52 raste me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 52 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Podujevë 14 raste, Skenderaj 14 raste, Mitrovicë 12 raste, Ferizaj 11 raste, Gjilan 11 raste, Prizren 9 raste, Fushë-Kosovë […]

55 persona të infektuar me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 55 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë. Kryeqyteti sërish prin për nga numri i të infektuarve në nivel komunash, anipse ka një rënie të lehtë të numrit të të infektuarve. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat e tjera, si: Ferizaj 32 raste, Mitrovicë 31 raste, Pejë 25 raste, Gjakovë […]

82 të infektuar me COVID-19 në Prishtinë


[ad_1] 82 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në kryeqytet, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Mitrovicë 39 raste, Ferizaj 34 raste, Podujevë 29 raste, Gjilan 23 raste, Gjakovë […]

Tokio kërkon të shpallet gjendje e jashtëzakonshme shkaku i COVID-19


[ad_1] Tokio do t’i kërkojë qeverisë japoneze që të shpall gjendjen e jashtëzakonshme, ndërsa autoritetet rritin kufizimet për të përmbajtur një rritje të infeksioneve të coronavirusit përpara një Olimpiade. Guvernatori i Tokios, Yuriko Koike, u tha gazetarëve se rastet e virusit po përhapeshin në kryeqytet dhe ishte i nevojshëm një veprim i shpejtë pasi sistemi […]

104 të infektuar me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 104 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në kryeqytet, të infektuar ka edhe në komuna tjera si: Gjilan 40 raste, Pejë 35 raste, Ferizaj 33 raste, Mitrovicë 32 raste, Vushtrri 31 […]

126 raste me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 126 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë. Kryeqyteti sërish ka numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në raportin 24-orësh. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komuna të tjera, si: jilan 61 raste, Pejë 43 raste, Gjakovë 35 raste, Ferizaj 34 raste, Mitrovicë 30 raste, Prizren 26 […]

195 të infektuar me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 195 persona kanë dalë pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve ne nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komuna të tjera, si: Prishtinë 195 raste, Ferizaj 60 raste, Gjilan 51 raste, Gjakovë 37 raste, Pejë 30 […]

217 të infektuar me COVID-19 gjatë 24 orëve në Prishtinë


[ad_1] 217 persona kanë dalë pozitivë me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: , Pejë 52 raste, Gjakovë 46 raste, Mitrovicë 44 raste, Gjilan 43 raste, […]

238 të infektuar nga koronavirusi në Prishtinë


[ad_1] 238 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus gjatë 24 orëve të fundit në Prishtinë. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash gjatë 24 orëve të fundit. Përvec në Prishtinë, të infektuar edhe në qytetet tjera, si: Gjilan 67 raste, Gjakovë 61 raste, Ferizaj 50 raste, Mitrovicë 45 […]

372 persona të infektuar me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 372 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus gjatë 24 orëve në Kosovë. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Gjilan 83 raste, Fushë-Kosovë 60 raste, Gjakovë 53 raste, Mitrovicë 51 raste, Vushtrri 42 raste, Podujevë […]

287 persona të infektuar me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 287 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në komunën e Prishtinës gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka regjistruar numrin më të lartë të të infektuarve me koronavirus në nivel komunash. Përvec në kryeqytet, të infektuar ka edhe në komuna të tjera, si: Gjilan 69 raste, Gjakovë 63 raste, Mitrovicë 57 raste, Pejë […]

225 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 225 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komuna të tjera , si: Prizren 85 raste, Gjilan 67 raste, Pejë 51 raste, Podujevë 47 raste, Mitrovicë 39 […]

”Forbes”: Shqipëria, një tjetër vend i jetës së ëmbël


[ad_1] Në Tokën e Shqiponjave, ne mrekullohemi pas çdo zbulimi,  shkruan gazetarja Sabah Kaddouri për revistën e njohur ”Forbes”. ”Diçka po ndodh në Shqipëri. Mos është energjia krijuese e një rinie frymëzuese? Apo një dëshirë e fuqishme për të bërë një hap thelbësor në udhën drejt biznesit dhe kohës së lirë? Ngjitur me veriun e […]

Zvicra dhe Shqipëria të tretat në Europë për “lumturinë”. Njëra nga fillimi dhe tjetra nga fundi


[ad_1] Shqipëria ka indeksin më të ulët të lumturisë në rajon dhe ndër më të ulëtit në Europë sipas raportit të Lumturisë në Botë të vitit 2020. Të dhënat e marra në periudhën 2017-2019, tregojnë se Shqipëria renditet e 105-ta nga 153 vende. Të vetmet vende europiane më poshtë janë Ukraina dhe Armenia. Sa i […]

256 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 256 persona kanë rezultuar pozitivë me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Edhe sot kryeqyteti shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komuna tjera, si: Prizren 64 raste, Pejë 44 raste, Mitrovicë 43 raste, Gjilan 37 raste, Ferizaj 31 raste, […]

231 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 231 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në komunën e Prishtinës. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të infektimeve në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Pejë 44 raste, Ferizaj 35 raste, Gjakovë 32 raste, Mitrovicë 31 raste, Gjilan 22 raste, Fushë-Kosovë 21 raste, Vushtrri […]

173 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 173 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat e tjera, si: Gjilan 53 raste, Fushë-Kosovë 39 raste, Lipjan 32 raste, Gjakovë 31 raste, Vushtrri […]

201 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 201 raste me koronavirus janë regjistruar në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish e ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Të infektuar me COVID-19 ka edhe në komuna tjera, si: Prizren 63 raste, Pejë 53 raste, Gjakovë 47 raste, Mitrovicë 41 raste, Fushë-Kosovë 40 […]

