Raportimet për dhunë seksuale, iniciohet projekti “Mjaft më”


[ad_1] Drejtoria Rajonale e Policisë Mitrovicë Jugu, me qëllim të parandalimit të rasteve të sulmeve seksuale, ngacmimeve seksuale dhe veprave tjera penale kundër integriteti seksual, ka iniciuar projektin të emërtuar “Mjaft më”. Në këtë projekt janë të përfshira institucionet: Policia e Kosovës, Prokuroria Themelore në Mitrovicë dhe Gjykata Themelore në Mitrovicë. Po ashtu në projekt […]

Sëmundjet e rralla – kryesisht të lidhura me gjenetikën – prekin 5 milionë njerëz në Turqi


[ad_1] Ato janë “të rralla” në kuptimin më strikt të fjalës, por numri i njerëzve që vuajnë nga sëmundje të rralla është akoma mjaft i lartë. Në Turqi, për shembull, shkruan DailySabah, më shumë se 5 milionë njerëz jetojnë me sëmundje të rralla dhe 70% e tyre janë fëmijë, përcjell Telegrafi. Siç thuhet më tej, […]

KOMF, partive politike: Mbajini fëmijët larg aktiviteteve zgjedhore


[ad_1] Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve, ka apeluar te subjektet politike të cilat janë pjesë e fushatës elektorale për zgjedhjet nacionale, që të mos i shfrytëzojnë fëmijët në kuadër të fushatës zgjedhore. KOMF thekson se përfshirja e fëmijëve në fushatë elektorale nga subjektet politike përbën shkelje të të drejtave të tyre, shfrytëzim, e […]

Borxhet e ndjekin ‘këmba këmbës’ buxhetin e Ministrisë


[ad_1] Edhe në raportin e Auditimit për vitin 2019, për Ministrinë e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rrural (MBPZhR), Auditori dha opinion të pa modifikuar, ku sipas raportit, pasqyrat financiare të përgatitura nga ky dikaster qeveritarë pasqyrojnë një pamje të drejtë dhe të vërtetë në të gjitha aspektet material për dallim nga  e kaluara ku kishte […]

Fjalimi në Kuvend për “vrasjet politike” ngjall polemika mes Gani Gecit dhe Ismet Kryeziut


[ad_1] Ismet Kyreziu, nga Instituti Demokratik i Kosovës, me anë të një postimi në fFcebook ka thënë se deputetëve të Kosovës duhet t’u ndalohet të flasin për vrasje, duke i reaguar deputetes së Kuvendit të Kosovës nga LDK, Marigona Geci. Deputetja sot në seancën e votimit të Ligjit për Rimëkëmbje doli në foltore për ta […]

Shtohen kërkesat për qasje në dokumente zyrtare në Prizren, Haskuka i quan e pakuptimtë dhe sheh se “zgjedhjet janë pranë”


[ad_1] Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, i ka quajtur e pakuptimtë kërkesat e shumta për qasje në dokumente publike të bëra së fundi. Sipas tij, një gjë e tillë ndodhë kur zgjedhjet janë pranë. “Si po duket zgjedhjet janë pranë! Vitin e kaluar, para shpalljes së zgjedhjeve në nivelin qendror, si qeverisje lokale […]

Paditet Ministria dhe ZRrE-ja për lejet e KELKOS-it


[ad_1] “Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike ka dërguar sot në gjykatë rastin e saj të parë – një rast i cili ka të bëjë me të drejtën e qytetarëve në ambient të pastër dhe të shëndetshëm. “Qendra jonë i trajton rastet e shkeljeve të institucioneve publike të cilat dëmtojnë shumë qytetarë dhe përmes padive dhe […]

Bajram Gashi: Etem Arifi është i pafajshëm, unë kam gënjyer


[ad_1] Bajram Gashi, Drejtor i OJQ-së “Zëri i Ashkalinjëve për Integrim” thotë se paratë e marra nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale për t’u siguruar fonde komunitetit ashkali dhe egjiptian për festimin e ditës flamurit i mori për vete. Pas lirimit Gashi thotë se deputeti Etem Arifi s’ është fajtor, derisa thotë që iu […]

Deputetit që votoi rrëzimin e Kurtit po i ec rroga edhe në burg


[ad_1] Bënë pjesë në atë që njihet si  “tempulli i demokracisë”. Por, gati që gjashtë muaj, Etem Arifi s’ shkoi kurrë në Kuvend të Kosovës. Për pak kohë, ai iu shmang vuajtjes së dënimit me burg të cilin ia konfirmoi Gjykata e Apelit, e më pastaj u dorëzua vetë. Deputeti nga Partia e Ashkalinjëve për […]

