Mbi 300 të vaksinuar në Mitrovicë deri tash, në dispozicion edhe 400 vaksina të tjera


Drejtoresha e shëndetësisë në Komunën e Mitrovicës, Erseka Hasanaj-Berani, ka thënë se në këtë komuna janë furnizuar me mbi 700 vaksina për COVID-19 dhe se janë vaksinuar deri tash mbi 170 punonjës shëndetësorë. “Personeli shëndetësorë ka filluar të vaksinohet si nga informatat e para nga MSH-ja, me instruksionet e tyre deri sot janë vaksinuar 177 […]

Poliklinika Endomedica, mban lehtësisht shëndetin tuaj në kontroll


Sinjalet që përcjell trupi jonë, janë mjaft të rëndësishme e ndonjëherë vështirë të mbahen në kontroll. Poliklinika Endomedica, përcjell gjendjen tuaj shëndetësore vazhdimisht. Kjo klinikë, e mban lehtësisht shëndetin tuaj në mënyrën e duhur përmes kontrollave rutinore, të cilat minimalisht duhet të bëhen çdo gjashtë muaj. Ky kujdes ofrohet nga mjekët familjarë të Poliklinikës Endomedica, […]

Dr.Gani Bajraktari: Të lumtë (bravo) Dr.Arbër Morina për futjen e kësaj metode për herë të parë në Kosovë


Shkruan: Dr.Gani Bajraktari – Kardiolog OPINION DY FJALE PER KIRURGJINE METABOLIKE TEK DIABETIKET Të nderuar kolegë dhe studentë, Të dashur pacientë, Duke qenë se sot më janë drejtuar në rrjetet sociale dhe në telefonata shumë kolegë, studentë dhe pacientë, të hutuar lidhur me publikimin e risisë shkencore të aplikuar në Kosovë (kirurgjisë metabolike tek diabetikët) […]

Skandaloze: Pacientët me infeksione urinare po udhëzohen në Emergjencë (te Urologu ose Kirurgu)


Faqja në Facebook “Udhëzime pa kritere” ka postuar sot një shkrim të gjatë për një dukuri të çuditshme në të cilën tregohet hollësisht për pacientët me infeksione urinare që po udhëzohen në Emergjencë. Për më shumë lexoni postimin e plotë të faqes “Udhëzime pa kritere”. Postimi i plotë i faqes “Udhëzime pa kritere” Skandaloze: Pacientët […]

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion


Shkruan: Guxim Maloku Burimi:MedicusOnline A e dini se në Kosovë kohët e fundit është bërë praktikë tepër e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut)  rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu apo Kirurgu Abdominal.  Në shumicën e herave mjekët e përgjithshëm […]

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale


  Shkruan: Leutrim Maxhuni Kohët e fundit është bërë praktikë e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut) dhe kolikën renale (dhimbjes së veshkave ose organeve të traktit urinar) rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu, Kirurgu abdominal apo Urologu.   Në […]