Arrest shtëpiak për personin që sulmoi infermierin në Prizren


[ad_1] Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, gjyqtari i procedurës – Refki Piraj, ka caktuar masën e arresti shtëpiak ndaj të pandehurit A.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale sulmi ndaj personit zyrtar, nga neni 402 par. 3 lidhur me par. 1 të Kodi Penal të Kosovës. Gjykata me […]

Kosovari i kërkuar nga Bosnjë e Hercegovina, arresohet në Kukës


[ad_1] Një shtetas i Kosovës, i shpallur në kërkim nga autoritetet në Bosnjë dhe Hercegovinë, është arrestuar në Kukës, pas një bashkëpunimi në mes policisë së Kukësit dhe Interpol Tirana. “Shtetasi A. K. u ndalua në hyrje të pikës së kalimit kufitar të Morinës, pasi gjatë përpunimit dhe verifikimit të të dhënave në sistem rezultoi […]

EULEX prezanton raport nga monitorimi i sistemit të drejtësisë


[ad_1] EULEX-i prezantoi raportin e parë publik të Monitorimit Sistematik dhe Tematik të Drejtësisë. Ky raport u publikua në një ambient të hapur dhe me numër të kufizuar pjesëmarrësve për shkak të situatës së krijuar nga virusi COVID-19. Raporti është i përbërë nga gjetje dhe rekomandime për përmirësimin e sundimit të ligjit në Kosovë. Për […]

Avokatja kërkon dënim më të lartë për të akuzuarin për dhunim dhe vrasje të fëmijës Kujtim Veseli


[ad_1] Gjykata e Prishtinës, sot pas 495 ditëve nga dhunimi dhe vrasja e fëmijës së mitur të nacionalitetit rom Kujtim Veseli, shpalli fajtor të akuzuarin S.O. duke e dënuar me 25 vjet burgim. S.O. u gjet fajtor për veprat penale të dhunimit dhe vrasjes së rëndë. Për veprën penale të vrasjes S.O. u dënua me […]

184 ditë heshtje nga Prokuroria për kallëzimin penal ndaj presidentit Hashim Thaçi


[ad_1] Sot janë bërë 184 ditë, apo 6 muaj nga dita kur ish-zëvendësminsitri i qeverisë Kurti, Xhelal Zveçla dorëzoi kallëzimin penal ndaj presidentit të vendit Hashim Thaçi. Sveçla, kallëzimin penal kundër Thaçit e bëri për shkak të deklaratës së tij të datës 23 mars për të mos respektuar vendimin e Qeverisë për kufizimin e lëvizjes. […]

Gjashtë vjet e gjysmë burg për për vrasësin e gruas me lugë këpucësh


[ad_1] Sipas vendimit të së martës, i dënuari, i cili vjen nga Kosova dhe ka jetuar në Zvicër për 46 vjet, do të dëbohet nga vendi për shtatë vjet E Martë, 29 Shtator 2020 – 16:15 albinfo.ch Gjykata e Qarkut e St. Gallenit ka dënuar autorin e vrasjes së të shoqes me burg prej gjashtë […]

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion


Shkruan: Guxim Maloku Burimi:MedicusOnline A e dini se në Kosovë kohët e fundit është bërë praktikë tepër e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut)  rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu apo Kirurgu Abdominal.  Në shumicën e herave mjekët e përgjithshëm […]