Pas raportimit të KALLXO.com, Arton Demhasaj heq dorë nga Këshilli Drejtues i UP-së


[ad_1] KALLXO.com më 24 korrik të këtij viti kishte raportuar se njëra nga pozitat e Këshillit Drejtues të UP-së mund të jetë në konflikt të interesit, më konkretisht tek anëtari i këtij këshilli, Arton Demhasaj. Kjo pasi që Demhasaj është drejtor ekzekutiv i organizatës “Çohu” dhe sipas vendimeve të kaluara të Agjencisë Kundër Korrupsion për […]

Ministria e Ambientit i rriti borxhet për 32 milionë euro


[ad_1] Mangësi e dobësi, lëshime e parregullsi janë evidentuar edhe në raportin e vitit 2019 për Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë (MMPH) që tashmë njihet si Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit. Ministria s’ ka arritur ta adresoj as gjysmën e rekomandimeve të vitet paraprake, akoma paguan zyrtarë pa punuar, ministria vonohet në realizimin e […]

Dhuna e burrave ndaj grave është pandemi


[ad_1] Drejtoresha Ekzekutive e organizatës së Kombeve të Bashkuara për Barazi Gjinore dhe Fuqizimin e Grave, ‘UN Women’, Phumzile Mlambo-Ngcuka ka thënë se dhuna e burrave ndaj grave është pandemi që daton para virusit dhe që do të ekzistojë edhe pas tij. Mlambo-Ngucka në ‘Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave’ tha se me […]

Dita për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, e gjeti Kosovën me gjashtë gra të vrara vetëm në 2020-ën


[ad_1] Dënimet e gjykatave të Kosovës ndaj të akuzuarve për vrasje të grave, thirrjet për të drejtat e njeriut, protestat e marshimet, s’ po mjaftojnë që njerëzit të vetëdijesohen për të drejtat themelore njerëzore. ‘Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave’ e gjen Kosovën me shumë gra e vajza viktima të dhunës e të […]

Pas debatit “Jeta në Komunë” OJQ-të në Vushtrri rimarrin objektin e Qendrës Rinore


[ad_1] Arianit Jashari, përfaqësues i organizatës, “ Access” dhe shoqërisë civile në Vushtrri ka njoftuar se është bërë licencimi i  Qendrës Rinore e cila është e dedikuar për organizatat joqeveritare të këtij qyteti. “përmes avokimit për licencimin e objektit të Qendrës Rinore në Vushtrri, si qendër e të rinjve-për një kohë bukur të gjatë, sot […]

Komuna e Pejës pranon më pak rekomandime nga Auditori


[ad_1] Përgjatë periudhës gjashtë vjeçare, komuna e Pejës pati raste ku s’ arriti t’i respektoj si duhet disa ligje si: ligjin për Buxhetin e Kosovës, ligjin për menaxhimin e financave publike, ligjin për prokurimin publik, ligjin për shërbyesit civili pastaj rregulloren për vlerësimin e pasurisë dhe atë të dhënies së subvencioneve.  Ndonëse çështja e auditorit […]

Ikballe Huduti: Kurani në gjuhën shqipe është i përkthyer shumë keq


[ad_1] Ikballe Berisha Huduti për publikun në Kosovë njihet si mbështetëse e islamit shiit që kryesisht është i shtrirë në Iran e Irak. Në RTV Dukagjini ka prezantuar statistika për shpërndarjen e myslimanëve në Kosovë. “Shiit do të thotë pasues të familjes së Profetit Muhamed. Pasues të kësaj doktrine janë 45% të myslimanëve në Kosovë. […]

Si mund të rikanalizojmë remitencat dhe të tërheqim investime nga diaspora?