229 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 229 persona kanë rezultuar pozitivë me COVID-19  në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të rasteve ditore në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Prizren 37 raste, Gjakovë 36 raste, Mitrovicë 33 raste, Vushtrri 30 raste, Gjilan 29 raste, […]

172 të infektuar me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit


[ad_1] 172 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti shënon numrin më të lartë të të infektuarve me COVID-19 gjatë 24 orëve të fundit. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Pejë 36 raste, Gjakovë 32 raste, Ferizaj 27 raste, Gjilan 26 raste, Mitrovicë […]

179 të infektuar me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 179 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti njëkohësisht shënon numrin më të lartë të të infektuarve brenda ditës në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Gjakovë 39 raste, Pejë 37 raste, Prizren 29 raste, Gjilan 24 raste, Ferizaj 16 […]

162 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 162 raste me koronavirus janë regjistruar në Prishtinë gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash. Të infektuar ka edhe në komunat tjera, si: Prizren 29 raste, Pejë 20 raste, Lipjan 18 raste, Mitrovicë 14 raste, Ferizaj 13 raste, Deçan 10 raste, Fushë-Kosovë […]

111 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 111 raste me koronavirus janë shënuar gjatë 24 orëve në komunën e Prishtinës. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka pasur edhe në komuna tjera, si: Prizren 30 raste, Podujevë 18 raste, Gjakovë 16 raste, Pejë 15 raste, Fushë-Kosovë […]

Variantet e reja të COVID-19 të shpjeguara me pak fjalë – cilat janë ato dhe çfarë dihet rreth tyre deri më tani?


[ad_1] ndërsa variante të reja të coronavirusit shfaqen dhe infektojnë më shumë njerëz, pyetjet shfaqen mbi efektivitetin e vaksinës. SARS-CoV-2, virusi që shkakton COVID-19, vazhdon të ndryshojë, duke gjeneruar versione të reja dhe më të transmetueshme ndërsa bota përpiqet të qëndrojë përpara një pandemie që ka vrarë më shumë se 2.3 milionë njerëz deri më […]

122 të infektuar me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 122 raste pozitive me koronavirus janë raportuar gjatë 24 orëve të fundit në Prishtinë. Kryeqyteti sërish ka shënuar numrin më të lartë të të infektuarve në nivel komunash në Kosovë. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komuna tjera, si: Prizren 37 raste, Podujevë 25 raste, Gjakovë 24 raste, Pejë 15 raste, Lipjan […]

112 raste me COVID-19 në Prishtinë


[ad_1] 112 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në komunën e Prishtinës gjatë 24 orëve të fundit. Kryeqyteti sërish shënon numrin më të lartë të të infektuarve me COVID-19 në nivel komunash. Përvec  në Prishtinë, të infektuar ka edhe në qytetet tjera, si: Pejë 29 raste, Prizren 21 raste, Ferizaj 19 raste, Gjakovë 12 raste, […]

140 raste me koronavirus në Prishtinë


[ad_1] 140 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve. Kryeqyteti sërish prin për nga numri i infektimeve brenda ndonjë ditë në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka edhe në komunat tjera si: Prizren 26 raste, Suharekë 16 raste, Podujevë 15 raste, Fushë-Kosovë 10 raste, Vushtrri 10 raste, Lipjan 8 […]

107 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 107 raste me koronavirus janë regjistruar në komunën e Prishtinës gjatë 24 orëve. Kryeqyteti sërish prin sa i përket numrit të infektimeve brenda 24 orëve në nivel komunash. Përvec në kryeqytet, të infektuar ka edhe në komuna të tjera, si: Gjakovë 22 raste, Podujevë 22 raste, Lipjan 19 raste, Gjilan 14 raste, Fushë-Kosovë 13 […]

109 raste me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 109 raste me COVID-19  janë regjistruar në komunën e Prishtinës gjatë 24 orëve. Kryeqyteti sërish ka regjistruar numrin më të lartë të të infektuarve brenda një dite në nivel komunash. Përvec në Prishtinë, të infektuar ka pasur edhe në qytetet tjera, si: Podujevë 41 raste, Mitrovicë 28 raste, Vushtrri 17 raste, Gjilan 15 raste, […]

FOTO / Gazetari publikon pamjet: “Djalli me brirë” që kërkoi rrëzimin e Berishës dhe Biden


[ad_1] Pak ditë më parë, kryeqyteti i SHBA, Washington u përfshi nga trazira të shumta ku shumë protestues pro-Trump mësynë në Kongresin amerikan për të mos lejuar certifikimin e Joe Biden si Presidenti i radhës në Amerikë. Simbol i asaj proteste të dhunshme u bë edhe një i ri i veshur në mënyrë të çuditshme, […]

Pandemia shtyn familjet në kërkim të ajrit të pastër


[ad_1] COVID-19 zhvilloi një sjellje të re konsumatore, e shfaqur në sektorë të ndryshëm. Një tendencë e ngjashme s’ mungoi edhe te turizmi. Strukturat akomoduese të vendosura në zonat malore vunë re një rritje të menjëhershme të frekuentimit në periudhën post-karantinë. Tendenca vinte në kushtet kur grumbullimet masive që ndodhin në bregdet s’ janë të […]

87 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 87 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve. Kryeqyteti sërish ka numrin më të lartë të të infektuarve nga virusi gjatë 24 orëve në nivel komunash. Të infektuar ka edhe në komunat e tjera si: Pejë 17 raste, Ferizaj 16 raste, Podujevë 16 raste, Lipjan 12 raste, Fushë-Kosovë 7 raste, […]

