur edhe për fluksin tjetër të përhapjes së pandemisë COVID-19, Në qoftë se ndodh një gjë e tillë. Ushtruesja e detyrës së drejtorit së Klinikës Infektive në QKUK, Lindita Ajazaj – Berisha, në një përgjigje për KALLXO.com tha se […]

Po përgatitemi për ditët dhe muajt në vijim


[ad_1] Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, është takuar me ushtruesin e detyrës të drejtorisë së Shërbimit Spitalor Klinikë Universitarë të Kosovës, Valbon Krasniqi, me drejtoreshën e Klinikës Infektive, Lindita Ajazaj-Berisha, si dhe me stafin menaxhues. Gjatë këtij takimi kanë biseduar për menaxhimin e pademisë së COVID-19 në mënyrë që ‘vala e dytë’ të mos i […]

80 raste me COVID-19 dhe 32 të shëruar


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 566 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 80 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar katër raste të vdekjes me SARS CoV-2 […]

Rikthehet kriza e Coronavirusit, rriten rastet


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka publikuar rezultatet e ditës së sotme ku ka njoftuar se nga 566 mostra, pozitiv kanë rezultuar 89 persona. “Brenda 24 orëve janë raportuar katër raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (2 raste Klinika Infektive, 1 rast Klinika Pulmologjisë dhe 1 rast Spitali i Përgjithshëm Gjilan)”, thuhet në […]

4 viktima nga COVID-19, gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit kanë ndërruar jetë edhe katër persona nga Covid-19, ndërsa janë shnëruar 80 raste të reja dhe 32 pacientë janë shëruar. Kështu bën të ditur Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës në njoftimin e fundit. “Brenda 24 orëve janë raportuar katër raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (2 […]

Edhe 4 të vdekur nga COVID-19


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka njoftuar se 4 persona kanë ndërruar jetë në 24 orët e fundit nga COVID-19. Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 566 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në […]

16,050 raste me Covid-19 në Kosovë


[ad_1]   Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka njoftuar se numri total i rasteve pozitive me Covid-19 është 16,050 raste nga 73,340 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2. ndërsa, numri i vdekjeve nga Cvodi-19 në Kosovë deri tani ka arritur në 641. Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në […]

16.050 raste me koronavirus dhe 641 viktima në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private, janë testuar gjithsej 764 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 79 raste pozitive. Sipas institutit, brenda 24 orëve […]

79 raste të reja me Covid dhe 61 të shëruar


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 764 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 79 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 […]

Rriten rastet me COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKShPK) ka njoftuar se nga  764  mostra të marra 79 kanë rezultuar pozitiv me COVID-19. Dje në Kosovë ishin shënuar 33 raste me COVID-19. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes nga COVID-19, 2 raste Klinika Infektive dhe 1 rast MIQ, QKUK. Gjithsej janë 641 raste të […]

1 mijë e 157 raste aktive me COVID-19 në Kosovë


[ad_1] 15 mijë e 938 persona janë infektuar nga virusi korona që nga 13 marsi kur edhe janë shfaqur dy rastet e para pozitive me COVID-19. Nga të dhënat e Instituti Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës bëhet e ditur që 14 mijë e 143 persona kanë arritur që të kurohen nga COVID-19. Mirëpo janë […]

Tre të vdekur nga COVID-19 gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetit publik ka njoftuar se gjatë 24 orëve kanë ndërruar jetë tre persona të infektuar me COVID-19. Në njoftim thuhet se rastet e vdekjeve janë 1 rast nga Klinika Infektive – QKUK, 1 rast nga spitali rajonal Gjilan dhe 1 rast nga spitali rajonal Prizren. Numri total i të vdekurve nga […]

Tre të vdekur nga COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Tre persona kanë humbur jetën brenda 24 orëve të fundit si pasojë e infektimit me COVID-19 në Kosovë. Rastet e vdekjeve janë shënuar në tri qytete të ndryshme të Kosovës, ka njoftuar Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik. “Janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive – QKUK, […]

Dalin rezultatet nga 509 testime për COVID-19


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKShPK) ka njoftuar se nga  509 mostra të marra 49 kanë rezultuar pozitiv me COVID-19. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive – QKUK, 1 rast nga spitali rajonal Gjilan dhe 1 rast nga spitali rajonal Prizren). ndërsa […]

3 të vdekur nga COVID-19


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 483 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 34 raste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 […]

Tre të vdekur nga COVID-19 gjatë ditës në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se brenda 24 orëve  në nivel vendi kanë ndërruar jetë tre persona. Deri tani, COVID-19 u ka marrë jetën 635 kosovarëve. “Brenda 24 orëve janë raportuar tre raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv, 1 rast nga Klinika Infektive – QKUK, 1 rast nga spitali rajonal Gjilan […]

Bilanci i COVID-19 në të gjitha komunat e Kosovës


[ad_1] Sot në Kosovë janë konfirmuar 53 raste të reja me koronavirus. Kështu, numri total i të infektuarve ka arritur në 15 mijë e 758 që nga 13 marsi kur u konfirmuan rastet e para, ndërsa janë testuar 69 mijë e 652 mostra. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike sot njoftoi për edhe 56 pacientë të […]

Dalin rezultatet për 544 testime për COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka bërë të ditur se në 24 orët e fundit në vend janë konfirmuar 53 raste të reja me COVID-19, ndërkaq janë shëruar 56 pacientë. “Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 544 […]