[ad_1] Mes shqiptarëve, gatishmëria për të dhuruar para, kohë dhe ekspertizë për vendet e origjinës dhe të tjerët s’ ka munguar kurrë. Por, me kalimin e viteve edhe dinamika e komuniteve të diasporës ka ndryshuar. Për të reflektuar mbi angazhimin ekonomik e filantropik të diasporës shqiptare në 20 vitet e fundit do të diskutohet në […]

Shoqëria civile kundërshton vendimin e ministrit për rritjen e numrit të studentëve të Mjekësisë


[ad_1] 13 organizata të shoqërisë civile e kanë kundërshtuar vendimin e ministrit të Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj për rritjen e numrit të studentëve në Fakultetin e Mjekësisë. Organizatat përmes një letre e kanë konsideruar të papranueshëm vendimin e njëanshëm të Ministrit të Arsimit dhe Shkencës (MASh) për rritjen e numrit të studentëve për 50 […]

Shërbimet sociale rrezikojnë të ndërpriten, fëmijët do mbeten pa shërbime


[ad_1] Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në Kosovë, në prag të Ditës Ndërkombëtare të Konventës për të Drejtat e Fëmijës me anë të një kërkese zyrtare i është drejtuar Kryeministrit të Republikës së Kosovës Avdullah Hoti, Ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica dhe Ministres së Financave, Hykmete N. Bajrami, […]

KOMF iu drejtohet Qeverisë: Strehimoret për fëmijë mund të mbyllen në janar për shkak të mungesës së financimit


[ad_1] Komisioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë i ka kërkuar Qeverisë së Kosovës që të ndërmarrë masa në lidhje me parandalimin e mbylljes së shërbimeve për fëmijët me nevojë, si dhe zgjidhjen afatgjate të financimit të shërbimeve sociale. “KOMF ka kërkuar: Ndërmarrjen e masave të menjëhershme për parandalimin e mbylljes së përkohshme […]

KOMF-Qeverisë: Strehimoret për fëmijë rrezikojnë të mbyllen në janar, shkak mungesa e financimit


[ad_1] Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, në prag të Ditës Ndërkombëtare të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, me anë të një kërkese zyrtare i është drejtuar kryeministrit Avdullah Hoti, ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skënder Reçica dhe Ministres së Financave, Hykmete Bajrami, duke kërkuar ndërmarrjen e masave […]

15 organizata të shoqërisë civile mbrojnë punën e Ministrisë së Pushtetit Lokal


[ad_1] Ngritja e dyshimeve në disa raportime në media dhe në publik mbi procesin e vlerësimit të performancës së komunave dhe të dhënave në raportin e grantit të performances, të hartuar nga Ministria e Pushtetit Lokal, ka ngjallur reagimin e 15 organizatave të shoqërisë civile, të cilat kanë monitoruar direkt këtë proces. Në reagim OJQ-të […]

Gazmend Muhaxheri arsyeton pjesëmarrjen në përurimin e hotelit të ndërtuar pa leje


[ad_1] Në emisionin “Jeta në Komunë” u shfaqen fotografi ku kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri, në zonën e mbrojtur të Shkrelit ka inauguruar punimet për hotelin disakatësh të ndërtuar pa leje. Pronari i hotelit, Mahir Shala, është dënuar nga Gjykata me 6 muaj burg, që u shndërrua në gjobë 2 mijë e 500 euro për […]

Komuna e Mamushës me para publike shtroi me kubëza oborrin e një shtëpie


[ad_1] I ftuar në serinë e debateve “Jeta në Komunë” kryetari Mamushës, Abdylhadi Krasniç, ka thënë se s’ kishte dhënë premtime të mëdha, “se e kemi ditë kaçikun sa e kemi”. Ai tha se premtimet e tij kishin të bënin me ujin e pijshëm, arsimin, shëndetësinë dhe pastërtinë. Raporti i Auditorit për vitin financiar për […]

Jakup Krasniqi pritet të dalë para Gjykatës të hënën


[ad_1] Dhomat e Specializuara të Kosovës kanë njoftuar se të hënën, më 9 nëntor prej orës 11:00, ish-zëdhënësi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Jakup Krasniqi do të dalë para gjyqtarit të Gjykatës Speciale. “Më 9 nëntor në orën 11:00 paradite, do të mbahet paraqitja e parë e Jakup Krasniqit në sallën e gjyqit të Dhomave […]

Premtimet e ministres Dumoshi për pavarësimin financiar të institucioneve të kulturës


[ad_1] Nga viti i ardhshëm institucionet kulturore në vartësi të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit do të kenë kodet e tyre buxhetore. Përveç pavarësisë financiare, funksionalizimin e kodeve, këto institucione do të kenë edhe statutet e tyre dhe rregullim të përhershëm të marrëdhënies së punës për performuesit dhe profesionistët e fushave specifike të kulturës […]

Bashkatdhetaret nga Zvicra, iniciativë për “Down Syndrome Kosova”


