Detaje të reja nga vrasja që tronditi Pejën, gjithçka filloi pas një ngacmimi seksual


[ad_1] Gjithçka filloi para dy vitesh kur ditën e martë përfundoi me vrasje. RTV Dukagjini mëson se para dy vitesh i dyshuari për vrasje kishte ngacmuar seksualisht nxënësen e tij që në atë kohë ishte vetëm 13-vjeçare. Nxënësja në fjalë është e bija e të vrarit Gëzim Kastrati, i cili disa herë ishte kërcënuar nga […]

Pikëpamjet “shkencore” mbi ngacmimin seksual në Kosovë (dhe, pse kjo ka rëndësi)


[ad_1] Marrë parasysh historinë bashkëkohore të sistemit të arsimit të lartë të Kosovës, mbase s’ është për t’u habitur që një punim me bashkëautor një profesor universitar pretendon se një nga shkaqet kryesore të ngacmimit seksual janë veshja provokuese e grave, mirëpo, gjithsesi, ky konstatim mbetet plotësisht i papranueshëm. Fjalia hyrëse e këtij punimi të […]

Komisioni Evropian i pakënaqur me vlerësimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve në Kosovë


[ad_1] Komisioni Evropian në Raportin për Kosovën 2020 ka ngritur shqetësimin për mënyrën e vlerësimit të performancës së gjyqtarëve dhe prokurorëve ne Kosovë. Në raport thuhet se “vlerësimi i nivelit të profesionalizmit veçanërisht të prokurorëve mbetet një çështje alarmante”. Kjo për faktin se Komisioni Evropian ka gjetur se “disa nga prokurorët janë të trajnuar në […]

Kodi Penal i Republikës së Kosovës


[embeddoc url=”https://gazetashendeti.com/wp-content/uploads/2020/06/Kodi-Penal-i-Republikës-së-Kosovës.pdf” download=”none” viewer=”google”]

error: Content is protected !!