125 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 125 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve. Kryeqyteti sërish ka numrin më të lartë të të infektuarve nga virusi gjatë 24 orëve në nivel komunash. Të infektuar ka edhe në komunat tjera si: Prizren 31 raste, Fushë-Kosovë 13 raste, Mitrovicë 13 raste, Vushtrri 9 raste, Gjakovë 8 raste, Lipjan […]

101 raste me COVID-19 në Prishtinë gjatë 24 orëve


[ad_1] 101 persona kanë rezultuar pozitivë me koronavirus në Prishtinë gjatë 24 orëve. Kryeqyteti sërish ka numrin më të lartë të të infektuarve nga virusi gjatë 24 orëve në nivel komunash. Të infektuar ka edhe në komunat tjera si: Podujevë 20 raste, Pejë 17 raste, Ferizaj 14 raste, Fushë-Kosovë 9 raste, Gjakovë 9 raste, Istog […]

Tri qytetet aktualisht vatra të COVID-19 në Kosovë


[ad_1] Bazuar në të dhënat e fundit të publikuara nga Ministria e Shëndetësisë rezulton që Prishtina, Fushë-Kosova dhe Obiliqi janë tri komunat me më së shumti raste aktive për 100 mijë banorë. Vetëm kryeqyteti aktualisht ka 4901 raste aktive, ndërsa në raportin për 100 mijë banorë llogaritet të ketë 2260 raste aktive. Fushë-Kosova është e […]

217 raste të reja me COVID-19 në Prishtinë


[ad_1] Në 24 orët e fundit 557 persona kanë rezultuar pozitivë me COVID-19. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur se sërish kryeqyteti prin me më së shumti raste në 24 orë. ‘’Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 217 raste, Mitrovicë 41 raste, Fushë-Kosovë 33 raste, Podujevë 33 raste, Gjakovë 25 raste, Gjilan […]

Prishtinë, 215 raste me koronavirus


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur se në 24 orët e fundit 519 persona janë infektuar me COVID-19. Sërish kryeqyteti prinë me më së shumti raste. ‘’Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 215 raste, Mitrovicë 49 raste, Ferizaj 33 raste, Podujevë 33 raste, Gjakovë 30 raste, Fushë-Kosovë 25 raste, Pejë 21 […]

​Prishtina ndriçohet për festat e fundvitit, sheshet plot me qytetarë


[ad_1] Ndonëse kishte dilema Me kusht që kryeqyteti do të stolisej këtë vit për shkak të gjendjes me pandemi, tashmë kanë përfunduar përgatitjet për stolisjen e shesheve për festat e fund-vitit. VIDEO: Një numër i madh i qytetarëve u panë në orët e mbrëmjes përgjatë sheshit “Nënë Tereza”, para se të fillojë ora policore e […]

Stoliset Prishtina, sheshet mbushen me qytetarë


[ad_1] Ndonëse kishte dilema Me kusht që kryeqyteti do të stolisej këtë vit për shkak të gjendjes me pandemi, tashmë kanë përfunduar përgatitjet për stolisjen e shesheve për festat e fund-vitit. Një numër i madh i qytetarëve u panë në orët e mbrëmjes përgjatë sheshit “Nënë Tereza”, para se të fillojë ora policore e vendosur […]

Nica dhe Zemani – Rrëfim nga Niazi Nelaj


[ad_1] (Nje familje e thjeshte shqiptare, me histori interesante) – Nga Niazi NelajNdoshta s’ do te perfillesha per te hedhur ne leter kete histori te kahershme dhe te re, po te mos kish qene ajo mbasdite fatlume e kater janarit te vitit 2013, kur, se bashku me bashkeshorten shkuam ne shtepine e te moshuares Nice, […]

Prishtina sërish me më së shumti raste ditore me COVID-19


[ad_1] Prishtina sërish prinë për nga numri i rasteve ditore me COVID-19 ndaj komunave të tjera të Kosovë. Kryeqyteti prinë me 237 raste, pas saj vjen Komuna e Mitrovicës 52 raste, Ferizaj 33 raste, Gjilan 32 raste, Prizren 29 raste, Podujevë 28 raste, Vushtrri 27 raste, Lipjan 25 raste, Fushë-Kosovë 24 raste, Suharekë 19 raste, […]

Prishtina sërish me më së shumti raste me koronavirus gjatë 24 orëve


[ad_1] Prishtina sërish prinë për nga numri i rasteve ditore me COVID-19 ndaj komunave të tjera të Kosovë. Kryeqyteti prinë me 243 raste, pas saj vjen Mitrovica me 60, Peja 41, Fushë Kosova 36, Gjakova 35, Vushtrria 29, Podujeva 24, Prizreni dhe Klina 20, Lipjani 19, Ferizaji 17, Drenasi, Istogu dhe Rahoveci 11, Skenderaji dhe […]

25 destinacionet më të mira për vitin 2021, sipas National Geographic |Revista Monitor


[ad_1] Në pritje që të marrim sërish pasaportën në dorë dhe të udhëtojmë pa asnjë kufizim, s’ na ndal asgjë të nisim të zgjedhim se cili do të jetë destinacioni i udhëtimit tonë të ardhshëm. Në ndihmë na vjen National Geographic që edhe këtë vit ka publikuar listën Best of World 2021, 25 vende në […]

Pandemia ndërpret fluksin e punëtorëve nga Europa Juglindore drejt BE-së


[ad_1] Pandemia e koronavirusit po ndërpret fluksin e punëtorëve të Europës Juglindore në vendet e BE-së, duke kërcënuar ekonominë e rajonit dhe duke dëmtuar ndjeshëm standardet e jetesës. Elvir Tosiç, një punëtor ndërtimi 40-vjeçar nga kryeqyteti malazez i Podgoricës, është një nga qindra mijëra punëtorë të huaj nga Europa Juglindore që kanë humbur vendet e […]