[ad_1] Betinë Baleci dhe Dafina Ismaili, Lauara Sopa bashkatdhetaret të cilat jetojnë në Zvicër iniciativë për “Down Syndrome Kosova” E Mërkurë, 4 Nëntor 2020 – 11:00 albinfo.ch Është bërë e ditur se Betine Baleci dhe Dafina Ismaili kanë nisur një iniciativë për Down Syndrome Kosova. Është një OJQ, e cila qe shumë vjet ka përfaqësuar […]

Kryetari i Dragashit i ndau fonde nga buxheti komunal ish-OJQ-së që e kishte themeluar vetë


[ad_1] Kryetari i Komunës së Dragashit, Shaban Shabani ia ka ndarë një shumë prej 1 mijë e 800 euro organizatës jo-qeveritare “Shoqata Ekologjike Ambienti” nga buxheti komunal. “Unë kam qenë nga viti 2001 deri në vitin 2010 bashkëpunëtorë profesional i kësaj organizate, duke qenë edhe idhëtar i mbrojtjes së ambientit”, ka thënë Shabani në emisionin […]

Mundësi për të rinjtë nga 12-17 vjeç në kampet e Super Vullnetarëve


[ad_1] Disa ditë më parë hapur thirrja që u mundëson të rinjve nga moshat  12-17 vjeç të angazhohen në 20 kampet  e  Super Vullnetarëve. Angazhimi në klubet e Super Vullnetarëve iu ofron mundësi për aktivizëm qytetar dhe mundësi të tjera për pjesëmarrje në ekskurzionet në Kosovë por edhe udhëtime jashtë vendit. 20 klubet do hapen […]

Bërllogu e infrastruktura e shkollave, pasqyra e qeverisjes së Besim Ilazit 


[ad_1] Duke qenë në mesin e dhjetë komunave të para për performancë komunale, Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi tha se ndihet krenar për punën që ka bërë në komunë. Megjithatë, hulumtimet në terren e opozita komunale e sfiduan kryetarin me problemet e qytetit të vogël dhe mosmbajtjen e premtimeve zgjedhore. Në debatin “Jeta […]

Pse ambulancat në fshatrat e Kaçanikut s’ janë funksionale?


[ad_1] Në emisionin ‘Jeta në Komunë’ kryetari i  Komunës së Kaçanikut, Besim Ilazi ka treguar arsyen pse disa nga ambulancat e Mjekësisë Familjare në fshatra s’ janë duke funksionuar dhe objekte e tyre janë lënë pas dore. “Për shkak të mungesës së personelit të kualifikim jemi detyru që përveç QKMF-së dhe QMF-të t’i çojmë mjekët […]

Kryetari punësoi dhëndrin e tij si zyrtar të lartë të pylltarisë


[ad_1] Në emisionin ‘Jeta në Komunë’ me kryetarin e Kaçanikut, Besim Ilazi, është diskutuar edhe për nepotizmin në këtë komunë. Asamblisti Bekim Koxha ka ngritur çështjen e punësimit të dhëndrit të kryetarit si zyrtar i Pylltarisë. “Konkretisht e kam punësimin e dhëndrit të vet që e ka bë zyrtar të Pylltarisë me shkollë të mesme […]

Hidrocentralet janë një problematikë shumë e madhe


[ad_1] Në debatin ‘Jeta në Komunë’ për komunën e Kaçanikut janë ngritur problematikat si ajo për ndërtimin e hidrocentraleve dhe lejet ndërtimore të cilat jepen nga Komuna. Valon Raka nga organizata “Gjethi” ka thënë se ndërtimi i hidrocentraleve në Kaçanik janë një problematikë shumë e madhe. “Sa i përket hidrocentraleve ka probleme shumë të mëdha. […]

Besim Ilazi përballë Jeta Xharrës


[ad_1] I ftuari i radhës në debatin “Jeta në Komunë” përballë Jeta Xharrës, është kryetari i Komunës së Kaçanikut nga radhët e PDK-së, Besim Ilazi. Në debatin e sontëm Ilazi do të ballafaqohet me premtimet e tij të dhëna në fushatën e zgjedhjeve lokale të vitit 2013 dhe 2017, punën e përfunduara deri më tani […]

Më 21 dhe 22 nëntor mbahet Festivali ‘Lyra Fest 2020’