Tre të vdekur në 24 orët e fundit nga COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka njoftuar se tre persona të infektuar me COVID-19 kanë humbur jetën  gjatë 24 orëve të fundit. Rastet e vdekjes janë nga Klinika Infektive, nga MIQ-COVID në QKUK dhe një rast nga Spitali i Gjakovës. Numri total i vdekjeve nga COVID-19 është 630. Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik  ka […]

Mbi 1 mijë raste aktive me COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Në Kosovë, numri aktual i të infektuarve me coronavirus është 1 mijë e 572. Kjo shifër është bërë e ditur nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës. Gjithashtu IKSHPK ka njoftuar se tre raste të vdekjeve janë regjistruar në 24 orët e fundit nga pandemia COVId-19. “Brenda 24 orëve janë raportuar 3 raste […]

Parandalohet futja e drogës në Burgun e Prizrenit


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 525 mostra të marra nga ShSKUK, prej tyre rezultojnë 47 raste pozitive me COVID-19. atëherë gjatë kësaj periudhe janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive, […]

Numri i të shëruarve nga COVID-19 për 66 më i lartë se i të infektuarve


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 113 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 13.278 raste. Përderisa numri i rasteve të reja është 47 nga 525 mostra të marra. Numri total i rasteve pozitive është 15.472 raste nga 65.979 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 622 […]

Nga 525 mostra, 47 rezultojnë pozitivë me coronavirus


[ad_1] Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me  metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 525 mostra të marra nga ShSKUK, prej tyre rezultojnë 47 raste pozitive me COVID-19. atëherë gjatë kësaj periudhe janë raportuar 3 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv (1 rast nga Klinika Infektive, […]

Drejtori i Emergjencës kërkon vëmendje edhe për sëmundjet akute, thotë se po shkaktojnë më shumë vdekje se COVID-19


[ad_1] Drejtori i Emergjencës në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, Basri Lenjani, në takimin e sotëm në ShSKUK, kërkoi nga krerët e shtetit por edhe nga ushtrues – drejtori i ShSKUK-së, Valbon Kraniqi, që të mos merren vetëm me raste me COVID-19 por edhe me sëmundjet akute. Sipas tij, statistikat tregojnë se më shumë të […]

Mjeku jep detaje se si gjë pëlcitja e oksigjenit në Pulmologji


[ad_1] Të martën në mbrëmje në Klinikën e Pulmologjisë ku po trajtohen pacientët me COVID-19 ka ndodhur një incident në një nga bombolat e oksigjenit. KALLXO.com ka kontaktuar mjekun që ishte kujdestaratë natë, i cili shpjegoi  më detajisht rastin në fjalë. Pulmologu, Flamur Marku tha se s’ ka pëlcitur bombola e oksigjenit, por pjesa e […]

Krasniqi: Kosova mund të bëhet edhe me një tjetër spital COVID


[ad_1] Si rezultat i numrit të madh të të infektuarve me koronavirus gjatë javëve të fundit, autoritetet përgjegjëse po shqyrtojnë mundësinë e krijimit edhe të një spitali tjetër Covid në vend. Paraprakisht, si masë e riorganizimit, Ambulanca Specialistike në QKUK pritet që shumë shpejt të kthehet në një ambulancë COVID-19, ku do kenë mundësi të […]

Numri i madh i të infektuarve nxit rritjen e kapaciteteve spitalore


[ad_1] Për shkak të shtimit të numrit të personave të infektuar me koronavirus, që shkakton sëmundjen COVID -19, dhe rritjes së numrit të rasteve që kanë përfunduar me vdekje, institucionet e shëndetësisë në Kosovë janë duke i shqyrtuar të gjitha kapacitetet e mundshme të kujdesit intensiv. Për të lehtësuar përballjen me fluksin eventual të pacientëve […]

Krasniqi: 22 persona në Klinikën Infektive me oksigjenoterapi, dy tjerë në gjendje kritike


[ad_1] Në Klinikën Infektive të QKUK-së janë të hospitalizuar 59 pacientë me Covid-19, prej të cilëve dy janë në gjendje të rëndë shëndetësore. Kështu ka bërë të ditur infektologu, Valbon Krasniqi . “Sot në Klinikën Infektive kemi të shtrirë 59 pacientë me COVID-19. Prej tyre 22 janë me oksigjeno terapi në gjendje të rëndë dhe […]

Malli i infermieres së shëruar nga COVID-19 për vajzën 2-vjeçare


Privimi nga përqafimi i vajzës së saj 2-vjeçare ka qenë sprova më e madhe për Besarta Qardakun, e cila këtë të martë është liruar si e shëruar nga COVID-19. Pas 12 ditëve qëndrimi në Klinikën Infektive, infermierja e Qendrës Emergjente është liruar nga Klinika Infektive, transmeton KOHA. E ndonëse këtë të martë ajo në distancë […]

Sa u rrezikohet shëndeti mjekëve gjatë punës?


Ariana Kasapolli – Selani Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, në të cilën funksionojnë gjithsej 37 klinika, institute dhe shërbime, nuk është bërë asnjëherë vlerësimi real mbi rrezikshmërinë në punë, thonë përgjegjësit në sektorin për mbrojtje dhe siguri në punë. Sali Bllaca, shef i sektorit për mbrojtje dhe siguri në punë, në Shërbimin Spitalor Klinik […]