Dynamo Kiev – Barcelona, formacionet zyrtare


[ad_1] Barcelona i shkon Dynamo Kievit në kuadër të xhiros së katërt në Ligën e Kampionëve. Katalunasit llogariten favoritë, megjithëse s’ pritet ta kenë të lehtë përballë skuadrës së papërshtatshme nga kryeqyteti ukrainas, përcjell GazetaBlic. Para pak çastesh janë mësuar edhe formacionet zyrtare të të dyja skuadrave, ndërsa siç edhe mund ta shihni, për katalunasit […]

​Hapet fushata “T’i japim vendin ngjyra”, Majlinda Kelmendi shpallet ambasadore e kësaj nisme


[ad_1] Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkëpunim me organizatën jo qeveritare “Ta Pastrojmë Kosovën”, kanë lansuar sot fushatën “T’i japim vendit ngjyra”, fushatë kjo e cila parasheh që brenda 10 viteve në të tërë Kosovën të mbillen 1.8 milion drunj. Në lansimin e fushatës, krahas drejtuesve të lartë të KOK-ut dhe ‘Ta pastrojmë Kosovën’ morën […]

Lokacioni për spitalin e qytetit s’ është sjellë akoma për votim


[ad_1] Leutrim Retkoceri, këshilltar nga radhët e PDK-së në Prishtinë, deklaroi se akoma s’ është votuar lokacioni për ndërtimin e spitalit të qytetit. Ai tutje në debatin ‘Jeta ne Komunë’ tha se ish-ministri i Shëndetësisë, Uran Ismajli, kishte punuar në këtë drejtim. “Deri tash në këtë mandat ne në kuvend akoma s’ e kemi një […]

Dervishaj: Jemi gati për duelin historik, besoj në fitore


[ad_1] Kampioni i Kosovës në futsall, FC Prishtina Futsal, të mërkurën do ta zhvillojë ndeshjen e parë historike në Ligën e Kampionëve. “Bardhë e kaltërit” nga kryeqyteti do të luajnë përballë skuadrës tjetër shqiptare, Tiranës, përcjell GazetaBlic. Njëri nga lojtarët më të rëndësishëm, Mërgim Dervishaj, në një prononcim për GazetaBlic Sport, shpalosi rrugëtimin e deritanishëm […]

Menaxhuan shumë mirë pandeminë deri tani, shpërthen Covidi edhe në Japoni


[ad_1] Japonia është në gatishmëri maksimale, pasi regjistroi një numër rekord të të infektuarve me koronavirus, megjithëse s’ janë planifikuar kufizime të menjëhershme. Sipas mediave të huaja, Tokio ngriti nivelin e gatishmërisë, ndërsa mediat lokale thanë se kryeqyteti do të raportonte një numër rekord të infeksioneve për të dytën ditë me radhë. Ndërkohë më shumë […]

Brenda 24 orësh 40 të vdekur në Maqedoninë e Veriut


[ad_1] Shifra të frikshme të vdekjeve në Maqedoninë e Veriut, 40 të vdekur për 24 orëMinistria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut ka bërë të ditur se 40 qytetarë kanë ndërruar jetë nga koronavirusi vetëm në 24 orët e fundit. Dhjetë nga viktimat janë nga kryeqyteti, në Prilep janë regjistruar pesë viktima. Nga tre viktima […]

Armenia dhe Azerbejxhani i japin fund konfliktit 30-vjeçar, çfarë parasheh marrëveshja


[ad_1] Armenia, Azerbajxhani dhe Rusia nënshkruan një marrëveshje të martën e kaluar për t’i dhënë fund gjashtë javëve të luftimeve të ashpra në Nagorno-Karabakh, marrëveshje kjo të cilën kryeministri Armen Nikol Pashinyan, me anë të një postimi emocional në llogarinë e tij në Facebook, e përshkroi si “të padëshirueshme dhe të dhimbshme” Më 7 nëntor, […]

Në Prishtinë mbi 10 mijë testime për COVID-19, komunat e tjera me mesatare prej 100 në ditë


[ad_1] Prishtina është komuna që ka pasur më së shumti raste pozitive gjatë asaj që po cilësohet si vala e dytë e Covidit. Kryeqyteti ka kryesuar për nga numri i rasteve pozitive, por edhe me testime të bëra. Vetëm gjatë dy javëve të fundit më shumë se 12 mijë persona janë testuar, ku mbi 2 […]

Prishtina ndër dhjetë qytetet me ajrin më të ndotur


[ad_1] Prishtina edhe këtë dimër vazhdon ta ketë ajrin e ndotur. Madje, kryeqyteti i Kosovës po rënditet në listën e vendeve më ajrin më të ndotur. Sipas “Air Visual”, Prishtina është e shtata në botë nga qytetet e mëdha për ajër të ndotur. Ndotja e ajrit cilësohet me vlerën 170 US AQI që është i […]

Agim Bahtiri i thotë Shpend Ahmetit të merret me punët e veta: Jeni ngulfatur nga rastet me të infektuar


[ad_1] Pas një debati virtual që e pati me homologun gjilanas Lutfi Haziri, i pari i kryeqytetit një të tillë e nisi edhe me mitrovicasin Agim Bahtiri, për situatën epidemiologjike. Pas vizitës së ministrit Armend Zemaj, Mitrovica nga zona e kuqe kaloi në të verdhën dhe kjo s’i pëlqeu Ahmetit i cili duke ironizuar tha […]

Shpend Ahmeti le të merret me punët në komunën e tij


[ad_1] Kryetari i Mitrovicës së Jugut, Agim Bahtiri, ka reagur lidhur me deklaratën e kryetarit të Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, i cili kishte thënë se Mitrovica u hoq nga zona e kuqe pas negociatave që kryetari Agim Bahtiri bëri me ministrin Armend Zemaj. Bahtiri lidhur me këtë reagim të Ahmetit i ka kërkuar këtij […]