[ad_1] Edicioni i 14-të i festivalit “Lyra Fest’ do të mbahet në javën e dytë të nëntorit në Gjakovë. Organizatorët e festivalit kanë bërë të ditur se këtë vit ky festival do mbahet me 21 dhe 22 nëntor në Pallatin e Kulturës “Asim Vokshi” në Gjakovë dhe do të transmetohet në Radio Televizionin Dukagjini. Në […]

Beteja për lumenjtë e Kosovës duhet të vazhdojë


[ad_1] Ndërprerja e operimeve për tre hidrocentralet e KelKos është një fitore e përkohshme e një beteje më të gjatë. duhet të ngritemi së bashku kundër degradimit të lumenjve tanë.   Vendimi i së mërkurës nga Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji, ZRRE, i cili ua ndaloi tri hidrocentraleve të KelKos të prodhonin energji […]

Kështu funksionon “kredia hallall” në Kosovë


[ad_1] Në Kosovë janë dy institucione financiare që aplikojnë rregullat islame të bankimit, mirëpo nga hulumtimi del se ka paqartësi rreth funksionimit të tyre; mungon baza ligjore e mjaftueshme dhe s’ dihet shumë sesi realizojnë fitim pa e përdorur interesin. “Kredi pa kamatë”, kjo është motoja e disa prej institucioneve mikrofinanciare në Kosovë që përdorin […]

Pse ZRrE ia ndali punën KELKOS-it?


[ad_1] Sonte në debatin e moderuar nga Jeta Xharra do të diskutohet për vendimin e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë, e cila ia ka ndaluar punën në prodhimin e energjisë kompanisë KELKOS në tri hidrocentrale në grykën e Deçanit. Pas presionit të publikut, ZRrE dje ka marrë vendim për t’ia ndalur punimet KELKOS-it deri në […]

I premtoi 4 çerdhe publike, Haskuka tregon pse asnjë s’ka filluar punën


[ad_1] Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet komunale, Mytaher Haskuka, tashmë kryetar i Prizrenit, kishte premtuar ndërtimin e katër çerdheve publike. Haskuka kishte premtuar se këtë premtim do ta realizonte duke ndërtuar një çerdhe në vit. Por, edhe pse tashmë është në përfundimin e vitit të tretë të qeverisjes asnjë çerdhe publike s’ e ka qyteti […]

Bashkim Ramosaj përballë Jeta Xharrës


[ad_1] Sonte, në serinë e debateve “Jeta në Komunë”, përballë Jeta Xharrës është kryetari i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj. Përveç Ramosajt, në debat do të marrin pjesë edhe asamblistët, Shkelqim Haxhinikaj nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), Mon Selmonaj nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK), Ilir Ferizaj, nga Partia Socialdemokrate (PSD), Florim Mataj, Aleanca […]

Agim Bahtiri përballet me premtimet për punësim e prodhim në Mitrovicë


[ad_1] Mbi 3 mijë të punësuar, fabrika e çerdhe të reja ishin kryefjala e fushatës së Agim Bahtirit që është në mandatin e dytë të qeverisjes së Mitrovicës. Bahtiri, atëkohë anëtar i partisë së Behgjet Pacollit, Aleanca Kosova e Re, fitoi zgjedhjet në qytetin që tradicionalisht udhëhiqej nga PDK-ja. Biznesmeni kishte dalur në fushatë i […]

Hulumtimi i “Ec ma ndryshe”:  Gurthyesit


[ad_1] Pasoja të pariparueshme në ambient po shkaktohen nga kompanitë gurthyese sipas hulumtimit të fundit të bërë nga Organizata Jo Qeveritare “Ec ma ndryshe” Sipas këtij hulumtimi, gurthyesit në Kosovë janë shndërruar në industri shkatërruese për ambientin. “Gurthyesit në Kosovë janë shndërruar në veprimtari destruktivo-ambientale të cilat gjatë operimit janë duke shkaktuar pasoja të mëdha […]

Protestojnë banorët e Shtërpcës, kërkojnë rregullimin e udhës Doganaj – Brezovicë


[ad_1] Sot banorët e fshatrave të komunës së Shtërpcës kanë mbajtur një protestë në shenjë shqetësimi për gjendjen e rëndë të udhës në magjistralen Doganaj (Kaçanik) – Brezovicë. Banorët kanë bllokuar për 15 minuta udhën duke paralajmëruar se do të marrin edhe veprime tjera. Kjo protestë është përkrahur dhe mbështetur edhe nga Rrjeti i OJQ-ve […]

