Jo vetëm fytyrën dhe trupin; 4 vendet e tjera që kanë nevojë për krem kundër diellit


[ad_1] Vera është pranë, dhe ne mezi po presim çdo ditë. Në këtë stinë vendosim krem dielli në krahë, shpinë, qafë dhe fytyrat tona, megjithatë ka disa vende që dëshirojnë të njëjtën mbrojtje edhe pse do t’ju befasojnë. Njollat e mëposhtme shpesh neglizhohen kur bëhet fjalë për kremin kundër diellit, por ato në të vërtetë […]

Zbuloni si të pastroni ujin nga klori me metoda natyrale


[ad_1] Uji në Shqipëri, sipas autoriteteve është i trajtuar me klor dhe antibakterialë të tjerë dhe është i sigurtë për t’u pirë. Në depot e grumbullimit të ujit që furnizojnë rrjetin e tubacioneve drejt çdo banese prania e mikrobeve rritet. Për rrjedhojë, autoritet përkatëse kujdesen që të rrisin sasinë e klorit në mënyrë që të […]

Mësoni të pastroni ujin nga klori me metoda natyrale


[ad_1] Uji rëndom është i trajtuar me klor dhe antibakterialë të tjerë dhe konsiderohet i sigurtë për t’u pirë. Për shkak të rritjes së pranisë së mikrobeve gjatë rrjedhës së uji, shtohet sasia e klorit, në mënyrë që të dezinfektojnë ujin që rrjedh në rubinetin e çdo familjeje. Por, s’ duhet harruar se klori është […]

Si Të Pastroni Ujin nga Klori me Metoda Natyrale


[ad_1] Uji në Shqipëri, sipas autoriteteve është i trajtuar me klor dhe antibakterialë të tjerë dhe është i sigurtë për t’u pirë. Në depot e grumbullimit të ujit që furnizojnë rrjetin e tubacioneve drejt çdo banese prania e mikrobeve rritet. Për rrjedhojë, autoritet përkatëse kujdesen që të rrisin sasinë e klorit në mënyrë që të […]

Rreziqet Që Vijnë Nga Uji Me Klor i Rubinetit – Kujdesi që nevojitet të Tregoni


[ad_1] Në shumë vende të botës përfshirë edhe Shqipërinë, uji përmban klor. Në parim, kjo është diçka e mirë, por në praktikë mund ta konsiderojmë si një e keqe e domosdoshme. Klorifikimi bëhet në varësi të burimit të ujit dhe ndotësve të tij. Studimet tregojnë se uji i klorifikuar s’ është plotësisht i sigurt, megjithatë […]

Kujdesi Organik për Lëkurën dhe Flokët – Çfarë Është dhe Përse duhet Përdorur


[ad_1] Diferenca mes një produkti që punon në favorin tuaj dhe të tjerëve të cilët mund t’ju ekspozojnë ndaj kimikateve të panjohura në jetën reale mund të jetë aspak e padukshme. Megjithatë sipas specialistëve për shëndetin tuaj kjo diferencë është vërtetë domethënëse. Jo pak herë mund të keni eksperimentuar me lloje të ndryshme trajtimesh dhe […]

Rëndësia e Aciditetit të Dheut Për Shëndetin e Bimëve Tuaja – Çfarë duhet të Dini


[ad_1] Aciditeti ose pH luan një rol të rëndësishëm në procesin e zhvillimit të bimës. pH ndikon në formën në të cilën ushqyesit janë të pranishëm te dheu dhe si rrjedhojë, disponueshmërinë e këtyre ushqyesve.  Çdo organizëm i gjallë ka nevojë për ushqyes që të rritet, të zhvillohet dhe të lulëzojë. Njëlloj edhe bimët. Ato […]

Cilët janë përbërësit e trupit?


Përveç ujit, trupi përbëhet nga disa elementë kimikë të thjeshtë. Karboni është një element kimik në diamant dhe qymyr. Një e pesta e trupit tuaj është karboni. Hekuri kthen gjakun e kuq. Keni mjaft hekur për të bërë pak gozhdë prej tij. Fosfori nga i cili bëhen ndeshjet ndodh gjithashtu në kockat dhe thonjtë tuaj. […]

Një vaksinë kundër COVID, përballë mëdyshjesh dhe rezistencës


[ad_1] Ekonomia s’ do të rikthehet në aktivitet të plotë deri kur të vihet në përdorim një vaksinë kundër COVID-19, thonë specialistët. Por kur të jetë e disponueshme vaksina, anketat tregojnë se 1/4 deri 1/3 e amerikanëve s’ do ta bëjnë vaksinën. Kjo nënkupton se fundi i pandemisë dhe kthimi i njerëzve në punë s’ realizohet thjesht me […]

Një vaksinë kundër COVID, përballë mëdyshjesh dhe rezistence


[ad_1] Ekonomia s’ do të rikthehet në aktivitet të plotë deri kur të vihet në përdorim një vaksinë kundër COVID-19, thonë specialistët. Por kur të jetë e disponueshme vaksina, anketat tregojnë se 1/4 deri 1/3 e amerikanëve s’ do ta bëjnë vaksinën. Kjo nënkupton se fundi i pandemisë dhe kthimi i njerëzve në punë s’ […]