Një futbollist i klubit të futsall Prishtina rezulton pozitiv me koronavirus, kryeqytetasit s’ e zhvillojnë ndeshjen e radhës


[ad_1] Një futbollist i klubit të futsallit Prishtina ka rezultuar pozitiv me koronavirus. Këtë e ka konfirmuar vetë skuadra nga kryeqyteti me anë të një postimi në rrjetin social “Facebook”, përcjell GazetaBlic. Këto teste janë bërë pak para paraqitjes në garat ndërkombëtare të klubit “bardhë e kaltër”. Siç shkruan “Prishtina Futsal”, ndeshja e tyre e […]

Shpend Ahmeti kundër mbylljes së Prishtinës “me statistika të paqëndrueshme”


[ad_1] Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti ka dalë kundër mbylljes së Prishtinës edhe pse, sips të dhënave të qeverisë, kryeqyteti është në zonë të kuqe të pandemisë. Ahmeti konsideron se s’ duhet të ketë mbyllje pa statistika të qëndrueshme dhe ndihmë për ekonominë. “Jo mbylljes së Prishtinës me statistika të paqëndrueshme! Jo mbylljes […]

Shpend Ahmeti pyet qytetarët me anë të Facebook-ut a duhet të stoliset kryeqyteti për festat e fundvitit


[ad_1] Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, me anë të një ankete të publikuar në grupin i cili u krijua gjatë karantinës #rriNshpi me neve, me rreth 50 mijë anëtarë, ka pyetur qytetarët se a duhet të stoliset kryeqyteti për festat e fundvitit. Sipas votimeve deri më tani 2 mijë e 225 anëtarë kanë votuar pro, […]

Cilësia e ajrit në Prishtinë


[ad_1] Kryeqyteti i Kosovës Prishtina sipas matësit për monitorimin e ndotjes së ajrit i vendosur në Ambasadën e ShBA-së edhe sot ndodhet në zonën e verdhë, apo e moderuar. Indeksi i sotëm i ndotjes së ajrit është 99. Kjo sipas stacionit të vendosur në Ambasadën Amerikane. AQI  “mesatare” është prej 51 deri 100. Cilësia e […]

FSHF-ja gati të paguajë 45 mijë euro për të sjellë Kumbullën në Shqipëri


[ad_1] Marash Kumbulla po shndërrohet në një nga lojtarët më të rëndësishëm të Kombëtares. Me atë që tregoi në fushë me Veronën në edicionin debutues në Serinë A, fitoi vëmendjen e skuadrave të mëdha në të gjithë Europën. Me vazhdimësinë në fushë, po fiton spaletat e liderit edhe në skuadrën kuqezi. Së fundmi, qendërmbrojtësi i […]

Ahmeti: Qeveria ka rekomanduar që Prishtina të hyjë në karantinë për një javë


[ad_1] Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka njoftuar se qeveria ka rekomanduar që Prishtina të mbyllet për një javë. Ahmeti ka thënë se tashmë kryeqyteti është vendosur në zonën e kuqe. Postimi i plotë: Niveli qendror ka vendosur Prishtinën në zonën e kuqe duke rekomanduar mbylljen një javore për komunën tonë. Si arsyetim ka përdorur […]

IKSHPK apel qytetarëve: Qëndroni në shtëpi, ajri sot s’ është i shëndetshëm


[ad_1] Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë (IKSHPK) ka kërkuar nga qytetarët e Komunës së Prishtinës që të qëndrojnë në shtëpi, pasi ajri sot s’ është i shëndetshëm dhe kjo paraqet problem sidomos për personat e ndjeshëm dhe me sëmundje kronike. Problemet me ajrin e ndotur fillojnë të shfaqen në sezonin e dimrit, ndërsa […]

​14 të vdekur nga Covid-19 në Obiliq, aktualisht një shkollë e mbyllur


[ad_1] Rreziku nga Covid-19 s’ ka kaluar akoma. Në Kosovë, sikurse edhe në vendet tjera numri i rasteve sa vjen e po shtohet. Kryeqyteti po prinë me numrin e të infektuarve duke shënuar çdo ditë, por krahas Prishtinës, edhe komunat e tjera po ballafaqohen me valën e të të infektuarve. Vetëm në Obiliq deri më […]

Kjo është cilësia e ajrit në Prishtinë


[ad_1] Kryeqyteti i Kosovës Prishtina sipas matësit për monitorimin e ndotjes së ajrit i vendosur në Ambasadën e ShBA-së edhe sot ndodhet në zonën e verdhë, apo e moderuar. Indeksi i sotëm i ndotjes së ajrit është 53. Kjo sipas stacionit të vendosur në Ambasadën Amerikane. AQI  “mesatare” është prej 51deri 100. Cilësia e ajrit […]

Bjellorusia do të bëhet fuqi bërthamore


[ad_1] Alyaksandr Lukashenka ka hapur zyrtarisht centralin e parë dhe të vetëm bërthamor në Bjellorusi, duke thënë se ky shtet i Evropës Lindore “do të kthehet në fuqi bërthamore”. “Stacioni bërthamor Astravets përbën një hap drejt së ardhmes dhe garantimit të sigurisë së energjisë së këtij shteti”, ka thënë Lukashenka në një adresim me anë […]

Edon Zhegrova ka arritur në Kosovë, publikon pamje nga kryeqyteti


[ad_1] Kombëtarja e Kosovës do t’i zhvillojë tri ndeshje në muajin nëntor. Përzgjedhësi i Kosovës, Bernard Challandes ka publikuar listën e lojtarëve që do të luajnë në këto ndeshje, atje ku s’ mungon Edon Zhegrova, shkruan GazetaBlic. Futbollisti që luan tek Basel ka arritur në Kosovë ku ka publikuar edhe këtë fotografi. Kujtojmë që së […]