Ndikimi i krizës ekonomike nga pandemia në ndërprerjen e arsimimit të vajzave


[ad_1] Pandemia bëri që të mbyllen shkollat anë e mbarë botës. Bashkë me ndërprerjen e mësimit në shkolla, për shumë nxënës u ndërpre edhe procesi edukativo-arsimor. Kjo si pasojë e mungesës së pajisjeve për realizimin e mësimit online dhe krizës ekonomike. Sipas studimeve të bëra nga UNESCO, kriza botërore e pandemisë e cila ka ndikuar […]

Mediat dhe shoqëria civile të bashkohen në luftë kundër korrupsionit


[ad_1] Organizata Joqeveritare “Horizonti i Ri” në bashkëpunim me gazetën “Koha javore” organizuan gjatë fundjavës në Ulqin, trajnimin “Qeverisja e mirë dhe antikorrupsioni”, në të cilin morën pjesë përfaqësues të mediave në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe aktivistë të shoqërisë civile. Koordinatori i OJQ “Horizonti i Ri”, Nazif Veliqi, ka treguar se synimi […]

MASh nënshkruan marrëveshje në fushën e edukimit në fëmijërinë e hershme


[ad_1]   Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe “Volontari nel Mondo – Aleanca Për Zhvillimin e Edukimit Parashkollor në Kosovë” kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi, që synon rritjen e cilësisë së shërbimeve edukative të ofruara nga kopshtet publike, private dhe ato me bazë në komunitet në Kosovë. Ky projekt mbështet zbatimin e Planit Strategjik për Sektorin […]

Deputeti i jep fund arratisë, dorëzohet në burg


[ad_1] Deputeti Etem Arifi, i dënuar me vendim të formës së prerë për veprën penale mashtrim me subvencioni, sot është paraqitur në Qendrën e Paraburgimit në Prishtinë. Këtë për KALLXO.com e ka konfirmuar drejtori i Qendrës së Paraburgimit, Isuf Iberdemaj. Deri sa ishte ne bisedë e sipër me KALLXO.com, Iberdemaj mori njoftimin se deputeti gjendet […]

Prioritizoni shëndetin mendor të nxënësve


[ad_1] Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në Kosovë, me anë të organizatave anëtare ka përcjellë rifillimin e procesit mësimor e më specifikisht mbarëvajtjen e procesit mësimor gjatë dy javëve të para. KOMF me anë të një njoftimi për media ka thënë se krahas marrjes së masave për një rikthim të sigurt […]

Kushtetuesja e refuzon ankesën e deputetit Etem Arifi për dënimin me burg


[ad_1] Deputetit Etem Arifi, i dënuar me 1 vit e 3 muaj burgim për mashtrim me subvencione, i është refuzuar ankesa për këtë dënim nga Gjykata Kushtetuese. Arifi i ishte drejtuar Kushtetueses për të vlerësuar kushtetueshmërinë e vendimit të Gjykatës së Apelit që e kishte dënuar atë dhe vendimit të Gjykatës Supreme që i kishte […]

Tenderët, njolla e zezë në raportin e Auditorit të Komunës së Gjilanit


[ad_1] 7 prej 17 rekomandimeve që i ka marrë Komuna e Gjilanit nga Auditori në vitin 2019 kanë të bëjnë me fushën e prokurimit publik. Numri i gjetjeve dhe rekomandimeve në këtë fushë është përkeqësuar edhe në krahasim me vitin 2018, kur kjo komunë kishte marrë vetëm 5 rekomandime. Një prej problemeve i cili s’ […]

Pandemia dhe mësimi online e kanë shtuar diskriminimin e fëmijëve me nevoja të veçanta


[ad_1] Procesi i mësimit online ka shkaktuar vështirësi të shumta në procesin e mësimnxënies te fëmijët. Mospërgatitja adekuate për vijim online, mungesa e pajisjeve adekuate dhe mungesa e koncentrimit kanë qenë vetëm disa nga shumë arsye që e kanë shndërruar mësimin online në Kosovë në një aktivitet jo edhe aq të suksesshëm. Megjithatë, për një […]

Prishtinë: Burri rrah gruan


[ad_1] Banorët e fshatit Rakita në juglindje të Serbisë kanë hequr tubat e vendosur të një hidrocentrali të ri në një lumë afër vendbanimit të tyre. Banorët vendas, të cilët u ndihmuan nga aktivistë e mjedisit, kanë frikë se instalimi mund të shkatërrojë rezervat e peshkut në lumin Rakitska, të bëjë që të thahen puset […]

error: Content is protected !!