Policia me kontrolle të rrepta në hyrjet e Prishtinës


[ad_1] Policia e Kosovës po qëndron në hyrje të Prishtinës për t’i kontrolluar të gjithë ata që dëshirojnë hyrjen apo daljen nga kryeqyteti. Ky kontrollim po bëhet pas vendimin të Qeverisë së Kosovës dhe Ministrisë së Shëndetësisë që të mbyllet Prishtina në fundjavë, kjo pasi numri i infektimeve ka shënua rritje të dukshme. Përveç Prishtinës, […]

Masat e reja anti Covid, Policia po kryen kontrolle të rrepta në hyrje të Prishtinës


[ad_1] Policia e Kosovës po qëndron në hyrje të Prishtinës për t’i kontrolluar të gjithë ata që dëshirojnë hyrjen apo daljen nga kryeqyteti. Ky kontrollim po bëhet pas vendimin të Qeverisë së Kosovës dhe Ministrisë së Shëndetësisë që të mbyllet Prishtina në fundjavë, kjo pasi numri i infektimeve ka shënua rritje të dukshme. Përveç Prishtinës, […]

Karantinimi i shtatë komunave, reagon sërish ministri Zemaj


[ad_1] Ministria e Shëndetësisë e Kosovës mori vendim që nga ora 20:00 e ditës së sotme deri të hënën, në orën 05:00, t’iu ndalohet veprimtaria të gjitha subjekteve afariste dhe bizneseve, me qëllim frenimin e përhapjes së koronavirusit. Në këtë periudhë do të mbyllen edhe qendrat tregtare dhe rekreative dhe subjektet që ofrojnë shërbime të […]

Ahmeti, Hotit e Zemajt: s’ u konsultuat me kryetarët e komunave për karantinim


[ad_1] Pas vendimit për futjen e shtatë komuna në karantinë nga 20:00 sot e deri të hënën në ora 05:00, ka reaguar kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti. Ahmeti ka kritikuar vendimin e ri të Qeverisë, rrjedhimisht të ministrisë së Shëndetësisë duke thënë se “mbyllja e krejt bizneseve përderisa kufijtë janë të hapur vecse është motiv […]

Lajmi i fundit: Masat e reja në Kosovë, mbyllet vendi prej të premtes deri të hënën


[ad_1] Në Kosovë situata epidemiologjike po tregon sinjale të përkeqësimit, pasi të enjten (5 nëntor) Kosova ka shënuar rekord të rasteve të konfirmuara me koronavirusin e ri Covid-19 me 661 raste të reja. Numrin më të lartë të infektimeve nga kjo shifër e mbanë komuna e Prishtinës. Kryeqyteti dje ka numëruar edhe 324 raste të […]

Sulmi në Vjenë – Shqiptarët të ndarë në tre palë, një vrasës, një i vrarë dhe tre polic që kapën atentatorët


[ad_1] Mbrëmjen e djeshme kryeqyteti i Austrisë, Vjena, u trondit nga një sulm terrorist. Nga ky sulm mbetën të vrarë së paku pesë persona e u plagosën dhjetëra të tjerë. Në këtë sulm, që u cilësua si terrorist, personat me prejardhje shqiptare u bënë lajm për përfshirjen e tyre në këtë akt. Në sulmin terrorist […]

Ministri jep detaje për sulmuesin me shtetësi austriake dhe maqedonase


[ad_1] Kanë dalë hollësitë e para në lidhje me sulmuesin që u qëllua për vdekje nga Policia në Vjenë, pas sulmit terrorist ku mbetën të vdekur 4 persona. Ministri i Brendshëm austriak, Karl Nehammer, siç raporton The Guardian, tha se ai ishte 20 vjeç dhe vinte nga Maqedonia e Veriut. Ai ishte një qytetar si […]

Këto janë 6 lokacionet e sulmeve terroriste në Vjenë


[ad_1] Kryeqyteti i Austrisë sot përjetoi terror nga gjashtë sulme terroriste. Disa persona në mënyrë të orkestruar vranë disa persona dhe plagosën të tjerë. Policia e Vjenës ka njoftuar se Vjena sonte është përballur me gjashtë sulme terroriste. Më poshtë gjeni gjashtë lokacionet e sulmeve terroriste në Vjenë. “Në ora 8:00pm, janë dëgjuar të shtëna […]

Këto janë 6 lokacionet e sulmeve terroriste në Vjenë (harta)


[ad_1] Kryeqyteti i Austrisë sot përjetoi terror nga gjashtë sulme terroriste. Disa persona në mënyrë të orkestruar vranë disa persona dhe plagosën të tjerë. Policia e Vjenës ka njoftuar se Vjena sonte është përballur me gjashtë sulme terroriste. Më poshtë gjeni gjashtë lokacionet e sulmeve terroriste në Vjenë. “Në ora 8:00pm, janë dëgjuar të shtëna […]

Prishtina sonte me ajër “shumë të ndotur”


[ad_1] Përveç numrit të madh të rasteve me COVID-19 kryeqyteti po ballafaqohet edhe me problemin e ajrit të ndotur. Sipas Indeksit të Cilëssisë së Ajrit, tek Ministria e Arsimit, sonte në Prishtinë ajri është “shumë i ndotur”. Vlerta e NO (oksidit nitrik) si një gaz toksik ka vlerën 78.2. Vitin e kaluar Prishtina ishte përballur […]

Sekreti i metodës kineze kundër valës së dytë


[ad_1] Pierre Haski Është një paradoks i madh që ushqen në mënyrë të pashmangshme disa pyetje. Kina, ku SARS-COV-2 u shfaq për herë të parë gati një vit më parë, tani është vendi kryesor në botë që pandemia po e kursen. Jeta e përditshme në Kinë është në thelb normale. Ekonomia është ringritur deri në […]

Roma fiton ndaj Fiorentinas, Sassuolo mposht Napolin dhe ngjitet në vendin e dytë në Serie A!


[ad_1] Skuadra e Romës ka fituar në shtëpi ndaj Fiorentinas me rezultatin 2-0. Roma ka mposhtur ekipin e Fiorentinas me golat e realizuar nga Spinazzola dhe Pedro, shkruan GazetaBlic Sport. Ekipi nga kryeqyteti italian ka vazhduar paraqitjen e mirë në Serie A dhe tashmë pozicionohet në vendin e 7’të me 11 pikë – ndërsa Fiorentina […]

Rëndohet bilanci, mbi 20 të vdekur nga tërmeti në Turqi dhe Greqi


[ad_1] Një tërmet i fuqishëm goditi të premten Detin Egje midis bregdetit turk dhe ishullit grek të Samos, duke vrarë të paktën 22 njerëz dhe duke plagosur mbi 700 të tjerë, si dhe duke shembur shumë ndërtesa, thanë zyrtarët. Në Turqi u raportua për së paku 20 të vdekur, ndërsa dy njerëz vdiqën në ishullin […]

Si e humbi Trump Ballkanin


[ad_1] Diplomacia e administratës amerikane e tipit ti-mbyllim-sytë-ndaj-së-keqës ka prodhuar një zgjidhje të rrezikshme përgjatë krejt rajonit. Në Ballkan, zëri i një superfuqie ka shumë vlerë. Fjalët shpërfillëse të Sekretarit Amerikan të Shtetit, James Baker, në qershorin e vitit 1991 – “s’ kemi interes aty, s’ na intereson rezultati” – kanë ndihmuar mjaftueshëm në nisjen […]

Përfundojnë pjesët e para të ndeshjeve të Superligës së Kosovës në futboll, ja rezultatet


[ad_1] Kanë përfunduar pjesët e para të ndeshjeve të xhiros së nëntë të Superligës së Kosovës në futboll. Në derbin Ballkani – Prishtina, skuadra nga kryeqyteti ka shkuar në pushim me epërsi minimale 0:1, shkruan GazetaBlic Sport. Otto John, sulmuesi i Prishtinës ka shënuar golin e parë dhe të vetëm në këtë […]

Prishtina me 92 raste pozitive me COVID-19 gjatë ditës


[ad_1] Në nivel vendi sot janë shënuar 197 raste të reja të infektimit me pandeminë COVID-19, ndërsa janë shëruar 48 persona të tjerë. Instituti Kombëtar i Shëndetëisë Publike ka njoftuar se sot në Prishtinë janë shënuar 92 raste të reja me coronavirus, 17 në Fushë Kosovë dhe Gjilan ndërsa komunat tjera kanë një numër më […]

Zemaj e Ahmeti apelojnë për kujdes: Jemi në zonën e gjelbër, të vazhdojmë kështu


[ad_1] Numri i lartë i rasteve të reja me COVID-19 në komunën e Prishtinë bëri bashkë kryetarin, Shpend Ahmeti dhe ministrin e Shëndetësisë, Armend Zemaj. Zemaj e Ahmeti diskutuan për menaxhimin e situatës, teksa në konferencë të përbashkët për media bën të ditur se situata është e menaxhueshme dhe akoma gjendemi në zonën e gjelbër, […]

Sot takohen Zemaj e Ahmeti, a do të izolohet sërish Prishtina?


[ad_1] Derisa numri i të infektuarve po rritet në Kosovë, kryeqyteti mbetet vendi më i prekur. Vetëm në 24 orët e fundit u konfirmuan 205 raste të reja me COVID-19, ndërsa në Prishtinë u konfirmua më shumë se gjysma e numrit të shënuar në gjithë Kosovën. Sipas IKSHPK-së, në Prishtinë janë shënuar gjithsej 111 raste […]

Gjendja e pacientëve me COVID-19 në Pejë


[ad_1] Në Spitalin Rajonal të Pejës aktualisht janë duke pranuar trajtim mjekësor 25 pacientë me COVID-19, 17 prej tyre janë nën asistimin me oksigjeno – terapi dhe nga këta katër janë në gjendje të rëndë. IKShPK dje ka njoftuar se në këtë komunë janë shënuar shtatë raste të reja të të infektuarve me coronavirus, përderisa […]

Vendi që s’ raportoi asnjë rast me COVID-19 që nga qershori


[ad_1] Zona e nxehtë e koronavirusit në Australi, ka raportuar zero raste pozitive, për herë të parë që nga qershori, herët a vonë pasi shteti njoftoi për vonimin e heqjes së kufizimeve për shkak të disa rasteve të reja në Melbourne. 5 milionë banorë të Melburnit, kryeqyteti i Victorias, kanë qenë nën masa strikte të […]

Dy të vdekur e 186 raste të reja me Covid-19 në Kosovë


[ad_1] Brenda 24 orëve të fundit dy persona kanë humbur jetën si pasojë e infektimit me virusin Covid-19, në Kosovë. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka bërë të ditur se brenda 24 orëve, janë konfirmuar edhe 186 raste të reja me koronavirus, nga 1 mijë e 49 mostra të marra në terren. “Gjatë […]

Prishtina publikon formacionin zyrtar për derbin ndaj Gjilanit


[ad_1] Prishtina sot do të luajë ndaj Gjilanit. Klubi nga kryeqyteti sot takohet me Gjilanin me fillim nga ora 13:30, në kuadër të xhiro së tetë të Superligës së Kosovës, shkruan GazetaBlic Sport. Pak para fillimit të ndeshjes Prishtina ka publikuar edhe formacionin zyrtar. Ja përbërja e tyre: [ad_2]

Nën flamurin kozak, lidhjet ruse me luftëtarët ballkanikë janë bërë më të forta 


[ad_1] Grupet ruse kozake po ndërtojnë lidhje me serbët në Ballkan. Por, a janë ata vetëm duke e promovuar Rusinë apo edhe duke gjetur luftëtarë për të?   Pak ditë para shpërbërjes paqësore të Çekosllovakisë më 1 janar të vitit 1993, një grup prej rreth 50 burrash iu afruan kufirit të këtij vendi dhe kërkuan […]

Moska pritet të nisë vaksinimin kundër coronavirusit brenda javësh


[ad_1] Kryetari i Moskës, Sergei Sobyanin, ka thënë se vendi që ai udhëheq do të nisë vaksinimin masiv kundër coronavirusit në periudhën “dhjetor-janar”, teksa synon të hapë dy spitale tjera, ashtu që autoritetet të përballen më lehtë me rritjen e numrit të rasteve të infektimit. Sobyanin e ka bërë këtë njoftim në faqen e tij […]

‘Mirëdita, dobar dan!’ në Beograd si tendencë për paqe në rajon


[ad_1] Kryeqyteti i Serbisë, Beogradi për të shtatën herë me radhë do të jetë nikoqir i festivalit ‘Mirëdita, dobar dan!’. Kushtrim Koliqi, drejtor i organizatës “Integra” dhe ideator i këtij festivali tregoi për KALLXO.com sfidat për realizmin e këtij organizimi kulturor. Koliqi tha se festivali “Mirëdita, dobar dan!” vazhdon të mbes një ndër festivalet e […]

Sërish rritje të rasteve me koronavirus: 118 pozitivë dhe 50 të shëruar


[ad_1] 118 persona kanë rezulutar pozitivë me COVID-19 gjatë 24 orëve të fundit, në këto fjalë e sipër 50 të tjerë janë shëruar. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, njofton që nga 828 mostra të marra nga ShSKUK, 118 prej tyre janë konfirmuar pozitiv me koronavirus. Sërish nga 118 rastet, prinë kryeqyteti me gjithsej 34, për […]

COVID-19, vdesin dy pacientë në Spitalin e Gjilanit brenda 24 orëve


[ad_1] Infeksioni me COVID-19 ka marrë jetën e dy personave në komunën e Gjilanit. Këtë për KALLXO.com e ka konfirmuar, Ukshin Ismajli, nga spitali i Gjilanit. “Është konfirmuar sot edhe në takimin me bordin dhe komitetin emergjent edhe prej kryetarit të Komunës dhe është e vërtet që, njëri ka humbur jetën dje pasdite ndërsa tjetri […]

Do ta evitojë ndotjen dhe tollovinë


[ad_1] Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka thënë se pagesa e taksës për lëvizje me makinë në pjesë të populluara të Prishtinës do të ulë nivelin e ndotjes dhe tollovinë. Ahmeti me anë të një postimi në Facebook ka thënë se meqenëse në Prishtinë janë udhët e ngushta dhe s’ mund të zgjerohen zgjidhja e […]

Prishtina me më së shumti raste pozitive me COVID-19


[ad_1] Instituti Kombëtar të Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur bëhet e ditur se në Komunën e Prishtinës brenda 24 orëve janë shënuar edhe 46 raste të reja të infektimit me coronavirus. Kryeqyteti është komuna me më së shumti raste me COVID-19. “Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 46 raste, komuna Fushë Kosovë 7 raste, […]

Vaksina e Putinit pa efekte – Shtohen rastet me COVID-19 në Rusi


[ad_1] u vetëm brenda 24 orëve ky numër është rritur për 239 persona. Mirëpo, të dhënat mujore të publikuara nga Agjencia ruse e Statistikave sugjerojnë që numri real i viktimave është të paktën dyfish më i lartë.Këtë pranverë, kryeqyteti rus prej 12 milionë e 700 mijë banorësh kishte mbyllur disa biznese dhe kishte vendosur rregulla […]

Beogradi edhe këtë vit nikoqir i festivalit kulturor ‘Mirëdita, dobar dan!


[ad_1] Kryeqyteti i Serbisë, Beogradi edhe kësaj here do të jetë nikoqir i festivalit kulturor ‘Mirëdita, dobar dan!’. Kështu ka bërë të ditur, Kushtrim Koliqi nga organizata “Integra” i cili ka treguar që festivali do të fillojë më 22 tetor dhe do të përfundojë më 24 tetor. Tutje Koliqi ka publikuar edhe programin e festivalit […]

Si shpallet fituesi i zgjedhjeve presidenciale në SHBA?


[ad_1] Shumë njerëz mendojnë se fituesi i garës presidenciale në SHBA përcaktohet ndërsa media njofton përfundimin e procesit zgjedhor dhe kur kandidati që ka humbur zgjedhjet mban një fjalim, ku pranon rezultatin. Por e vërteta është se shpallja zyrtare e fituesit të garës presidenciale është një proces disa mujor që s’ përfundon deri në janar. […]

Valon Ademi, triumfues në konkursin e arkitekturës në Vjenë


[ad_1] “Kur e pamë modelin tek 20 projektet më të mira jemi habitur. s’ e prisja të fitonim mbasi ishin 400 ide, 400 koncepte, 400 plane të ndryshme … “ E Mërkurë, 7 Tetor 2020 – 10:30 Fjorda Llukmani Studentët shqiptarë që jetojnë në Austri janë të shumtë në numër. Megjithëse s’ kemi shifra të […]